sâmbătă, 23 mai 2015

Lucrurile pe care nu le faci la timp, nu le vei mai face vreodată


Ți-aduci aminte când ai vorbit ultima oară cu tine și ți-ai spus ce simți, ce te doare, ce-ți dorești ? Când te-ai simțit ultima oară liber , eliberat de întrebări , de gânduri ? Când i-ai spus lui ultima oară ce te deranjează ? dar tu, prietene, când i-ai spus ei cu sinceritate ce-ți dorești de la ea, ce nu-ți place , cum ai vrea să fie ?
Nu mai suntem conștienți de ceea ce avem, pentru că tânjim mereu după alte și alte lucruri  superficiale și de cele mai multe ori fără sens. Nu mai suntem mulțumiți de ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Ne-am obișnuit să fugim de responsabilități și căutăm scuze în fața celorlalți. Ne ascundem sub un munte de lucruri obsesive, dar ne ascundem de fapt de adevăr. Un adevăr pe care de obicei îl transformăm în minciună și superficialitate. Ne e rușine  să recunoaștem ce ne dorim cu adevărat sau, suntem mult prea slabi ca să luptăm pentru ceea ce ne împlinește cu adevărat sufletul.
Ne ignorăm sentimentele și afirmăm că suntem puternici. Ne spunem că nu avem nevoie să fim iubiți sau ascultați…. și aruncăm cu cuvinte, întoarcem spatele oamenilor care ne-au fost mereu alături . Oferim aproape totul persoanelor care nu ne vor binele. Continuăm să greșim și să afirmăm că noi avem dreptate și toți cei din jur greșesc. Suntem mărginiți de un orgoliu greu de măsurat, dar pueril, având impresia că noi și doar noi deținem adevărul absolut. Părerea celui drag nu mai contează.
Ești nevoit să lupți, să cauți și să nu lași garda jos, chiar dacă ai mers în viață pe coate și genunchi. Și fugi de tine, de sufletul tău , mereu ești cu gândurile vraiște și alegi să îți ignori sufletul. De ce ? Pentru că în viziunea ta, sentimentele frumoase sunt egale cu slăbiciunea.
Nu e târziu, mai ai timp să schimbi ceva. Oprește-te din fuga asta oarbă și fă-ți timp pentru suflet. Balsamul sufletului este lângă tine. Ia-o de mână , strânge-o la piept, spune-i că o iubești și nu-ți mai ascunde gândurile. Împarte-ți liniștea cu persoana ta dragă. Oprește-te din alergare. De ce? Pentru că lucrurile pe care nu le faci la timp, nu le vei mai face vreodată.
Cu siguranță ai simțit de zeci de  ori că trebuie să faci un pas înapoi, deși tot ce îți doreai era să fugi pur și simplu spre ceea ce îți dorești. De câte ori ai lăsat în urmă totul, pentru a te regăsi?
De câte ori ți-ai  încălcat cuvântul și ai oferit o a doua șansă celor care nu și-au meritat-o nici pe prima? De câte ori ți-ai strâns inima în pumn și ai preferat să o știi ascunsă? De mult prea multe ori. Pentru că în fața lucrurilor care ne definesc existența, apar slăbiciunile. Apar acele elemente care te fac să renunți la tot într-o secundă. Ca și cum nici n-ai fi visat vreodată.
De ce renunți? De ce nu poți lupta până la capăt? Pentru că la final realizezi că, de fapt, ai luptat singur . Și te trezești lângă anumite persoane care n-au înțeles nici o clipă că ai luptat pentru o fărâmă de suflet.
Ni se întâmplă să fim dați peste cap de slăbiciunile și frica pe care le purtăm față de suflet. Și tocmai ele sunt cele care ne întunecă rațiunea, care strigă fără să o asculte cineva ” Nu din nou ! Nu iar ! ”..
Alegi să te închizi în tine, alegi să mergi înainte cu o mână pe ochi, una la urechi și cu sufletul departe de tine. Alegi aceasta, pentru că apare regretul, oboseala, pentru că nu mai vrei să auzi același “Ți-am spus eu” , din partea celor din jur, dar mai ales, pentru că îți dorești să-ți ții ascunsă acea parte din tine care nu pare că vrea să te mai asculte vreodată, dar care se revoltă.
Uită-te acum la tine... Te vezi ? Uită-te bine ! Ești un biet om, un biet suflet rătăcit , surd la ceea ce te înconjoară și cu privirea opacă, ascuns în spatele unor slăbiciuni fără nume.
Descătușează-te ! Mergi fără frică spre adevăr, spre adevărul din lumină ! Pune-ți timpul la butonieră și pășește încrezător spre mâine !

CLIPA DIN VREME
Pași rătăciți
mă duc
spre nicăieri,
pași neuitați
au venit
din trecut,
copilul vieții am fost până ieri,
dar azi,
parcă ies din al vieții tumult.
Pășesc spre îngerul
meu în tăcere,
să nu-i hărțuiesc zborul liniștit,
fruntea căruntă
mi-o plec
cu durere,
dar aș vrea
să îmi spună
unde-am greșit.
Urme de pași
peste viață-au rămas,
nisipul din oră peste mine se cerne,
secunda colindă
cu mine-ntr-un glas
cântecul vieții
peste mine
l-așterne !

LUMÂNAREA TIMPULUI
Dansez în flăcări ce ard la braț cu apa
Plutesc pe aripi de cântec divin
Mă topesc în arderi când îmi strâng pleoapa
Mă visez aievea în anii ce vin.
Lumânarea timpului se stinge-n tăcere
Eu mă topesc arzând pe rugul iertării
Amintirile zburdă, se strivesc în cădere
Clipe se sting , se mistuie-n ceara uitării.
Lacrimi de vis mă urmăresc din trecut
Mă scaldă-n trecerea vieții prin ani
Ziduri se-adună în nisipul cernut
Miresmele vremii–nfloresc în castani.
Sunt foc, focul ce stinge uitata uitare
Cu cenușa trecutului mă plouă ades
Gândul venirii–n plecare mă doare

Sfârșitul e-aproape, îmi spune că mâine-am să ies..
Silvia Urlih, fragment din cartea „Nu mai am timp”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu