duminică, 25 octombrie 2020

Generație de sacrificiu - Silvia Urlih


 

Noi, generația de aur, generația Ceaușistă, ne-am tot spus și chiar am crezut că suntem generația de sacridiciu. Ne-am înșelat. Amarnic ne-am înșelat. Cu toții am constatat în acest an 2020, că se poate și mai rău decât am trăi noi.

Generația de sacrificiu este cea de acum, din timpul pandemiei, când părinții sunt obligați să le fie învățători copiilor din clasa zero sau din clasa întîi, când copiii habar nu mai au ce e aia respirație și joaca în grup, când suntem obligați să nu ne mai îmbrățișăm, când degeba sunt mii de produse pe care nu nu li putem permite a le cumpăra, când trăim cu frica în sân că ne putem infecta oricând și oriune, când nu mai avem curaj să mergem la o zi de naștere, sau într-un loc aglomerat, când ne e frică  în market de vânzător sau de un client care stă prea aproape de noi, când punem mâna pe bani, sau când tastăm codul pentru card.

Ne-am plâns de nenea Ceașcă ? Ne ținea el în lesă ? Ne servea el salam cu soia? Soia, legumele, cerealele, semințele și alte produse bio, au ajuns să se vândă scump. Sunt  la loc de cinste pentru organismul nostru.

Nu fac acum apologia regimului comunist, dar… ceea ce suntem acum forțați și obligați să trăim, mă cam sperie.

            Sincer, mi-e tare milă de generația zilelor astea. Suntem și sunt obligați și învățați noi și copiii noștri să poarte mască… să tacă, să se supună și să tacă. Suntem și sunt obligați copiii noștri să păstreze distanțatea (socială spun ei, fizică spun eu).

Unde ne mai este zâmbetul ? Unde ne mai este îmbrățișarea? Unde ne mai suntem noi în ecuația vieții ? Ce mai înseamnă viața pentru generația copiilor din zilele astea?  Unde le mai sunt visele și planurile de viitor ?

Din nefericire trăim un alt război mondial. Un război cu noi înșine. Cine rezită merge mai departe. Cine nu rezistă… clachează și moare de covid 19.

Sfat : Păziți-vă cât puteți de acest nenorocit de virus. Nu vă dați voie să evadați în nici un fel de boală ! Nu vă dați voie să strănutați, să aveți febră sau să tușiți.  Aveți grijă de sistemul vostru imunitar. Mor de covid  cei care au boli cornice grave, care au cancer, cei care suferă de obezitate, de oboseală cronică și de frică.

fragment din cartea „ Printre infinituri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu