miercuri, 27 iunie 2012

VIAȚA DE DUPĂ VIAȚĂ- Recenzie Mircea Marcel Petcu


               
Simplitate și frumusețe
A vorbi despre carte și scriitor e poate cel mai greu lucru, nefiind niciodată în deplină siguranță că ai putut descoperi toate luminile și umbrele, toate acele scânteieri ce farmecă sau toate vibrațiile ce vin de undeva din interioarele frământate îndelung și transmite apoi – lava incandescentă - spre lume, calmante sau săgeți dureroase.
Din astfel de frământări vulcanice par venite cuvintele Silviei Urlih și de aceea ajung la inimile noastre. Povestea Silviei vine de demult și de departe și poate fi drept răspuns sau o sumă de alte întrebări cu deschidere către lume.
Volumul de față ”Viața de după viață” ne relevă frământări de o viață, din copilărie, adolescență până la maturitate. Autoarea scrie pentru că îi plac lucrurile dificile și aceasta este cea mai dificilă muncă pe care o poate face cu maximă pasiune și randament, scrie pentru că ea cunoaște o serie de lucruri și adevăruri pe care le poate spune mai bine decât unii care le-au trăit. Cărțile rămân fidele, ele n-o iau razna fără rost ca oamenii. Pentru a nu strica inefabilul povestirii nu ne propunem analize ci doar invităm cititorul ca la ceas de liniște sau frământări, la ceas de bucurie sau grijă , să deschidă volumul de față ” Viața de după viață” convins fiind , că va găsi fie alinări, fie impulsuri, fie răspunsuri.
Să ne facem timp pentru lucrurile cu adevărat importante și să ne dedicăm întreaga viață urmării unui ideal și autocunoașterii. Acesta este sensul vieții, iar dacă nu este atunci ar trebui să fie.
Povestirea Silviei Urlih te cucerește prin simplitate, sinceritate, iubire.
Nu uitați e o carte intrată în patrimoniul literaturii dar e o carte de citit , o carte care se citește , o carte vie, nu un obiect de muzeu.
Așa cum viața curge molcom tot așa cuvintele Silviei Urlih alunecă pe pagina albă înșirând scene ale sufletului transmise vieții ca o picătură de apă pe buzele flămânde. Iată ! Scrie , scrie, scrie așteptați cu nerăbdare, vine simțiți-o e noua carte al cărui nume nu-l știu, dar sper ca titlul lui să fie cel din inimile voastre !
Președinte
Asociația Scriitorilor Tulcea
Prof. Mircea Marcel Petcu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu