luni, 6 septembrie 2021

Un om împăcat cu el însuşi nu va jigni niciodată - Silvia Urlih


 

De multe ori ai fost jignit, fără motiv. De multe ori ți s-au reproșat lucruri despre care nu te știi „vinovat”. De multe ori ți s-au aruncat în față vorbe și injective, fără vreun motiv.  De multe ori ai rămas mut și fără vreo replică la jignirile pe care ți le aduce persoana pentru care ai făcut TOTUL  pentru a vă fi bine.

Un om care jigneşte, este un om care suferă. De fapt, jignirea nu este altceva decât manifestarea frustrărilor prezente și trecute.

De multe ori, cel căruia i se adresează jignirea nu îi greşeşte cu nimic celui care jigneşte. Un om împăcat cu el însuşi nu va jigni niciodată.

Suntem aici și acum, pentru a ne bucura din plin de cadoul suprem: viaţa. Însă, în această lume schimbătoare, există uneori situaţii şi circumstanţe în care calmul nostru interior este pus la încercare. Cu toţii ne-am întâlnit cu experienţe mai mult sau mai puţin dorite, dar important este că odată cu înaintarea în viaţă, suntem mai bogaţi din punct de vedere al experimentării.

Dacă te-ai întrebat de ce jignesc unele persoane, răspunsul este foarte simplu: orice om oferă ceea ce are. Totul pleacă din interior. Lumea exterioară este oglindirea lumii interioare. Prin intermediul unei jigniri, un om îşi prezintă starea sa interioară, care se caracterizează printr-un veritabil disconfort. Şi, în niciun caz, nu este de condamnat, pentru că nimic nu este “rău” sau “bun”. Totul Este.

Acumulările anterioare joacă un rol fundamental în fabricarea unei jigniri. Bagajul de nereuşite, supărări şi frustrări adunate pe parcursul vieţii, dau naştere unor serii de reacţii negative în trupul nostru, iar aceste reacţii fabrică anumite gânduri şi sentimente de care ajungem câteodată să nu fim tocmai mândri. Însă, oricând avem la dispoziţie posibilitatea de a ne observa propriile manifestări.

Poate că în dese rânduri, un om ajunge să jignească fără să fie conştient de acest lucru. Poate că acest om jigneşte chiar persoana pe care o iubeşte cel mai mult.

Dacă te întâlneşti cu un om care trăieşte într-o tensiune interioară constantă, vei observa că pacea sa interioară se poate pierde foarte uşor în comunicarea voastră. De multe ori, cel căruia i se adresează jignirea nu îi greşeşte cu nimic celui care jigneşte. Tensiunea emiţătorului poate fi atât de intensă, încât el poate izbucni oricând şi oriunde, fără a mai ţine cont de împrejurări.

De fapt, jignirea, poate fi percepută ca o binecuvântare, deoarece este o lecţie de viaţă atât pentru emiţător, cât şi pentru receptor.

Observă-i starea celui care încearcă să te jignească, percepe-i tristeţea. Admiră cu detașare acest proces şi mulţumeşte pentru faptul că te poţi înălţa deasupra celui ce vrea să te rănească. Trimite gândurile tale de pace şi armonie.

Pacea nu se creează prin război. Pacea se menţine prin pace. Fii tu omul care deschide uşa păcii! Fii tu schimbarea! Fii tu Pacea, în mod conştient!

Un om împăcat cu el însuşi nu va jigni niciodată.

Ştiu că nu este tocmai simplu să îţi menţii liniştea când în jurul tău este agitaţie, însă, nu uita niciodată că războiul a fost creat pentru a aprecia pacea. Poţi experimenta pacea în mijlocul războiului. Poţi aprinde lumina din întuneric.

Fii LUMINĂ !

fragment din cartea „Doar gânduri” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu