sâmbătă, 2 iulie 2011

GANDURI…..

Nu putem niciodata sa stim ce ne asteapta cu adevarat. Nu putem sa fim mereu ceea ce ne dorim sa fim si nu suntem nici pe jumatate ceea ce credem ca suntem.

Viata ne joaca de multe ori feste. Trebuie doar sa fii capabil sa faci diferenta intre realitate,  imaginatie si vis. De multe ori confundam aceste dimensiuni. Nu stim ce sa tratam ca atare si nu stim daca nu vor exista consecinte la faptele pe care le intreprindem. Niciodata nu am crezut ca voi ajunge sa spun ca gresesc fata de unele persoane. Orgoliul pe care il avem, incapatanarea pe care nu ne sinchisim sa o ascundem de multe ori, nu aduc lucrurile cele mai bune cu ele. E greu sa diferentiezi lucrurile bune de cele rele. E greu sa fii ceea ce vrei sa fii.

In orice clipa, trebuie sa ne gandim la tot ce avem in jurul nostru si sa ne uitam ce suntem in stare sa pastram si ce nu. Sa ne gandim de ce avem nevoie cu adevarat. De cele mai multe ori, in incercarea noastra disperata as putea-o numi, de a cauta numai ce e mai bun, evitam persoanele care nu sunt perfecte,dupa standardele noastre in cee ce priveste perfectiunea. PERFECTIUNEA nu exista. Este doar un mit.Orice om are si defecte, dar are si calitati. Penru a putea intelege un om  trebuie sa punem in balanta calitatile si defectele.Ce cantareste mai mult ??????Daca defectele cantaresc mai mult e bine sa ne retragem.

Femeia dar si barbatul isi creeaza modelul perfect , inchipuit in mintea sa. Doar ca la un moment dat ne dam seama ca de fapt acest mit nu exista. Nici barbatul perfect nici femeia perfecta.

In decursul vietii noastre trebuie sa fim capabili sa ne intelegem in adevarata noastra acceptiune si sa incercam sa fim persoane cat mai bune, care stiu sa greseasca, sa iubeasca, sa faca bine, sa planga, sa rada, sa isi traieasca viata. Trebuie sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa avem grija de noi, pentru ca daca noi nu o facem, din pacate, nimeni nu va avea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu