vineri, 15 februarie 2013

Relatia cu un om evoluat spiritual


de Ernest Hadrian Böhm la 2 iulie 2011 la 17:48 ·
A intra in relatie cu un om evoluat spiritual este teoretic extrem de usoara, pentru ca acesti oameni sunt, asa cum ii denumesc batranii, "painea lui Dumnezeu"... intelepti, intelegatori, maleabili, iubitori si iertatori... constienti de valoarea lor dar in acelasi timp lipsiti de infatuare. El nu are nevoie de nimic si de nimeni pentru a fi fericit, fericirea pe care el o aduce in viata celorlalti fiind sursa principala a propriei sale fericiri, asa cum spunea Sf. Francisc "Noi primim prin ceea ce oferim!".
Spun teoretic, pentru ca practic doar cei evoluati spiritual se recunosc si se aprecieaza reciproc, doar ei isi dau seama de valoarea celuilalt. Ceilalti oameni nu sunt inca la nivelul de intelegere necesar pentru a vedea adevarata valoare a unor asemenea persoane, sunt asemenea celor care gasesc un diamant si il arunca datorita faptului ca nu stiu ce este acela un diamant... continuand sa umble in schimb asa cum spunea Osho "cu mainile pline de pietre"... dar daca ar cunoaste valoarea diamantului, nu l-ar mai arunca niciodata!
Omul evoluat spiritual insa nu va tine cont de acest amanunt si deseori isi va exercita menirea de deschizator de drumuri, de nascator de intrebari fundamentale de viata in sufletul celor mai putin evoluati spiritual, iar pe principiul "omul sfinteste locul" si in acelasi fel in care o picatura de apa sfintita va sfinti un butoi intreg de apa, va avea puterea sa invete ceea ce inseamna iubirea adevarata pe toti cei care vor avea curiozitatea, intelepciunea sau chiar curajul de a-l primi in viata lor. Acestia vor fi cu adevarat binecuvantati si acela va fi momentul in care vor accepta sa-si schimbe viata, destinul, modul de gandire, etc... facand in acest fel primii pasi pe drumul lor catre evolutia spirituala.
Asemenea vampirilor care nu pot intra in casa voastra fara sa fie invitati :), omul evoluat spiritual nu va intra niciodata cu forta in viata voastra... chiar daca spre deosebire de vampir el are doar intentii bune! :p El stie insa ca in viata nici macar bine nu poti si nu ai dreptul sa faci cu forta.
Ati face insa bine asadar sa-l invitati in "casa" voastra atunci cand aveti ocazia... pentru ca sunt multe case in drumul sau si nu se stie daca veti mai avea o alta ocazie!

(Ernest Hadrian Böhm)

Un comentariu:

  1. MULTAM FAIN,BYA DRAGA...DAR DE UNDE ASEMENEA INTELEPTI? EU CAUT,DE MULT UNUL SINGUR CA SA MERGEM IMPREUNA PE CALEA DOMNULUI...CAUT SA PROPAVADUIESC DE UNUL SINGUR DAR SUNT FACUT...NEBUN.
    AM SI NISTE SCRIERI CU INTAMPLARI(MINUNI)PE CARE NUMAI DUMNEZEU LE PUTEA FACE SI CARE AR PUTEA SA CONVINGA SI PE UNII NEDUMIRITI,MACAR.DAR LIPSA....

    RăspundețiȘtergere