marți, 14 ianuarie 2020

Nu mai invidiați, oameni buni ! - Silvia Urlih


Nu-i mai invidiati pe oamenii celebri. Nu-i mai invidiați pe oamenii care au tot ce-și doresc, care au bani, case, mașini și afaceri. De cele mai multe ori, această categorie de oameni realizați, aleg să trăiască singuri.
Nu-i mai invidiați pe oamenii care arată foarte bine și pozează în personae împlinite, care zâmbesc în permanență și care la întrebarea : „cum ești ?” ei răspund : „bine, foarte bine ”.
Nimeni nu știe ce se poate ascunde în spatele celebrității sau a averilor sau a zâmbetului pe care îl afișează.
Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii realizați profesioanl, aleg să trăiască singuri? Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni care au construit averi aleg la un moment dat să renunțe la TOT și să se refugieze în singurătate ?
Crezi că alegerea lor e ce nu-și mai au „toate țiglele pe casă”, sau e faptul că au obosit să poarte măștile pe care societatea i-a obligat să le poarte ? Nu cumva e faptul că nu și-au găsit alinarea în brațele cuiva care să-i prețuiască pentru sufletul lor și nu pentru averile sau realizările lor profesionale ?! Te-ai gândit că poate  celebritățile aleg să fie singuri pentru că nu mai pot accepta compromisurile, lașitățile, minciunile, sau să se lase folosiți ? După zeci de ani de dezamăgiri, oamenii așa-zis realizați, sau bogați, aleg să moară în singurătate.
Cu o moarte sunt datori și cei bogați dar și cei săraci. Din nefericire, cei care afișează masca realizării pe plan profesioanl, trăiesc și mor intr-o mare singuratate.
Morala ? Învață să nu mai judeci după aparențe, pentru că niciodată nu poți ști ce drame se pot ascunde în spatele unui zâmbet larg, studiat bine în fața oglinzii.
fragment din cartea „Viața-i viață, trăiește-o!” - Silvia Urlih

2 comentarii: