sâmbătă, 21 ianuarie 2012

AM TRĂIT…DAR AM ȘTIUT ?


Mai ții minte copilăria? Mai ții minte cum percepeai atunci lumea ? Mai ții minte ce înseamnă să fii copil ? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, înseamnă să crezi în îngerii și să-i lași să te ocrotească,înseamnă să spui o rugăciune cu pălmuțele unite și priviea îndreptată spre cer,  înseamnă să transformi bostanii în calești, josnicia în noblețe , urâțenia în frumos și nimicul în ceva important , căci orice copil poartă o zână în sufletul lui. Anii trec, copilul crește și uităm să mai păstrăm și să mai iubim copilul din noi. Schilodind inocența copilului, uităm să fim noi înșine, uităm să ne respectăm și să respectăm.
Am avut tristețile mele în copilărie , în adolescență, în tinerețe , lucruri care m-au marcat dar care m-au întărit in final. Am reușit cumva să mă detașez de ele , să le privesc ca pe o etapă , o treaptă , o experientă care m-a ajutat la un moment dat să mă descopăr , să mă afirm , să mă definesc. Nu le lăsa , oricât de neplăcute ar fi fost , să-ți umbrească viața mai departe. Nu le poți uita , știu asta , au fost prea dureroase , dar nu le mai lăsa să te acapareze .
Rupe-te de trecut , păstrează-l doar în măsura în care te ajută , ca pe o experiență plăcută sau nu , dar doar o experientă care te face mai bun , mai puternic , mai înțelegător, mai iubitor de viață. Nu lăsa tristetea să te copleșească. Arunc-o departe de tine. N-o mai lăsa să te amărască. Zâmbește-i vieții ! Ești o ființă minunată . E păcat să lași trecutul să te afecteze în continuare.
Trăiște acum, trăiește în prezent. Lasă trecutul. Nu-l uita, nici n-ai putea , este al tău dar nu-l mai lăsa să te rănească.Vorbe, cuvinte, gesturi necugetate , rănesc . Rănesc și lasă urme adânci, dar nu lăsa rana să se adâncească. Unge rana cu balsamul bunătății și las-o să se vindece, să se cicatrizeze.
Ai trecut poate prin experiențe nedorite, dureroase, oribile chiar. Pe moment ți s-a părut ca e nedrept ce ți se întâmplă… dar după un timp, poate zile, poate ani, după ce ai reflectat îndelung asupra celor întâmplate, ai început să realizezi că fără a trece acele obstacole n-ai fi putut să-ți cunosti adevaratul potențial, forța și puterea inimii tale…
Toate acele experiențe care te-au zguduit în străfundurile ființei tale au fost asemeni unui catalizator. Nu erai conștient de forțele latente care zăceau în tine… ar fi putut rămane dormitând în tine, fără ca tu să bănuiești existența lor, fără să le scoți la iveală și să te minunezi de puterea lor…Toate aceste experiențe te-au întărit….și poate nu ți-ai dat seama ?
Viața nu e pictată în culori vii . Mai tot timpul are mari pete gri. Așa că nu spera să trăiești toată viața în zona de confort, pentru că nu vei ajunge să-ți cunosti adevarata valoare. Nu-ți plânge de milă… nu de întreba de ce mie?” , “de ce eu ?”Vei continua să crezi că esti rățușca cea urâtă, fără să bănui măcar că ești de fapt o lebădă în devenire. Bucură-te de orice provocare! E o oportunitate de a-ți testa limitele. Nimeni nu se naște învățat, înțelept. Învață din experiențele tale…și din cele bune, dar mai ales din cele rele.Cele bune împărtășește-le și celorlalți, pe cele rele nu le mai repeta.
Ți-e frică de ce a fost în trecut ? Ți-e frică de prezent ? Dar mai ales, ți-e frică de viitor ? Frica te oprește din evoluție. Suntem ceea ce gândim. Gândește pozitiv. Nu lăsa frica să te macine, să te sufoce.
Ai devenit un om puternic… cei din jur de percep ca pe un om puternic… iar tu poate nu-ți dai seama de transformarea ta.Conștientizează cât de mult te-au schimbat experiențele. Respectă-te ! Fii înțelept !
de Silvia Bya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu