miercuri, 10 iulie 2019

Mulțumnește-I lui Dumnezeu că te-a ajutat să mai treci peste încă o „lecție” - Silvia Urlih


Închide ușa trecutului, încui-o cu cheia uitării și deschide ușa viitorului cu speranța că va ieși soarele și pe strada ta.
După ce ai deschis ușa viitorului, ce vezi ? Poate că vezi un culoar de lumină, poate că vezi un cămp înverzit, poate că vezi o livadă abia înflorită.
Nu contează ce vezi, important este că îți dorești să-ți vezi viitorul. Important este că ai avut curajul și puterea să-ți pui trecutul în sparele unei uși încuiate cu zeci de lacăte.
La ce bun să tot trăiești și să te tot alimentezi cu suferințele și dezamăgirile din trecut ? La ce-ți folosește să regreți ceea ce ai lăsat în urmă ? De fapt, ce ai lăsat ? Ai lăsat o casă, o afacere, prieteni care nu ți-au fost prieteni decât când le-ai dat ajutor( fără să ți-l ceară), un soț care nu ți-a fost soț când ți-a fost greu,
Dacă continui să trăiești în trecut, nu poți vedea ceea ce-ți poate oferi prezentul și viitorul.
Să nu-mi spui că vezi doar un câmp plini cu spini, că nu te cred, pentru că dacă vezi doar asta, înseamnă că ai trăit degeaba pe pământul ăsta și că nu ai învățat nimic de la viața ta spinoasă.
Da, înțeleg, iar ai trăit o dezamăgire, iar ți-ai pus sufletul în palmele cuiva care ți-a promis marea cu sarea. Da, știu, iar ai fost dezamăgit,da, iar ai fost rănit.
Te dor rănile prezente, pentru că încă nu ți s-au vindecat rănile trecute. De fapt tu nu ți-ai dat timpul necesar pentru a-ți vindeca rănile trecutului.
Te tot întrebi : până când Doamne ? Până când să tot sufăr?
Uite ce-i. Încetează să-L tot învinovățești pe Dumnezeu, pentru că nu El este  cel care îți provoacă rănile. Nu El te determină să alegi oamenii în care ție ți se pare că ai putea avea încredere. El doar te ajută să treci peste dezamăgiri. El îți arată calea, dart u, în întunericul în care ai ales să trăiești, nu-l vezi. Alegerea îți aparține.
Da, vei suferi pănâ când nu îți vei învăța toate lecțiile. Care sunt aceste lecții ? Nu sunt multe, dar sunt câteva. Le voi enumera în funcție de ceea ce eu am învățat.
1. Lecția iertării. Până când nu vei învăța să te ierți pentru că i-ai judecat pe cei care te-au dezamăgit, nu vei fi în în stare să ierți.
2.Lecția iubirii de sine. Până nu vei învăța să-ți fii prioritate, nu vei cunoaște cu adevărat să te iubești și să iubești.
3.Dă-ți voie să simți. Până nu vei învăța să te lași îndrumat de (suflet) feeling, nu vei ști ce să alegi.
4.Lecția răbdării . Până nu vei învăța să ai răbdare cu tine, nu vei ști să ai răbdare cu ceilalți
5.Lecția singurătății. Până când nu vei înțelege că a trăi singur, nu vei ști ce să alegi, pe cine să alegi pentru a-ți fi alături. Să nu-ți fie frică de singurătate.
Să nu uiți niciodată că meriți mult mai mult decât ai avut până acum. Conștientizează o dată pentru totdeauna că, doar de tine depinde cum îți organizezi viața, în funcție de ceea ce-ți dorești de la ea.
 Mulțumnește-I lui Dumnezeu că te-a ajutat să mai treci peste încă o lecție. Consideră-te norocos că ai mai scăpat de un ghimpe care îți fpcea rău.
Învață să ai răbdare, căci, ce-I al tău, e pus deoparte. Trebuie doar să te debarasezi de balastrul trecutului și să ai încredere în tine.
Și încă ceva foarte important. Când decizi să pui punct unui capitol din viața ta, nu te mai întoarce înapoi. Ața, după ce este ruptă și înnodată, se simte nodul. Nu mai avea așteptări căci, „Lupu-și schimbă părul, dar năravul, ba”.
fragment din cartea „ Viața-i viață, trăiește-o !”
10.07.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu