duminică, 14 iulie 2019

Știi cum să gestionezi „Gândirea pozitivă” ? - Silvia Urlih


Toată lumea vorbește despre gândirea pozitivă ca despre un panaceu universal. Așa cum o aspirină e bună la toate, la fel e și cu gândirea pozitivă. Da, sunt de accord să gândim pozitiv și nu negativ, dar, sunt și situații în care, oricât de pozitiv ai gândi, nu te ajută la nimic, pentru că nu depinde doar de tine.
Poți interpreta eronat gândirea, atunci când te confrunți cu o suferință emoțională, sau fizică, pe care, gândind pozitiv, o poți ignora. Atunci când un organ ți-e bolnav, indiferent cât de pozitiv ai gândi, el nu se vindecă de la sine. Ai nevoie de tratament medicamentos. La ce te poate ajuta gândirea pozitivă în acest caz ? Păi, te poate ajuta, dacă te gândești că pastila, merge la locul bolnav și îți imaginezi cum acea pastilă, sau cremă, te ajută să te vindeci. Din nefericire, realitatea e realitate, boala e boală și nu e bine să ne îmbătăm cu apă rece sau să persistăm în a ne amăgi cu iluzia vindecării doar prin meditații, sau rugăciuni.
Nu e bine să ascundem sub covor durerile sufletești, nu e bine  să trăim în falsa senzație cum că ne este bine așa cum ne este.
A ne ascunde în spatele degetului, nu înseamnă că gândim pozitiv. În momentul în care nu suntem bine, ceea ce ne face bine, ceea ce ne poate ajuta, este să acceptăm în primul rând situația în care ne aflăm, trebuie să conștientizăm motivul care ne-a adus în situația în care ne aflăm, apoi, să ne asumăm responsabilitatea pentru faptele și deciziile pe care le-am luat. Dacă doar ne prefacem că ne este bine și că totul este o minune a universului, că trăim o viața perfectă, când de fapt suntem „legume”, nu facem altceva decât să ne creem o lume iluzorie și să ni se pară că… ce bine ne este.
A gândi pozitiv, din punctul meu de vedere, este de fapt, încrederea în tine și în forțele tale ascunse, că poți depăși orice situație în care ajungi să fii. A gândi pozitiv, este de fapt, că și faci ceea ce gândești, este că îți asumi responsabilitatea de a renunța să-ți tot spui că ești o victimă a vieții sau a sorții, sau a destinului.
Crezi că dacă te privești în oglindă și-ți spui că ești puternic și că gândești pozitiv te ajută, dacă nu faci nimic pentru a deveni ceea ce-ți imaginezi că ești ? Crezi că dacă-ți repeți zilnic de zeci de ori „Ce minunat om sunt, cum voi putea eu să fiu cine vreau, să am bani, să am o casă, să fiu fericit, să am un/ o partener care să mă iubească, să mă prețuiască…bla bla bla… crezi se pot întâmpla astea, dacă nu faci nimic în sensul ăsta ?
Știi tu… „Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în straisță” iar para mălăiață nu pică în gura lui nătăfleață.
Gândești pozitiv când te privești cu ochi critic și-ți spui : nu mi-e bine, iar am deraiat, dar, știu că voi găsi soluții să trec și peste asta.
Privește adevărul în ochi, atunci când te privești în oglindă și alege să-ți fii liber. Un om liber poate găsi soluții la orice problem cu care se confruntă și poate pune în practică tot ceea ce-și dorește și-și pune ca și obievtiv prioritar.
A admite realitatea, te eliberează și-ți dă aripi să poți zbura. Un creier odihnit te poate ajuta să nu-ți mai vezi problemele ca și probleme, ci va găsi soluții. Un suflet liniștit și împlinit, își va găsi drumul spre lumină.
Concluzia ? Să nu confundați gândirea pozitivă cu a-ți ignora problemele de sănătate sau sufletești, cu care te confrunți și pe care preferi să le ascunzi cât mai adânc în sufletul tău.
Gândirea pozitivă te poate ajuta, dar te și poate afunda în cele mai mari deznădejdi, dacă nu știi cum să o gestionezi
fragment din cartea „Viața-i viață, trăiește-o ! ” - Silvia Urlih
10.07.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu