marți, 14 ianuarie 2020

Gânduri și atât - Silvia Urlih


„Dacă îţi place o floare, o rupi şi o iei cu tine,însă dacă o iubeşti, o uzi şi o îngrijeşti o viaţă întreagă."
Iubirea este o emoţie pură, sinceră, naturală. Adevărata iubire va fi întotdeauna motivul prin care  îţi simţi sufletul liber.
Există o diferenţă clară între iubirea pe care o avem pentru cei din jurul nostru şi emoția numită iubire, pe care o avem pentru partener.
Atunci când iubești cu adevărat, nu rănești. Iubești și ai grijă ca  floarea ce-ai ales, să nu se ofilească.

 "Trei lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna şi adevărul."
Indiferent  cât te-ai strădui să ascunzi adevărul, în cele din urmă acesta va ieşi la iveală - este inevitabil. Urăsc minciuna, iar pe cel care minte îl detest și îl ignor.
Mai devreme sau mai târziu, cel care minte se dă de gol. „Ulciorul nu merge de multe ori la apă”.
Cea mai bună minciună, este adevărul.

 „Pacea vine din interior. Nu o căuta în afara ta."
Deseori căutam consolare, împăcarea cu noi înșine şi fericire, la lumea din jurul nostru. Căutăm ceea ce ne lipsește la oamenii pe care îi întâlnim, în lucrurile pe care le cumpărăm. În realitate, liniştea și pacea sufletească se află în interiorul sufletului nostru - este ceva cu care ne naştem.
Nu o mai căuta în altă parte, ci să privește acolo unde trebuie, privește cu atenție în suflet.
Pacea, împăcarea, echilibrul și liniștea noastră, se află doar în noi.
Împacă-te cu tine….Iubește viața, astfel, și ea te va iubi pe tine .
Ce înseamnă a trăi ?? Transformă în lumină și bunătate tot ceea ce ești, și tot ceea ce întîlnești ! Prezentul din viață este o piesă muzicală între trecut și viitor . Invață melodia trecutului,pentru a trăi in prezent, și a pluti spre viitor.
 
„Nu există vreo cale spre fericire, fericirea este calea."
De câte ori nu am auzit că viaţa este despre călătorie şi nu despre destinaţia finală.... ei bine, acesta este adevărul. Viaţa se întâmplă chiar acum, în acest moment. Ceea ce trăieşti acum este ceea ce te defineşte. Aceasta este viaţa ta. Acceptă bucuriile şi necazurile călătoriei şi vei înţelege ce înseamnă să trăieşti cu adevărat. Fericirea nu este scopul final; să fii fericit de-a lungul timpului este o alegere ce ţine doar de tine.
Ce este viața ?! Un zbor între două infinituri. 
„Nimeni nu ne salvează decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu va putea. Noi înșine trebuie să ne construim calea."
Aceasta este viaţa ta şi trebuie să o trăieşti. Nimeni nu poate trăi pentru tine. Nimeni nu poate schimba ceva la tot ce ţi se întâmplă. Nu mai aştepta ca altcineva să te facă fericit, să îţi rezolve problemele, să te aline, să te ghideze, să te salveze. Fii propria ta torță în momentele dificile. Fii propriul tău salvator atunci când nu mai poţi. Ai încredere în tine, ia deciziile pe care le consideri necesare, fă schimbările de care ai nevoie şi mergi mai departe. Bucură-te de viaţă cum ştii mai bine.
fragment din cartea „Viața de după viață”- Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu