joi, 4 octombrie 2012

Ce mă revoltă ?



Frumusețea și urâțenia lumii , braț la braț pe aleea universului.
Binele și răul, crescute din aceeași rădăcină a sufletului . Flori frumos mirositoare sau ierburi cu iz înecăcios .
Oamenii  – oglinzi în care ne reflectăm prin vorbele, prin faptele noastre…. măști în spatele cărora se ascund suflete.
Lumea și oamenii ei , ce-i dau viață . Unii ”frumoși”,unii, indiferenți,alții ” urâți”.  Destui însă , cei ce cu adevărat, dau sens acestei lumi, transformând urâțenia în frumusețe, cei ce cu trudă culeg dintre ierburi , florile.
Suntem singurii în măsură să decidem, ce floare a sufletului o îngrijim să crească….floarea ce-ți luminează chipul, sau iarba ce te urâțește .
Știu exact cum e lumea și nu-mi fac nici o iluzie. Sau poate că-mi fac. Îmi doresc să trăiesc într-o lume perfectă, sau aproape perfectă. Îmi doresc să văd cât mai multe flori frumos mirositoare, îmi doresc să am lângă sufletul meu o grădină imensă de flori.
 Înainte de a condamna, de a pune etichete, de a judeca ,e un moment, atunci și acolo, în care nu trebuie altceva, decât să fii om. Un om ce privește în oglinda ce-i reflectă imagina, propria imagine.
Ce mă revoltă ? Vorbele. Vorbele grele și urâte, vorbele fondate sau nefondate și lejeritatea cu care uneori, se cataloghează ,se îndosariază și se clasează o situație de viață într-o fracțiune de secundă. Nu, nu mă întreb când oare, unii dintre noi, au devenit răi, invidioși . Asta ar însemna să-mi răspund la întrebarea ” dar când oare au fost altfel ? ”. Nu mă întreb cine ne dă dreptul să judecăm ceea ce doar masca lasă să se vadă. Știm noi ce se află în spatele măștii ? Știm noi cine e cu adevărat în spatele măștii pe care o purtăm tocmai pentru a ne ascunde sufletul ? Mă străduiesc, zi de zi , să nu uit să fiu OM, om cu suflet ce privește , acceptă și iubește un alt om cu suflet.
Silvia Bya Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu