miercuri, 6 ianuarie 2021

Trage oblonul în fața universului tău- Silvia Urlih

 

De foarte multe ori nu ai luat deciziila favorabile ție, de frica sau teama a  CE VA SPUNE LUMEA . Și eu am făcut parte dintre temători, până m-am trezit la realitate.   

Te-ai gândit vreodată cine sau ce reprezintă pentru tine gura lumii? Cine îți poate judeca ție alegerile? Când ești la ananghie, cine ți-a fost aproape ?  Când îți este greu, cine îți e aproape? Cel ce te va susține la greu, nu te va judeca niciodată, ba din contra, îți va fi alături și te va susține în deciziile pe  care le vei lua. Și apoi, decât să fii înconjurate de persoane false și bârfitoare, mai bine singur.

Dacă îți este teamă de gura lumii, gândește-te puțin cine este această „lume” de care ți-e teamă. Suntem atât de obișnuiți cu acest concept, încât nu ne mai oferim răgazul de a analiza de unde vine teama. Ne-am obișnuit cu acest concept, încât nu avem curajul să descoperim de ce ne este într-adevăr frică, în mintea noastră, de „gura lumii”.

Poate această iluzie care se materializează în mintea multora ca a fi o entitate , sau ca o ființă să dețină controlul asupra noastră, să ne condiționeze deciziile și acțiunile, să ne dicteze cum să ne trăim viața ?

Dacă restrângângem cercul lumii de la general la particular, am putea observa că de fapt, ne este teamă de ce vor zice colegii de serviciu, vecinii, prietenii, rudele, persoane mai apropiate sau mai îndepărtate, inclusiv persoane necunoscute.

Ne este teamă de ce ar putea gândi despre noi niște persoane necunoscute care habar nu au cu adevărat despre ce se întămplă cu noi și cu viața noastră. Ne condiționăm acțiunile în funcție de ce presupunem noi că o să spună ei despre noi, ca și cum le-am fi datori cu ceva, ca și cum ar trebui să ne justificăm în fața lor pentru ceva. Repet, e doar în mintea noastră chestia asta cu „gura lumii” . Ai impresia că lumea nu-și are și ea propriile probleme de rezolvat, că nu-și are și ea insatisfacțiile și nerealizările ei ?

            Dragii mei, „Gura lumii” reprezintă doar un film pe care ni-l creem și în care ne proiectăm propriile temeri și nesiguranțe. 

Trage oblonul în fața ta și fă doar ce te împlinește și ce te fericește pe tine. Gura lumii judecă prin prisma a ceea ce vrei tu să lași la vedere.

Nu da satisfacție, plângându-ți de milă în fața nimănui. Lumea te ascultă, apoi râde de faptul că accepți să-ți trăiești viața în felul în care ți-o trăiești. Lumea te judecă tocmai pentru că te victimizezi și nu ai curajul să-ți rezolvi problemele. Lumea te judecă, pentru că nu dai dovadă de OM PUTERNIC CARE ARE CURAJUL SĂ IA TAURUL DE COARNE.

Trage oblonul în fața universului tău și vezi-ți de viața ta. Contează pentru tine ce se întâmplă în afara universului tău, în care te simți bine ? Sunt alegerile tale și doar ale tale. Dacă greșești, nu ai pe cine da vina, decât pe tine. Dacă reușești, e doar meritul tău, pentru că „gura lumii” , oricum te judecă.

De judecat, te poate judeca doar Dumnezeul tău.

fragment din cartea „Printre infinituri” - Silvia Urlih


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu