joi, 25 octombrie 2012

Suntem ceea ce iubim

                   Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce gândim, suntem iubire, iubire ce ne-a fost dăruită de El, de Dumnezeu. Suntem catalogaţi de cei de lângă noi , nu după vorbe, nu după gesturi, nu după ceea ce facem, ci după ideile pe care le promovăm, după felul în care dăruim, după felul în care ne dăruim. Suntem catalogaţi prin tot ceea ce ne înconjoară.
Cuvintele uneori nu mai valorează nimic. Iubind te dăruieşti. Dăruindu-te te laşi modelat. O dăruire totală implică şi  acceptarea de a ne schimba şi de a fi modelaţi de cei din jur. Dar pentru asta , de multe ori suntem judecaţi….am fost și nu mai suntem ce am fost până mai ieri.
Toţi suntem păcătoşi.
Ar trebui să ne ajutăm, nu să ne acuzăm, nu să ne judecăm. Ar trebuie să atacăm idei, nu persoane.
Nu suntem ceea ce am fost,suntem ceea ce vrem să fim.Suntem ceea ce suntem. Nu putem pricepe tot. Nu suntem setaţi să o facem. Poate că asta ne este şi menirea, să iubim ce nu putem înţelege: misterul.
Prost nu este acela care nu înţelege unele lucruri, ci acela care le înţelege pe toate pe dos. Şi e bine să învăţăm din greşelile altora… viaţa e prea scurtă pentru a le face noi pe toate.
E bine să nu ne lăsăm influențați de ură, invidie, răutate. E bine să dăruim iubire cu înțelepciune. Ce dăruim primim înapoi înzecit. Poate nu de la cel către care trimitem binele…uneori răsplata vine de la cine nu te altepți….dar binele se întoarce.
Părerea mea? Când iubeşti adevărul, încerci să nu minţi. Când iubeşti oamenii din jurul tău, nu îi răneşti. Când iubeşti lumina, nu cauți întunericul. Când iubești iubirea, iubești.Tot ceea ce iubeşti se interpune caracterului tău fără să vrei şi îl modelează… în bine sau în rău.
Deci suntem cu adevărat ceea ce iubim.
LUMINA VIE A IUBIRII FIE CU TINE!
Silvia Bya Urlih


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu