vineri, 22 iulie 2011

OGLINDA SUFLETULUI


OCHIUL ESTE OGLINDA SUFLETULUI....el plîge, sau rîde…este trist, sau este vesel…..este luminos, sau incrîncenat……ochiul nu are masca...Cel care se uita in ochi tai e un om sincer ce doreste la rîndul sau sinceritate.
          IN OCHI POTI CITI SUFLETUL UNUI OM....in ei vedem tristetea acoperita de un zambet fals al buzelor, in ei observam flacara inimii implinita cu dragoste, in ei privim lacrimile de fericire sau de tristete, in adancimea lor descoperim greutatile si bucuriile unei vieti trăie…..
          Sunt oameni care, privindu-se in ochi, vorbesc intre ei, isi comunica fel de fel de informatii, dar mai ales, sentimente…..se înțeleg fără cuvinte.
          Cateodata, plecam capul in jos cand rostim o vorba de iertare, tocmai pentru ca ne este teama de priviri, desi, poate, ar fi de ajuns sa lasi doar ochii sa marturiseasca vina. Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, ca ei cuprind in universul lor tainic raspunsuri ce cuvintele nu au puterea sa le rosteasca…...tacerea privirii spune multe vorbe si trăiri nerostite.
De ce ochii lacrimeaza cand sufletul plange…de ca plîngi cînd ești fericit ? ….De ce îți încrunți privirea ? …. De ce iti ascunzi privirea candidă si senina din sufletul tău…. De ce taci, cand ai putea rosti atatea cuvinte……De ce ți-ai incuiat zăgazul sufletului intr-un sipet de cristal ? …..De ce îți ascunzi fumusetea si puritatea sufletului sub o masca ? ….De ce te bîntuie trecutul, urațindu-ți sufletul ? ….De ce vrei să cauti dincolo de privire cand raspunsul zace tacut sub inima ce tocmai s-a deschis in fata ta..…DE CE ? DE CE ? multe întrebari la care doar tu stii raspunsul….
Daruieste , bucurie, zambet ,imprastie fericire , fă sa fie fericit cel ce te-a cunoscut !
Fericeste-l si veseleste-l pe cel de langa tine, dăruindu-i o privire caldă, daruindu-i din veselia ta , daruindu-i un zimbet, daruindu-i vorbe sincere, daruindu-i din curajul tau,daruindu-i din optimismul si entuziasmul tau,daruindu-i din fericirea ta.
DESCHIDE LARG PRIVIREA OCHILOR SI LASA FRUMUSETEA SI BUNATATEA SUFLETULUI SA ZBURDE LIBER PE CHIPUL TAU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu