duminică, 7 noiembrie 2021

Doar gânduri 17 - Silvia Urlih


 

Niciodată nu mi-a fost frică de moarte, pentru că m-am împiedicat de ea de mult prea multe ori în viața asta.

Am cunoscut-o, și am îmbrățisat-o (sau ea m-a îmbrățișat pe mine).

Nu e acea doamnă cu coasa, îmbrăcată în negru și cu chip de craniu . Ea, moartea, e o zână bună, îmbrăcată în alb, care m-a condus în câteva rânduri pe un tunel plin de lumină.

De fiecare dată însă, m-a întors din drumul spre lumină, fiul meu. El a fost cel care m-a strigat „Mamaaaaa !”. Și, m-am întors în iad pentru a mai învăța alte și alte lecții. Cât va mai dura școlarizarea mea, nu știu… doar Dumnezeu știe când mă va lua alături de el.

Dar, nu suntem matusalemici, iar fiul meu este și el deja la o anumită vârstă, își are familia lui, deja se descurcă singur și e pe piciorele lui. Nu mă mai poate striga iar de la a pleca acolo, unde cu toții ne întoarcem.

Nu mi-e frică de moarte, ci de modul în care aș pleca de aici, unde mi-a fost școala de reeducare, sau iadul, spre un loc luminos, plin de lumină și verdeață.

Din punctul meu de vedere, moartea e o binecuvântare. Sufletul ne e nemuritor, deci, îmbrăcăm din când în când diverse haine care poartă diverse nume. În această viață, haina mea s-a numit Silvia. În alte vieți, haina mea a purtat alte „branduri”.

            Cum se va numi haina mea viitoare ? Nu știu. Sper ca această viață să-mi fi fost ultima. Sper ca, haina viitoare să se numească „Înger”.

Încă din copilărie mă visam înger. De ce s-a întâmplat asta, nu știu. Îmi doream să fiu un înger care să aline durerile lumii. Poate că a fost o premoniție, pentru că, viața mea, viața ce am trăit-o, mi-a fost un calvar. Am căzut în genunchi de zeci de ori. De fiecare dată însă, m-am ridicat și am mers mai departe. Cum de am putut să fac asta ? Pentru că mereu m-am ghidat de instincul care-mi spunea : dă-ți voie să SIMȚI ! Întoarce-te la ORIGINI !

Mulți ani nu am înțeles ce înseamnă să mă întorc la origini. Într-un final am înțeles. TREBUIA SĂ MĂ ÎNTORC LA ORIGINEA SUFLETULUI MEU ! TREBUIA SĂ-L SIMT ȘI SĂ-I DAU CEEA CE EL ÎȘI DOREA.

Mi-e bine ! Mi-e foarte bine acum, când m-am împrietenit iar cu sufltul meu.

Poate că te întrebi cum de m-am împrietenit cu suflețelul meu.

Răspuns: Am redevint copilul care m-am născut. La născare și în anii copilăriei, nu avem FRICI. Nu cunoșteam acel sentiment. Atunci știam că cineva, tata sau mama , sau bunica, mă apără de tot ce-I rău.

 La vârsta pe care azi o am , am înțeles că mă apără TATĂL SUPREM și MAMA care i-a dat naștere lui Iisus.

Nu mi-e frică de moarte, ci de modul în care voi ajunge dincolo de nori. Sper ca Dumnezeu să mă iubească într-atât încât să-mi dăruiască o plecare cât mai lină.

P.S. Nu e o scriere lacrimogenă. Sunt gânduri pozitive !

fragment din cartea „Doar gânduri” - Silvia Urlih 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu