sâmbătă, 9 ianuarie 2021

De ce Doamne mă pedepsești ? - Silvia Urlih

 

De multe ori, când suntem la ananghie, sau când suntem bolnavi, ne spunem „Nu mai pot, e prea mult pentru mine”. „De ce Doamne mă pedepsești, cu ce ți-am greșit eu Ție?”

 Ca să afli cu ce i-ai greșit divinității, întreabă-te în oglindă.Vorbește cu tine. Privește-te cu sinceritate. Uită-te în trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat și cu siguranță vei afla de ce acum suferi…ori de boală, ori de neîmpliniri.

De ce ai impresia că nu mai poți și că povara ți-e prea grea ? Cine te-a adus în situația de a-ți spune „nu mai pot”? Vinovatul îți ești tu. Tu te-ai adus în situația asta. De ce spun asta ? Pentru că ai provocat dureri celor care nu meritau, ai jinduit la bunurile altora, ai jignit, ai invidiat, ai lovit cu vorba sau cu fapta, nu ai avur grijă de ce bagi în gură dar și de ceea ce scoți pe gură. Ce bine ne este să ne ascundem în spatele degetului.

Însă, dacă-ți citești în suflet, dacă îți devii conștient că tu, prin alegerile tale greșite, ai ajuns în acest stadiu, poate că vei ajunge la a  conștientiza că nu Dumnezeu este cel care te pedepsește.

Dumnezeu nu-i pedepsește pe cei pe care îi iubește, nu-și pedepsește copiii cuminți, pentru că Dumnezeu, sau Divinitatea (spune-i cum vrei) ESTE IUBIRE .

El te privește, te lasă o vreme să fierbi în suc propriu, te lasă să te dai cu capul de toți pereții, apoi vine, te ia în brațele Lui mărinimoase și te ridică din neputință.

Deci, nu-l mai face vinovat pe Dumnezeu pentru suferințele pe care tu însuți ți le-ai adus.

Nu-i așa că este ușor să ai mereu un vinovat pentru ceea ce de fapt tu alegi ? Și… cine ți-e mai la-ndemână decât Dumezeu, sau soarta ? Nu uita, soarta ți-o faci cu mâna ta, iar destinul ți-e scris încă de  dinaintea nașterii tale.

MULȚUMEȘTE-I ZILNIC LUI DUMNEZEU !

fragment din cartea „Printre infinituri” - Silvia Urlih 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu