duminică, 4 aprilie 2021

„Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.- Silvia Urlih

 

 Isus a fost abordat de un tânăr fariseu, care L-a întrebat: „Care este cea mai mare poruncă din Lege?” Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Ar fi bine să ne întrebăm cine ar trebui să fie cel mai aproape de sufletul nostru. Cel mai aproape de noi ar trebui să fie în primul rând Dumnezeu. Ai reușit să-l iubești pe Dumnezeu… pe Dumnezeul sufletului tău, pe Dumnezeu din tine ?

Toți cunoaștem această zicere. Mulți o spun fără a-i înțelege profunzimea. Câți dintre noi, oamenii știu cum să se iubească ?? Câți dintre oameni au ajuns să conștientizeze că trebuie să se iubească ? Cum îți poți iubi aproapele, dacă nici măcar pe tine nu te iubești și nu te prețuiești? Cum poți dărui cuiva din ceea ce nu ai? Câți dintre oameni trăiesc în minciuna iubirii?

Mulți dintre oameni se urăsc pe ei înșiși, se judecă, se ceartă, se victimizează…își sunt proprii călăi dar și propriile victime. Mulți dintre oameni trăiesc cu frici nevindecate, cu frustrări neconștientizate și netratate.

Deci… ce dăruiesc acești oameni ? Dăruiesc ură, ceartă, victimizare, frustrare, frică. Ce transmit acești oameni în univers ? Ceea ce ei înșiși simt.

Fă mai întâi pace cu tine însuți și cu Dumnezeu. Astfel , vei putea face pace cu aproapele tău. Acceptă-te cu greșelile tale. Astfel îl vei putea accepta pe aproapele tău cu greșelile sale. Iubește-te întâi pe tine. Astefl, îl vei putea iubi și pe aproapele tău.

După ce vei învăța să-L iubești pe Dumnezeul sufletului tău, vei învăța să-i iubești și pe oamenii din jurul tău.

Să ne mai întrebăm de ce-i atâta ură și răzmeriță în lume și în țară ? Să ne mai întrebăm de ce se ucid oamenii între ei ? Să ne mai întrebăm de ce în lumea asta natura se răzvrătește ?

fragment din cartea „ Printre infinituri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu