vineri, 3 aprilie 2020

A trăi-trăire-49 - Silvia Urlih

Încep cu un sfat: vorbiți la telefon ori de câte ori aveți posibilitatea. Glasul persoanei iubite vă va încărca de energie, vă va da puterea de a rezista singuri între cei patru pereți ai casei și nu vă veți mai simți singuri și abandonați în autoizolarea asta nenorocită.
Această pandemie universală a făcut ca multe dintre cupluri să rămână izolate, fiecare în țara în care l-a prins epidemia. Nu se intră și nu se iese din multe țări. Granițele sunt închise. Fiecare țară v-a determinat să vă autocarantinați, pentru a vă feri de coronavirusul ăsta blestemat. Vă simțiți ca-n închisoare, dar această închisoare vă apără și vă este benefică.
Da, știu, e groaznic să știi că tu ești singur în casă, iar persoana iubită e singură într-o altă casă. Trebuie însă să înțelegeți că distanța înseamnă de fapt doar lipsa contactului fizic, nu și lipsa sentimentelor. Atunci când iubești sincer și dezinteresat, poți trece peste orice bariere fizice. Sufletul nu are bariere, deci sufletește puteți fi aproape(dacă vă iubiți și cu sufletele).
Pentru a împiedica distanța să-ți afecteze relația cu partenerul, este important ca și tu și el/ea să înțelegeți situația și să aveți încredere unul în altul necondiționat. 
E-adevărat, dorul doare rău, dar, acolo unde iubire e, vine și Dumnezeu cu iubirea Lui și vă întărește sentimentele.
O relație este considerată stabilă și matură, doar dacă cele două persoane sunt capabile să depășească anumite situații, precum această pandemie. Știți voi : la bine și la rău, tot împreună !
Neîncrederea, frica, îndoielile, sunt dușmanii relațiilor la distanță. Da, te-ai obișnuit cu partenerul și acum, când nu vă mai sunteți alături, simți că lipsește ceva din tine, simți că-ți ești doar jumătate din ființa ta. Nu-i bai… va trece și pandemia asta și vă veți fi iar împreună. Nu uitați ! Ce dai, aia primești ! Deci ? Fă și tu și el/ea ca această perioadă de distanțare să fie cât mai ușoară.
Oamenii echilibrați din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere psihic, pot menține căldura relației la distanță, dacă este bazată pe încredere și înțelegere. Asta nu înseamnă că lipsa mângâierilor și a privirilor cu subînțeles nu vă lipsește. Ba vă lipsește dar știu eu sigur că aveți tăria să treceți peste simțământul de singurătate și de abandon.
Trebuie să înțelegeți că nu a fost alegerea voastră să vă fiți departe, ci universul, sau pandemia asta e vinovatul.
În pofida faptului că vă aflați în locuri diferite din lumea asta mare, nu înseamnă că nu puteți împărți același spațiu emoțional. Sinceritea , iubirea, respectul, încrederea nu țin cont de distanță. Vă iubiți și punct.
Nu crezi că e mai greu să împarți singurătatea în doi, sub acelați acoperiș ? Faptul că vă dorți și că vă este foarte greu unul fără celălalt, e semn că vă iubți.
Aveți răbdare ! Gândiți-vă că fiecare clipă trăită departe, vă aduce de fapt mai aproape de momentul reîntâlnirii și că dorul și momentele de tristețe vă vor fi răsplătite în momentul în care vă veți lua iar în brațe.
Se spune că „ochii care nu se văd, se uită”. Eu aș spune că, dacă doi oameni se iubesc sincer și dezinteresat, pot înțelege că distanța nu face altceva decât să-i apropie. Poate că aveați nevoie de acest test dat de IUBIRE.
Fragment din cartea „ Printre infinituri” - Silvia Urlih 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu