marți, 30 iulie 2019

Hai, ridică-te ! E greu, dar nu e imposibil să fii o PASĂRE PHEONIX ! - Silvia Urlih


De multe ori te-ai învinovățit pentru viața pe care ai trăit-o. De multe ori ai crezut că îți ești călăul vieții tale și că drumul pe care ai mers de cele mai multe ori, a fost alambicat. De multe ori ai crezut că doar trecutul ți-a influențat și îți influențează viața.
Nu, omule, nu ești vinovat, decât în mică măsură. Ai ales greșit pentru că așa trebuia să fie. Ai suferit, pentru că așa a fost să fie. Drumul vieții ți-a fost ca un labirint, pentru că… așa trebuia să fie. Dacă ai fi trăit doar în puf, dacă ai fi trăit sub un glob de stică și nu te-ai fi lovit de greutățile pe care viața ți le pune în cale, nu ai fi reușit să te călești.
Nu este vina ta că ai trăit într-o familie în care nu te-ai simțit ajutat, protejat sau încurajat și care te-a tratat cum nu ți-ai fi dorit. Nu este vina ta că ai fost obligat să accepți multe umilințe. Nu este vina ta că viața ți-a fost un coșmar. 
Nu este vina ta că o mare parte din viață ai trăit-o într-un mediu ostil în care nu te simțeai confortabil. Nu este vina ta că ai ales greșit în viață, sau că ai greșit. De ce ai greșit ? Pentru că vii dintr-o familie în care totul era o mare… greșeală? Părinții se certau, se băteau, sau erau alcoolici. Te băteau și te umileau. Nu erau de acord cu alegerile tale, deci, ți-au strivit personalitatea, ți-au tăiat aripile. Părinții au divorțat când tu erai mult prea mic și nu le-ai putut înțelege și accepta alegerea.
Nu este vina ta că ai devenit dur, rece, suspicios, sau reticent.
Nu este vina ta că ai frici de care abia de te mai poți detașa sau vindeca.
Nu este vina ta că ți-ai pierdut încrederea în oameni, pentru că ai fost de prea multe ori marginalizat, dezamăgit sau trădat.
Dar, ai putea avea o mare vină dacă nu te străduiești să ieși din închisoarea în care alții te-au trimis, sau în care tu însuți ai ales să stai. Te-ai închis într-o colivie din care ți-e frică să mai ieși, iar aripile… bietele tale aripi, s-au atrofiat și nu mai știu zbura.
Ești vinovat dacă nu faci în așa fel încât să evadezi . Ești vinovat dacă nu-ți cauți identitatea și personalitatea. Ești vinovat dacă nu lupți să-ți depășești limitele și condiția în care unii te-au obligat să rămâi.
Starea ta fizică, psihică, materială și spirituală, depind doar de tine. Ai fost cum ai fost, dar, acum, că ai ajuns la maturitate, este obligația și datoria ta să „te trezești” și să-ți trăiești viața așa cum îți este scris.
Ai putea avea o mare vină, dacă continui să găsești vinovați în alții, în loc să te analizezi pe tine și să găsești curajul de a te debarasa de trecut. Da, așa e, trecutul te-a influențat în mare măsură, dar, dacă continui să nu-ți vezi prezentul și, cel mai important, viitorul, ești cel mai mare dușman și vinovat al vieții tale.
Deci, analizează-ți oportunitățile și puterea de a fi un om nou, fii asumat cu viața și visurile tale și construiește din tine un om puternic care știe ce vrea de la el, de la viața lui și de la alții.
Hai, ridică-te ! E greu, dar nu e imposibil să fii o PASĂRE PHEONIX ! Nu te mai învinovăți și nu-i mai învinovăți pe alții ! Trăiește așa cum sufletul îți șoptește ! 
Durerea renașterii din propria cenușă doare, dar, doare a iubire divină, a lumină și a regăsire.
fragment din cartea „Viața-i viață, trăiește-o!”- Silvia Urlih
30.07.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu