duminică, 6 iunie 2021

Nu arunca un diamant la gunoi - Silvia Urlih


 

Oare de ce după ce au pierdut, oamenii realizăează că au pierdut un diamant și nu o piatră oarecare ? Oare de ce acei oameni încearcă se recupereze diamantul, conștientizând că nu a fost doar o piatră-n drum ? Oare de ce nu au conștientizat la timp că țin în palme un diamant ?

Din fericire, de multe ori „piatra” se trezește la timp pentru a conștientiza și a înțelege că este doar un instrument, un  lucru  folositor, un preș de șters frustrările, sau un spălător de vase. Conștientizează cu nu este doar o piatră de pavaj. Conștientizează că poate luci de unul singur, sau alături de cine merită să aibă alături diamantul și nu piatra.

După ce conștientizează că au pierdut și piatra, care de fapt era diamant, se târăsc în genunchi și, cu vorbe mieroase , cu lacrimi și în genunchi, se înjosesc, se milogesc, se târăsc și cer îndurare diamantului pe care l-a considerat ani de zile o  piatră de doi bani.

Dragii și dragile mele ! Nu vă bateți joc de un diamant, tratândul ca pe o simplă piatră. Și pietrele, ca și diamantele, simt, au suflet și suferă. Și piatra dar și diamantul plâng cu lacrimi amare de dezamăgire, de durere și de neîmplinire.  

Nu arunca un diamant la gunoi, pentru că îl va găsi cineva care-i  va da prețuirea pe care o merită. Tu l-ai aruncat ca pe-un gunoi, dar altcineva îl va pune într-un inel de aur.

Degeaba îl vrei înapoi. Pentru tine, va fi și va rămâne o piatră ponce o piatră de frecat călcâiele.

Diamantule, fii verticat și nu mai accepta să redevii piatră ponce !!

Fragment din cartea „ Printre infinituri” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu