miercuri, 15 aprilie 2020

A trăi-trăire- 56 - Silvia Urlih



De ceva timp, toată lumea, tot globul, se confruntă cu acest coronavirus. Unii îi spun virus ucigaș, alții îi spun virusul vără leac. Da, acest virus ucide, dar nu este nici fără leac și nici ucigaș. Din nefericire s-au stins foarte mulți bătrâni.
Au murit însă, oamenii care sufereau și de alte boli, care aveau sistemul imunitar foarte scăzut, au murit inclusiv cei cu obezitate morbidă. Ce să înțelegem noi de aici, din statistici ? Lăsându-i la o parte pe bătrâni, restul oamenilor, tinerii, nu au avut grijă de sănătatea lor. S-au afundat în muncă, o muncă care le-a micșorat la minim sistemul imunitar, și-au găsit refugiul în mâncare.
De mii de ani oamenii au avut un „motiv” să moară, doar că acum mor cumva în masă.
Nimeni, absolut nimeni, nici chiar cei mai renumiți savanți, nu pot ști cum va arăta lumea după această pandemie. Eu, în naivitatea, necunoștința și poate prostia mea, cred că nu se va schimba nimic în ceea ce privește mentalitatea sau modul de a aborda viața. Cei ignoranți vor rămâne aceiași ignoranți , imorali și fără principii clare de viață.
Cei care au început propria dezvoltare personală cu ceva timp înainte, vor evolua.
Diferența este că acum au mai mult timp pentru a medita la ceea ce se întâmplă cu propria lor viață.
Din nefericire, toți, sau aproape toți suntem afectați material… aproape nimeni nu mai muncește, deci nu mai produce, deci nu mai câștigă bani în urma muncii lor. Nemaimuncind, nu mai avem din ce ne plăti chiriile, ratele, facturile, taxele , etc.
Nici asta nu trebuie să vă sperie, dragii mei… și această lipsă financiară vine cu un scop. Știi cum se spune: mult ai, mult cheltui, puțin ai, puțin cheltui. Mulți dintre noi ne-am bătut joc de munca noastră, de banii noștri. Se mai spune că „banul e ochiul drakului”. Da, poate că da. E banul necuratului atunci când îl arunci pe fereastră, cumpărând fel de fel de chestii de multe ori nefolositoare și nu-l investești în tine. Însă, dacă nu muncești nu câștigi, deci, nu ai cu ce să-ți plătești…dreptul la a trăi decent.
Concluzia ?! Trecem prin vremuri grele, dar, cu răbdare și înțelepciune vom trece și peste această pandemie universală.
Roagă-te cu vorbele tale la Dumnezeul tău ! Cu cât mai multe rugăciuni, cu atât mai multe întoarceri la LUMINĂ .
Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu