luni, 15 noiembrie 2021

Doar gânduri- 22 - Silvia Urlih

 

Nu vreau să mă mai întorc înapoi, în trecutul lui nenea Ceaușescu, dar nici în prezent nu mai vreau să trăiesc.

Opriți mersul planetei ! Vreau să cobor din ea !

La ce bun ne-am sacrificat noi, generația noastră și a copiilor noștri? Pentru ce am strâns cureaua până la ultima gaură ?

Țara noastră ajunsese să nu mai aibă nici un fel de datorii. Țara noastră, prin conducătorii noștrii,  investea în fabrici, spitale, locuințe, drumuri, locuri de mucă... etc. Habar  nu aveam atunci ce se întâmplă cu noi și în afara țării noastre. Trăiam într-o totală ignoranță. Și…. unore ne era bine că habar nu aveam ce e cu noi. Știam că de la 8 la 16 avean de lucru. După ora 16, eram LIBERI .

Știam că aveam doar 2 ore de privit la tv. Știam că citeam cărți sau ziare. Știam că uneori trebuia să sâmbăta să mergem la cules de struguri, sau porumb, sau mai știe ce alte legume sau fructe.

Acum, că avem cunoaștere, că știm despre toate și despre tot, la ce ne ajută ? Suntem mai săraci decât ne-am fi putut imagina.

De ce spun asta ? Pentru că, deși magazinele sunt pline, deși pe televizor găsim mii de programe, nu mai avem liniște și nici libertate. Suntem constrânși de alte reguli.

Din nefericire, cred că mulți nu-și dau seama că trecem prin al 3-lea război mondial. Cel al virușilor.

Populația e prea îmbătrânită ? Sunt prea mulți oameni care primesc pensii, fără a produce, chiar dacă au contribuit lunar la fondul de pensii 30 sau 40 de ani ?

Când Ceaușescu a decis să ne hrănească cu soia la preț de nimic, ne-am revoltat. „nu mai vrem salam cu soia”. Ce nuam  vrut noi atunci ? Nu am vrut o alimentație sănătoasă.

Ce facem acum? Dăm bani grei nutriționoiștilor, care ne prescriu și ne înstruiesc să mâncăm  soia și alte semințe, cică pentru a ne păstra sănătatea .

La ce ne ajută „libertatea” de azi ? Ne ajută că știm ce este acela stress , depresie, oboseală, lipsa de cultură. Citim tot felul de știri și informații pe net. Waauuuu… uite ce am evoluat !!

Au murit oameni în 1989 pentru LIBERTATE. Știam oare, noi, atunci, ce e aceea libertate ? Unde-i LIBERTATEA ???

            Cică acum suntem liberi. Da suntem liberi dacă suntem vaccinați. Avem libertatea de a intra în magazine. Avem libertatea de a circula oarecum liberi prin lume, doar dacă suntem vaccinați.

Oare vaccinarea nu era destinată imunizării noastre ? Unde-i IMUNIZAREA, de vreme ce tot transmitem acest nenorocit de virus? Ce se vrea cu noi, umanitatea ?

Din nefericire, acum, noi românașii, am devenit, prin conducătorii noștri, slugă străinilor. Mi-e milă de generațiile care ne vor urma.

Noi, generația de sacrificiu din epoca Ceaușescu, vom pleca dincolo de nori. Ce vor fi, cum vor fi, ce vor face, nepoții și strănepoții noștrii? Spre ce lume ne îndreptăm ?

Mnoh… sunt doar alte gânduri.

 

VREAU SĂ FUG PE –O STEA

Opriți mersul planetei,

că eu m-am săturat,

vreau să cobor din ea,

dar,

unde să mă duc,

ne speriem de febră,

sau de un strănutat,

aș vrea să mă ascund,

poate în cuib de cuc.

 

Ne speriem de tuse,

ca de-un dușman temut,

ne intră frica-n oase,

ne speriem

de-o gripă,

ne-ascundem printre măști,

ne temem de-un sărut,

ne temem și de noi iar frica,

ne rupe din aripă.

 

Opriți mersul planetei,

deja este prea mult,

eu o să evadez

în raiul meu ascuns,

prea multe informații,

nu vreau

să mai ascult,

prea multe întrebări

ce n-au nici un răspuns.

 

Opriți mersul planetei, vreau să cobor din ea,

vreau să m-ascund oriunde, dar nu mai vreau aici,

vreau să-mi clădesc o casă acolo, sus pe stea

vreau ca să uit de toate, vreau să m-ascund de bici.

fragment din cartea „Doar gânduri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu