sâmbătă, 25 aprilie 2020

Fricile ucid ce ai tu mai bun : sufletul.- Silvia Urlih

Stai singur în casă și ți-e  frică. Ieși pe stradă și ți-e frică. Ți-e frică de boală, ți-e frică de sărăcie, ți-e frică de ceea ce s-ar putea întâmpla în timpul somnului sau în ziua de mâine. Dacă strănuți, ți-e fricăț Dacă te îneci și tușești, ți-e frică. Dacă ești apatic, ți-e frică.
            Dacă nu-ți răspunde cineva la telefon, ți-e frică (oare i s-o fi întâmplat ceva ? Nu cumva are coronavirus, căci abia ieri m-am întâlnit cu el ?). Dacă te sufoci sub masca pe care ești obligat să o porți, ți-e frică ( oare am coronavirus, de vreme ce mă sufoc nu am aer? Cred că plămânii sunt atacați de coronavirus).
Din nefericire, această pandemie a reușit să ne inoculeze adânc în suflet și în minte, FRICA.
Poți oare să-ți înfrângi fricile ? Da, POȚI ! Poți pentru că ești puternic !
Cum te poți vindeca de frici ? Pare simplu și chiar este simplu. Împrietenește-te cu fricile tale. Ia-le în brațe și acceptă-le….frica este un sentiment firesc.
Ele, fricile, sunt sentimente normale, umane și firești, atunci când ești martorul unui război biologic. Stai la taclale cu fricile tale și lasă-le să-ți vorbească. Bagă-le în seamă, dar nu-ți da voie să te pierzi în ele.
Strămoșii noștrii au fost martorii a două războaie mondiale. Mulți dintre cei care au fost în linia întâi și au fost carne de tun, au pierit. Au fost însă și oameni care stăteau ascunși prin case și… au supraviețuit. Au rezistat cei puternici, au rezistat cei care nu s-au lăsat copleșiți de frici. Și lor le-a fost frică de ziua de mâine, dar au reușit să treacă peste temeri și frici. S-au rugat, iar Dumnezeu i-a întărit și le-a luminat mintea și sufletul.
Dă-le la furat de frici ! Nu-ți da voie să pici în depresie sau în atacuri de panică.
Ești un OM PUTERNIC ! POȚI ! Nu-i decât o perioadă peste care vei trece cu success, pentru că vei putea să te împrietenești cu fricile tale !
Nu uita ! Fricile ucid ce ai tu mai bun și mai sfânt: sufletul.
Fragment din cartea „ A trăi- trăire” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu