marți, 23 iulie 2019

Mai devreme sau mai târziu, va trebui să-i răspunzi la întrebarea: Tu, chiar mă iubesti ?- Silvia Urlih



Femeile, vor mereu ceea ce nu au. O femeie singură, care trăiește în sărăcie și mai are și ceva copii în întreținere (după divorț), vor în viața lor un bărbat care să le ajute financiar. Acest tip de femei pot sta sluș în fața bărbatului care le plătește facturile, care le ajută să-și crească copii. Vor accepta orice jigniri, manipulări emoționale, sau injurii, la care vor fi supuse. Nu vor crâcni, vor putea chiar zâmbi atunci când le doare durerea provocată de partener, doar pentru că sunt… materialiste. Au nevoie de susținere financiră și trebuie să „înghită” tot felul de măscării pe care  le face bărbatu.
Oare știu acele femei ce e aceea iubire, prețuire și respect de sine? Nu, nu vor ști, pentru că ele urmărersc doar un singur scop : avantaj material. Acele femei, trăiesc cu un singur scop: cumsă fac să-l jupoi pe ăsta de cât mai mulți bani.
Femeile care se descurcă financiar, vor în viața lor un bărbat care să le iubească, să le respecte, dar să le și arate că le iubesc.
Uuups, uite că deja trecem la un alt registru. Aceste femei, știu foarte bine ce-și doresc, pentru că, financiar, ele se descurcă foarte bine. Da, sunt singure, pentru că încă nu și-au găsit partenerul care să le dăruiască ceea ce-și doresc. Sunt singure pentru că nu-și mai doresc să fie preșul nimănui. Probabil că acum îmi vei spune : vor muri singure. Da, vor muri singure, pentru că nu mai pot suporta statutul de victimă a cuiva. Preferă să spună NU umilinței și să-și trăiască în liniște și în singurătate bătrânețile.
Omule! Unei femei care a trecut prin furcile caudine ale calvarului vieții lor, le poți dărui bijuterii, castele, sau cine știe ce vacanțe exotice. Pe aceste femei nu le mai poți cumpăra. Ele știu foarte bine ce-și doresc de la tine, bărbatule care te crezi bărbat.
Până să o cucerești, faci fel de fel de promisiuni, îi faci fel de fel de cadouri, în speranța că o poți avea în patul tău sau în bucătăria ta.
Te înșeli, omule ! Te înșeli amarnic. Femeia care știe ce-și dorește, acum, de la viață, după ce a experimentat tot felul de dezamăgiri și deziluzii, nu va mai putea să „pună botul” la … „atențiile” tale, indiferent cât de valoroase ar fi ele.  Va sta mereu cu „ochii” pe tine, pentru a observa când „calci pe bec”. Nu-și va deschide imina și sufletul în fața ta, până când nu se va convinge că tu o iubești cu adevărat și-i și arăți asta.
Da, îi poți oferi fel de fel de daruri, poți face multe pentru ca ea să se simtă …„liberă”, să nu ducă lipsă de nimic, dar, ea nu va acorda mare atenție acestor „daruri” dacă nu-i acorzi și puțin din timpul tău.
Bărbatule care te știi a fi bărbat ! Femeia care știe ce vrea de la viața ei, acum, nu are nevoie de cadouri scumpe, de case, de muncă zi lumină. Ea are nevoie de tine, de afecțiunea, de respectul tău, de iubirea ta și de puțin timp pe care să i-l acozi zilnic.
Tu crezi că o încălzește cu ceva faptul că vii acasă rupt de oboseală și adormi în fotoliu ? Cum crezi că te privește ea? Ce crezi că-și dorește de fapt ea? Pleci înainte de a se trezi ea și revii acasă după ce adoarme, de multe ori în fotoliu, așteptându-te. Ce crezi că este în mintea ei ? Ce crezi că-și dorește ea? Cum crezi că se simte ea într-o vilă „goală”, fără tine ?
Bărbatule ce-ți spui tu că ești bărbat. Nu te mai dărui atât de mult muncii, nu mai lipsi mult timp din casa voastră. Vei ajunge să fii chemat la notar sau în fața judecătorului pentru a semna un acord de divorț și te vei întreba „da de ce?” Păi, cum da ce de. De aia, pentru că nu i-ai acordat timp soției, sau iubitei. De aia.
Soția, sau iubita ta, nu are nevoie de un partener care să nu-i fie alături fizic, care pune pe primul loc munca și pe undeva prin ultimile locuri, pe ea, pe „IUBITA” ta. Ea are nevoie de un umăr pe care să-și culce capul , de un sărut sincer, de o îmbrățișare caldă. Nu are nevoie de cineva care să vină  zilnic acasă rupt de oboseală, să facă un duș și apoi să adoramă instant, după ce i se pune sub nas mâncarea pregătită cu multă dragoste.
Uiți să-i spui că o iubești, uiți să-i spui „La mulți ani” de ziua ei, sau de ziua căsătoriei voastre, uiți să-i mai aduci un fir de trandafir, sau o frunză ruptă pe furiș din pomul sub care v-ați sărutat prima dată.
Uiți să-i mai spui, sau să-i mai scrii în mesaje cuvintele de iubire pe care i le scriai la începutul relației. Nimic nu se poate compara cu cele mai blânde și mangâietoare cuvinte.
Banii tăi, lipsa ta din viața ei, pentru că ai devenit  slujbașul banilor, nu vor putea compensa atenție neîmpărtășită. Nici o avere nu o va face să rămână alături de tine, (dacă nu este materialistă).
O FEMEIE știe că sentimentele și atenția reciprocă în relație, înseamnă mult mai mult decât banii.
Mai devreme sau mai târziu, va trebui să-i răspunzi la întrebarea: Tu, chiar mă iubesti ? Ce mai simți tu de fapt pentru mine ?? Femeia care ajunge să-ți pună această întrebare, este deja cu gândul la despărțire, pentru că „i-a ajuns cuțitul la os”.
O femeie care, după experiențele trecute,  a reușit să fie puternică și sigură pe ea, ajunge să deranjeze, să te deranjeze,  tocmai pentru că știe foarte bine ce vrea. Ea nu mai poate fi manipulată nici psihic, nici emoțoiomnal, nici financiar, pentru că a experimenat deja aceste manipulări.   Ea se poate descurca și singură. Ea se bazează pe inteligența și pe puterea ei de a răzbate în viață. Ea, știe ce își dorește de la viață și nu mai poate accepta să fie tratată cu răceală, cu indiferență sau să se mai lase manipulată emoțional. 
fragment din cartea „Viața-i viață, trăiește-o !”- Silvia Urlih
23.07.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu