vineri, 24 aprilie 2020

A trăi-trăire- 58 - Silvia Urlih


Relația în care te găsești cu tine însuți, este cea mai importantă relație pe care ai putea-o avea în viața asta a ta. Felul în care te vezi, în care poți povesti sincer și deschis cu tine, felul în care îți raportezi deciziile vis-à-vis de tine, felul în care te raportezi la tine însuți, felul în care te apreciezi și te respecți, felul în care te iubești, se vede în exterior.  Felul în care tu te raportezi la tine, se vede prin felul în care interacționezi cu oamenii, prin felul în care se desfășoară viața ta.
Destul de mulți oameni au conflicte interioare, se judecă, se critică, nu au încredere în propriile lor decizii, cred că nu sunt suficient de buni. Se concentrează doar pe defectele lor, de fapt se abandonează în neîncredere și în faptul că nu pot evolua și nu-și pot remedia defectele. Nu știu să se aprecieze, nu știu să-și accepte anumite defecte, dar cel mai grav, nu știu și nici nu pot să accepte complimente de la cei din jur. Complmentele li se par false, chiar dacă sunt cât se poate de reale.
Dragii mei ! Nu vă ajută cu absolut nimic faptul că nu vă placeți pe voi înșivă, că vă vedeți urâți și plini de defecte. Dacă nu vă prețuiți și nu vă acceptați trupul, chipul, mersul, atitudinea, ființa, nu veți avea puterea să schimbați ceea ce nu vă place și vă nemulțumește.
Încearcă să ai o altă abordare față de tine : pune pe o foaie punctele tale tari și pe cele slabe. Fă-ți o listă cu calitățile tale, cu reușitele tale, cu ceea ce îți place la tine. În paralel fă-ți o altă listă cu defectele și nereușitele pe care tu crezi că le ai. Trage linie și vezi ce-ți dorești și ce poți să îmbunătățești la tine  și ce anume te-a oprit din a-ți împlini dorințele, visele.
Acceptă-te inclusiv cu așa-zisele defecte pe care tu crezi că le ai. Acceptă faptul că ești așa cum ești, apreciază-te pentru tot ceea ce-ți place la tine și apoi fă-ți apoi un plan în care stabilești cum vei remedia „defectele” și apucă-te de treabă!
Dacă nu vrei să schimbi vreun „defect”, acceptă-te așa cum ești, fără să te mai simți complexat. Acceptă-te așa cum ești și nu te mai tot judeca.
Știi ceva ?! Nimeni nu-i perfect, iar perfecțiunea, la un moment dat, te poate epuiza. Fiecare om este unic, are particularitățile sale și are atât calități, cât și din „defecte”.
Tu ești un om minunat, ești exact așa cum ești acum, iar dacă dorești să schimbi ceva, asumă-ți responsabilitatea și fă-o!
            De tine depinde cum îți folosești puterea asupra vieții și persoanei tale.  De tine depinde cum îți controlezi gândurile. DACĂ VREI, POȚI ! Poți să-ți depășești limitele !
Cu drag, aceeași eu.
Fragment din cartea „A trăi-trăire”- Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu