miercuri, 30 martie 2022

Doar gânduri 33- Silvia Urlih

 

Da, îmbătrânesc și ce-i cu asta ? Viața este un proces ireversibil. Timpul își vede de mersul său. Că vrem, că nu vrem, anii trec. Îmbătrânim. Dar, oare cum ne împrietenim cu acest proces al îmbătrânirii ? Știu sigur că nu mai pot deveni tânără și frumoasă, oricât m-aș strădui. Însă stă în puterea mea să îmbătrânesc frumos si cu demnitate.

Dacă te întrebi pentru cine fac asta, ți-o spun eu.  Nu o mai fac pentru nimeni. O fac doar pentru mine! Îmbătrânesc frumos doar pentru mine. Tinerețea mi-am dăruit-o, bătrânețea mi-o dăruiesc. De fapt, ce o fi aia bătrânețe ? O fi când te dor oasele ? Păi de ce te dor ? Nu cumva te dor pentru că în tinerețe ți-ai bătut joc  de sănătatea ta și nu ai ascultat de cei care au trecut deja prin anumite experiențe de viață ? Ți-aduci aminte când mama sau tata sau orice alte rudenii îți spuneau „ Griji de tine, pune-ți ceva pe cap, că-i frig” sau „Îmbracă-te bine dragu mamii, că-i ger afară” sau… etc.

Dragii mei, cei trecuți de a doua tinerețe ! Nu-ți da voie să evadezi în boală ! Nu-ți da voie să bolești pentru a atrage asupra ta atenția celor din jur !

Învață să îmbătrânești frumos ! Fiți mândri de riduri, de părul cărunt și de mersul mai grijuliu ! Nu mergem spre tinerețe, ci spre bătrânețe.

Se spune „bătrânețe haine grele” Hai să face ca hainele să ne fie ușoare !

Dacă eu pot, poți și tu !

fragment din cartea „Voucher spre viață” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu