luni, 8 iunie 2020

Încetați să vă mai învinovățiți ! - Silvia Urlih


Te maturizezi emoțional, doar dacă vei accepta faptul că te-ai lăsat manipulat de emoții negative și dacă vei conștientiza că nu-ți mai ești o victimă.  Înțelege omule bun că nu-ți ești propria victimă și nici a societății sau a partenerului.
Te maturizezi dacă vei înțelege că tristețea, veselia, bucuria, deznădejdea, furia, durerea, speranța, plânsul, râsul, entuziasmul, vinovăția, care sunt emoții și positive dar și negative, fac parte din viață… viața ta. 
Maturizează-te omule bun ! Păstrează-ți sufletul de copil, ai grijă de copilul din tine și vei vedea cât de bine îți va fi.
Sentimentele de furie, de negare, de acceptare, de neîncredere sau de încredere în tine, sunt sentimente firești, pe care le simți până în străfundul sufletului, trupului și celulelor tale.
Dragii mei, încercați să  vă mai învinovățiți!  Încetați să vă mai credeți vinovați pentru viața voastră ! Ce a fost, a fost, pentru că așa a fost să fie. Ce a fost așa a fost să fie și punct. Mai poți schimba ceva din ceea ce a fost ? NU, sigur că nu mai poți schimba nimic. Deci ? Fii foarte atent la viața pe care o duci acum. Analizează-ți reacțiile trupului. Fii foarte atent la ce-ți cere organismul, pentru că asta înseamnă că-ți lipsesc ceva minerale sau săruri.
Îndepărtează-i pe oamenii toxici care îți provoacă disconfort, ca să nu spun rău.
Alege să nu mai stai într-o relație toxică, care te secătuiește de energie.
Sentimentele prin care treci, sunt firești. Nu mai căuta să găsești explicații extrasenzoriale(decât dacă ești foarte pregătit, citit).
Trebuie să înțelegi că în interiorul tău deții toare resursele pentru a-ți accepta și elibera emoțiile.
Fă-ți timp să stai la taclale cu tine și cu emoțiile tale, pentru a te înțelege, pentru a le înțelege și pentru a te împrieteni cu tine.
Știu, ți se pare greu, dar nu e imposibil să ajungi în punctul în care să nu te mai simți sleit de putere şi de viaţă, obosit încă de la prima oră a dimineţii, furios că nu mai faci faţă încercărilor la care viața te supune, trist şi vinovat că nu găseşti soluţii la problemele cu care te confrunți.
Decizia de a deveni încrezător în forţele proprii atunci când te confrunţi cu o situaţie care altădată te-ar fi dărâmat emoţional, îţi aparţine ție, în totalitate.
Decizia de a nu te mai victimiza, de a nu-ți mai plânge de milă  şi de a-ți găsi sprijinul înăuntrul tău, ai ghicit, îţi aparţine tot ţie.
Ai încredere în tine, în ceea ce-ți dictează sufletul și nu te mai tot învinovăți de tot ceea ce ți se întâmplă ! Sunt alegerile tale !
fragment din cartea„ Printre infinituri”- Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu