joi, 17 decembrie 2020

La ce bun compromisurile și sacrificiile ?- Silvia Urlih

Dacă continuăm să facem compromisuri și sacrificii, dacă continuăm să acceptăm să fim tratați cu lipsă de respect și considerație, dacă continuăm să acceptăm umilințele, dacă ne ignorăm  dorințele doar „ca să fie bine în casă”, relația noastră de cuplu are toate șansele ca într-un viitor apropiat să devină un teatru de război, un loc al singurătății în doi și al resentimentelor, un spațiu unde să ne simțim frustrați și plini de regrete.

Dacă azi nu facem nimic pentru a ne îmbunătăți pe noi înșine, pentru a crește spiritual, pentru a ne dezvolta știința, pentru a îmbunătăți relațiiile cu cei din jur, cum putem avea așteptări ? Cum putem crede că va fi bine în viitor?

Știi vorba „Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în trastă ”. Dumnezeu ne iubește, ne apără de rele, ne vrea doar binele, dar, alegerile sunt doar ale noastre.

Dacă nu facem tot ce se poate pentru a-i arăta partenerului că-l iubim și-l apreciem, dacă nu încercăm să rezolvăm într-o manieră constructivă disensiunile și conflictele, dacă nu ne dăm interesul și considerăm că ni se cuvine tot ceea ce partenerul nostru are să ne ofere, vom ajunge să ne distanțăm unul de celălalt, să împărțim singurătatea în doi, să ne simțim străini în locuința pe care o împărțim cu partenerul, să ne simțim neapreciați. Urmează apoi despărțirea într-o manieră plină de resentimente, furie și de cele mai multe ori, ură.

Ce urmează? Urmează  să ne căutăm alinarea în brațele altei persoane, care poate fi mai distrugătoare decât partenerul actual.

Comunicați, dragii mei ! Comunicați ! Partenerul nu are de unde să știe ce-ți provoacă ție discomfort, sau suferință.

Am spus, comunicați, nu urlați unul la celălalt. Vorba dulce, mult aduce.

La ce bun compromisurile și sacrificiile ? Ele nu duc la nimic bun. Duc doar la evadarea în singurătate și apoi, inevitabil la despărțire.

Dacă nu te simți bine în relația ta sau dacă nu îți place „cine ești” alături de partenerul tău, nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa pentru totdeauna. Stă în puterea ta să începi să faci schimbările pe care ți le dorești.

Dacă și partenerul tău este deschis și dispus să comunice și să lucreze împreună cu tine asupra relației voastre, există toate șansele ca această relație să evolueze frumos. Dacă nu, poate că este timpul să reconsideri întreaga situație.

fragment din cartea „Printre infinituri”- Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu