marți, 14 septembrie 2021

Doar gânduri 7 - Silvia Urlih

Roata vieții se învârte, fie că vrei, fie că nu vrei. Timpul o rotește mai grabnic, sau mai lent….astăzi poți fi sus, mâine poți fi jos.

Înveți cu timpul, să discerni ce-i dat de la Dumnezeu de ce-i dat de timp, sau ce-I dat de la alegerile tale.

O dată cu trecerea anilor, te apropii de Dumnezeu.  Oare de ce ?

Doar o dată cu trecerea  timpului înveți din greșeli.

 Nimeni nu s-a născut învățat.

Cu timpul și după un anumit timp, omul învață să perceapă care este diferenţa subtilă între a susţine un om, sau a înlănţui un suflet

O dată cu trecerea timpului, înveţi că vorbele spuse într-un moment de mânie, pot continua tot restul vieții să facă rău celui rănit, pentru că vorbele taie adânc în suflet și-l rănesc, la fel de adânc.

O dată cu trecerea timpului, poți conștientiza că a scuza, e ceva ce poate face oricine, dar că a ierta, e foarte greu. De asta sunt capabile doar sufletele cu adevărat mari.

O dată cu trecerea timpului, înţelegi că dacă ai rănit grav o persoană iubită, e foarte probabil ca niciodată iubirea, sau dragostea să nu mai aibă aceeași  intensitate.

O dată cu trecerea timpului, îți dai seama că cel care umileşte sau dispreţuieşte o fiinţă, mai devreme sau mai târziu va suferi aceleaşi umilinţe şi dispreţ, poate chiar cu mult mai mult.

Cu timpul, îți dai seama că fiecare experienţă trăită alături de o fiinţă, nu se va mai repeta niciodată.

Cu timpul,  vei învăţa că încercând să ierți sau să ceri iertare, să spui că iubeşti, să spui că ţi-e dor, să spui că ai nevoie, să spui că vrei să fii prieten, în fața unui mormânt, nu mai are nici un sens.

Dar , din nefericire, toate se învaţa doar o dată cu trecerea timpului…iar roata vieții se învârte, indifferent dacă vreu sau nu vrei…

Trecerea timpului ne înțelepțește !

De ce Doamne nu ne dai mintea cea de pe urmă în tinerețe și ne-o dai abia spre apusul vieții ?

Oare ne mai folosește la ceva înțelepțirea când ești deja la vârsta a 3 a?  

Eu spun răspicat că DA! E bine ca măcar atunci când esști în toamna vieții să te înțelepțești.

Cunosc multe persoane care nici la bătrânețe nu au înțeles nimic din viața asta, la fel cum cunosc mulți tineri care deja știu ce și cum e cu viața asta.

fragment din carea „ Doar gânduri” Silvia Urlih

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu