duminică, 28 iulie 2019

Din provocare-n provocare, ajungem să ne luăm „adio” de la viața asta. . - Silvia Urlih


Astăzi este azi. Ce zi a fost ieri ? Ce zi va fi mâine ? Într-un șir de zile obișnuite, (parcă toate sunt trase la indigou) , măcar una se poate deosebi radical de celelalte. Obișnuitul, dacă durează prea mult, iși pierde la un moment dat sensul.
Trec zilele ca și cum s-ar scurge apa de izvor spre ocean. Azi e 1 ianuarie, iar mâine deja iar ne pregătim de sărbătorile de iarnă.
Trec zilele dar, uite că, foarte repede, ne trecem și noi. Azi avem 18 ani și nici nu putem accepta idea că vom îmbătrâni sau că vom ieși la pensie. Mâine ne trezim că am împlinit 60 de ani și că ooopppss… primim un cupon de pensie (suma-i mare sau mică, nu mai contează). Când și cum trec anii? Când și cum mi-au trecut mie anii ? Habar nu am. Cert e că au trecut fără să-mi dau seama.
Timpul ne cam aleargă și vine o vreme în care viața te va întreba : ești mulțumit de felul în care m-ai trăit? Te regăsești în viața pe care ți-ai trăit-o ? Unde și când ai simțit că ți-ai fost una cu mine, cu viața ta ?
Viață este atuci când te regăsești (uneori după lungi căutări) și te bucuri de regăsire.
Descoperă momentul în care simți că îți aparții și că, clipa pe care o trăiești îți aparține..În clipă, poți găsi tot miracolul unei întregi vieți.
Lasă tristețea și suferința, pentru că, nimănui nu îi pasă dacă esti trist, sau dacă suferi. Lumea-i plină de trsitețe și de suferință. Oamenii sunt sătui de suferințele, tristețile, durerile și neajunsurile lor. Le este greu să  accepte un timp mai îndelungat alături de ei, pe alții cu smiorcăreli și văicăreli.
Deci, zâmbește-i vieții ! Zâmbește-le celor din anturajul tău și găsește soluții la „problemele” tale, fără a te mai văicări în dreapta sau în stânga.
Nu-i așa că ai putea să încerci să fii fericit ? Te întrebi ce-i fericirea ? De cele mai multe ori fericirea e ceea ce nu cunoaștem, e ceva ce ne dorim și spre care tânjim.
Caută și descoperă fericirea în cele mai mici și mărunte lucruri. Fericește-e chiar din faptul că ai deschis ochii și simți cum soarele că îți mângâie obrazul. Bucură-te de razele care-ți mângâie fața, bucură-te când luna te îmbracă în lumina ei.
Deci…încearcă să faci din „ziua de astăzi” o zi neobisnuită. Viața ne lansează mereu noi provocari. Ea ne provoacă, noi răspundem provocărilor și uite-așa, din provocare-n provocare nici nu realizăm că ne apropiem de apusul vieții.
Ce-ar fi să-ți lansezi o provocare pentru ziua de mâine, o provocare în care să-ți fii tu însuți, o provocare care să te fericească tocmai pentru faptul că ai reușit să-ți fii tu însuți.
Lansează-ți provocarea azi, căci, uite că deja se înserează... vine curând și peste tine noaptea vieții și s-ar putea să-ți pară rău că ai fost doar o marionetă dirijată cu sfori sau cu odgoane, de alții.
fragment din cartea „Viața-i viață, trăiește-o ! ” - Silvia Urlih
28.07.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu