sâmbătă, 10 august 2019

Destinul ți-e scris, soarta ți-o scrii - Silvia Urlih

Destinul ți-e scris…. „ți-e pus în frunte”. E inutil să i te împotrivești, așa cum e  inutil să încerci să oprești un râu din curgerea lui. E foarte greu să înoți în amonte, dar, uneori, nu e imposibil.
Da, e foarte ușor să înoți în direcția în care curge râul, pentru că la un moment dat, se varsă în fluviu, iar fluviul se varsă în marea cea mare sau în ocean. Însă, poate că nimeni nu a conștientizat, sau nu a realizat că, abia când ai ajuns la mare sau la ocean începe greul. De ce? Pentru că, marea, uneori este liniștită, dar, de multe alte ori, este mult prea învolburată. Ce-ar trebui să faci pe parcursul curgerii tale spre liniștea sau agitația… vieții ? Să înveți. Să înveți că destinu-i destin și că soarta ți-o faci tu, prin alegerile tale. Să înveți că viața nu-i ușoară, că de multe ori ți-ar fi fost mai ușor să înveți să înoți în amonte, spre izvor, (spre născare, să redevii copilul innocent, fără de păcat, fără de ură, fără de răzbunări și fără de invidie) decât să te lași în plutire liberă spre… apa cea mare în care sunt tot felul de animale acvatice.. delfini, meduze, guvizi, dar și rechini. 
Ce-i viața ? Ce-i marea învolburată? Din nefericire, de multe ori ne implicăm acolo unde nu ne este locul. Uneori ajutăm pe cel care nu ar face absolute nimic pentru noi, iubim pe cel ce nu ne merită și nu-l acceptăm în viața noastră pe cel care ne iubește. Rănim pe cine nu merită și ne lăsăm răniți de cel care nu ne merită.
            Trăim doar o viaţă, da, doar una singură, dar murim câte puțin de fiecare dată, atunci când suferim, sau când îi facem pe alții să sufere .
Ți-aș da un sfat. Ai încredere în tine și fii optimist.
Ce înseamnă (în concepția mea) să fii optimist? Înseamnă să conștientizezi problemele care apar, dar să știi cu siguranță, să crezi cu toată ființa, că există de fiecare dată soluții la problemele pe care le întâmplini. Să recunoști dificultățile cu care te confrunți, dar să crezi în tine și-n ceea ce-ți transmite sufletul tău, să crezi că le poți depăși. Să constați și să vezi părțile negative, dar să ai încredere că în orice experiență pe care o trăiești, există și o parte pozitivă din care ai ce învăța. Să accepți provocările, să te aștepți la ce poate fi mai rău, dar să ai încredere în tine că de tine depinde să depășești „problema”, să fii conștient și să te aștepți ca dintr-o experiență neplăcută, să se întâmple și să se finalize în cel mai bun lucru, lucrul la care nici nu visai. Să ai toate motivele să te plângi și să plângi, dar să alegi să-ți păstrezi calmul și mintea limpede și să zâmbești cu credința că, nimic, dar absolut nimic nu vine în viața ta întâmplător. Din fiecare experiență să înveți și să mergi mai departe. Știi tu…un șut în partea dorsală, un pas înainte. După ploaie și nori, iese curcubeul.
Învață omule al meu drag să vezi doar partea plină a paharului, nu pe cea goală, căci, destinul tău are culoarea curcubeului, doar că tu nu-l vezi. Tu îți scrii soarta prin alegeri. Uneori, alegeri greșite (alegeri în viața personală, sau de afaceri, sau ca și angajat).
Din punctul meu de vedere, când spun „destin”, acesta se referă la parcursul vieții și la durata ei. Când te naști, te naști cu un „papyrus în mână” în care îți este scrisă,  în linii mari, traiectoria vieții. Această traiectorie este ca și un drum, un drum foarte drept. Din nefericire, noi, datorită anumitor conjucturi (fie educația părinților sau al cadrelor didactice, fie a căsătoriei cu o persoană cu frustrări și fără educație… etc) ne abatem de la acel drum drept și rătăcim prin fel de fel de cărări sau alei. Rătăcim ani de zile, șimțim că ceva nu este conform cu dorințele noastre, ne căutăm identitatea și, la un moment dat, se produce ceva inexplicabil în sufletul nostru. Acel ceva, acel sentiment, este trezirea și conștientizarea că drumul pe care am mers până acum, nu este drumul pe care ar fi trebuit să mergem. Ce facem atunci ? Alegem să înotăm în amonte. E greu nu-i așa ? Da, e greu, dar nu e imposibil.
Dar, dacă în destin îți este scris că ți se va întâmpla un anume lucru, acel lucru, mai devreme sau mai târziu, oricum ți se va întâmpla.

Destinul ți-e scris în frunte, soarta ți-o scrii și ți-o alegi. 
fragment din cartea„ Viața ți-e viață, trăiește-o!”- Silvia Urlih
10.08.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu