marți, 8 iunie 2021

Și bărbații sunt manipulați emoțional - Silvia Urlih


 

Citim și auzim zilnic despre femeile abuzate emoțional sau fizic. Citim zilnic articole despe femeile maltratate. Dar, citim și despre bărbații abuzați, manipulați emoțional și folosiți  de către femei ?

Da, sunt extrem de multe femeie în suferință, însă nu pot să trec cu vederea faptul că sunt și mulți bărbați în suferință pentru că partenerele lor s-au folosit de ei și i-au manipulat emoțional și sentimental. Femeile sunt mai vocale și-și urlă nefericitile și nemulțumirile casnice. Bărbații, din nefericire pentru ei, tac , înghit și suportă. Când paharul se umple refulează dând cu pumnul.

Ce este de fapt abuzul ?

Abuzul este un tip de comportament care are de fapt, ca și scop final, controlarea partenerului prin tactici de posesiune, de verificare și/sau de intimidare. O femeie care își abuzează partenerul încearcă prin vorbele, faptele sau acțiunile sale să-l domine, să-l controleze, să-l facă să i se supună capriciilor, dorințelor și nevoilor sale și toate astea oentru a-l împiedica să iasă din relație, indiferent de felul în care se simte el în relație. 

Prin abuz și manipulare verbală încearcă să îl forțeze pe acesta să fie altfel decât este, încearcă să-l schimbe, pentru a-i corespunde cât mai bine dorințelor ei și  să facă lucruri împotriva voinței lui.

Bărbații care sunt prinși într-o astfel de relație ajung să creadă că ei sunt cei vinovați, că ei sunt cei „răi”, cei nepotriviți, cei care nu corespund partenerei, că doar ei sunt cei care greșesc. Li se induce atât de mult ideea că din vina lor partenerele le sunt nefericite, încât se tem să plece din relație, pentru că se simt vinovați și pentru că atitudinea de victimă pe care femeia o manifestă deseori îi întoarce din drum.

Sunt femei care se victimizează, care plâng și-și urlă nefericirea, dar o fac de multe ori fără temei. Sunt femei care-și atrag fel de fel de boli, doar pentru a-și forța partenerul să nu le părăsească, dar să-și schimbe atitudinea față de ele.

De ce fac asta femeile ? O fac pentru a-și ascunde de fapt propriile lor frustrări.

Ce face ele de fapt ? Își gonesc partenerul, ori în brațele altei femei, ori în alcool.

Să se mai mire oare acest tip de femeie, că bărbatul, pentru a păstra aparențele, alege să aibă o amantă ? Amanta ( pe beneficii financiare, evident) îi oferă bărbatului ceea ce-i lipsește în relație. Amanta îl ajută să-și fie și să se simtă iar BĂRBAT, îl ajută să-și regăsească echilibrul, pentru a putea merge mai departe în relația familială.

Un astfel de bărbat nu va avea curajul să iasă din relația toxică în care se află. El se simte bine așa cum îi e. În lume are un statut social , este căsătorit, dar nefericit. Cu el însuși însă se simte foarte bine, pentru că „iubita” (amanta) îi gâdilă orgoliul. Contează oare că acest orgoliu gâdilat îl costă mulți bani ? Bineînțeles că nu contează pentru el.

Bărbații sunt prea lași ca să iasă din relația toxică în care se află și prea fricoși să intre într-o relație serioasă cu amanta. De ce? Pentru că el o vede pe amantă doar ca pe o barcă de salvare și atât.

 Diferența dintre femeile manipulate și bărbații manipulați este că bărbații folosesc forța pumnului, iar femeile forța cuvântului.

Din nefericire, nici bărbații și nici femeile nu văd și conștientizează decât prea târziu, că sunt manipulați emoțional. Uneori nu conștientizează niciodată.

fragment din cartea „Printre infinituri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu