sâmbătă, 12 decembrie 2020

Doar îți imaginezi că ești puternică - Silvia Urlih

 

Multe dintre femei își spun că sunt femei puternice. Da poate că sunt, poate că doar se amăgesc spunându-și asta. Multe dintre ele își imaginează că dacă au bani nimeni și nimic nu le poate „ajunge la nas”.  Ce mult se înșeală acest tip de femeie !!! Nu banii sau funcțiile îți dau putere, ci împăcarea cu tine însăți.

Femeia puternică este acea femeie care știe să tacă atunci când trebuie, care știe să asculte, care știe să vorbească fără să jignească.

Femeie puternică este acea femeie care nu stă mult timp în îngenunchiere, care nu-și dă multă vreme să sufere, care-și acceptă dezamăgirile și înfrângerile cu zâmbetul pe buze, care dă voie lacrimilor să curgă, care plânge cu vorbe, care înțelege că greșește și-și acceptă greșelile, care merge în pădure și urlă dar care-și spune că până aici a fost..

Femeia puternică este femeia care are puterea lăuntrică de a se „scutura" de ceea ce a fost și de a-și spune: și mâine e o zi, mâine e un nou inceput...la naiba cu ce-a fost. Pot s-o iau iar de la capăt .

Femeia puternică este acea femeie care are încredere în ea și-n Dumnezeul din ea, care conștientizează că  nu este buricul pământului , care conștientizează că nu ea deține adevărul absolut, care conștientizează că nu poate (sau nu vrea) să schimbe un bec, care știe și conștientizează că poate zugrăvi sau muta mobile din casă, dar că are nevoie de un ajutor.

Dragele mele, cele care vă arogați dreptul de a fi puternice, voi ați ajuns la această concluzie, pentru că v-ați atras în viața voastră doar bărbați care v-au dezamăgit, pentru că ați avut mari pretenții de la ei.

Nu uitați dragele mele, că bărbatul este eternul copil care jinduiește după dragostea mamei lui. Iubiți-l și luați-l așa cum este el… (doar dacă nu are înclinații spre violență fizică sau psihică)

Știi, bărbații își doresc alături de ei femei puternice și descurcărețe, dar nu-și doresc femei care să-i sufoce cu pretențiile voastre.

Nici un bărbat nu pleacă în altă parte, dacă acasă, în sânul parteneriatului lui găsește liniște, afecțiune, iubire și un pic de libertate.

Se spune din bătrâni că femeia trebuie să-i fie partenerului și mamă și iubită și amantă. Câte dintre voi puteți fi altceva decât șefe puternice care nu-și cunosc decât scopul ?

Iertați-mă dragele mele, dar…de data asta nu spun din propria-mi experiență, ci din destăiunirile voastre.

Dragele mele, multe dintre void oar vă imaginați sau doar credeți că sunteți femei puternice.

fragment din cartea „Printre infinituri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu