sâmbătă, 29 iunie 2019

EU TE-AȘ IUBI - Silvia Urlih


Și dacă soarele
s-ar pitula
în nori,
și dacă luna
s-ar ascunde pintre iele,
și dacă ziua
s-ar sfârși în zori,
eu tot te-aș zugrăvi
pe cer,
cu stele.

Și dacă râul
ar seca
fără de ploi,
și dacă muntele
s-ar transforma-n
nisip,
și dac-ar fi
să nu dansăm doi,
eu ți-aș picta-n albastu,
noul chip.

Și de pădurea
s-ar usca
în verde,
și dacă frunza
ar înverzi
în iarnă,
și dacă soarele
în noapte nu se vede,
eu te-aș iubi ,
căci ți-ai ales
o altă haină.
Silvia Urlih - 29.06.2019

Relația dintre soacră și noră, amară sau dulce ?- Silvia Urlih


O zicere din bătrâni spune că, „soacra-i poamă acră”. Eu cred că nu e valabil în sută la sută dintre cazuri. Cred că această zicere este valabilă doar atunci când soacra „își bagă nasul” în relația fiului ei și încearcă din răsputeri să le dirijeze viața.
Din nefericire, sunt multe mame care nu știu când să iasă din viața băiatului ei. Nu știu când e momentul să „taie cordonul ombilical”. Îi cred, chiar și la 40 de ani, copii neajutorați, copii care nu știu să-și dirijeze viața.
V-ați întrebat vreodată, de ce acești băieți-bărbați încă nu știu să fie BĂRBAȚI ? Vă spun eu. Pentru că prea i-ați cocoloșit, dregele mele, pentru că nu i-ați lăsat să-și scoată în evidență puterea și capacitatea de a fi cap de familie. Mereu l-ați văzut copil, mereu veți vedea în partenera fiului vostru o persoană care nu este capabilă să-i ofere ceea ce voi i-ați oferit copiluțului drag.
Am fost și noră, sunt și soacră, deci, ceea ce am trăit eu în relația cu soacra mea, nu vreau să aplic și în relația cu nora mea. Soacra mea chiar a fost o poamă acră. De ce să fiu și eu amarul relației dintre fiul meu și soția sa ????
Am citit zilele trecute, o scrisoare de la o viitoare soacră, către o viitoare noră. Așa mi-a venit idea să-ți scriu și eu o scrisoare, draga mea fiică. Spun fiică, pentru că, de când ai intrat în familia mea, te-am considerat ca pe o fiică. Eu ți-am spus fiică, tu nu ai putut să-mi spui niciodată „mamă”, iar eu te-am înțeles. Te-am înțeles, pentru că nici eu nu m-am putut adresa soacrei mele cu „mamă”. Încă de la început, am convenit să-mi spui pe nume. Din punctul meu de vedere, mama este doar cea care ți-a dat viață, iar eu, nu te-am luat de suflet, nu te-am înfiat, ci doar te-am acceptat în viața mea ca și soție a fiului meu.
Draga mea dragă, au trecut deja ceva ani de când îi ești alături fiului meu. Cum v-au fost acești ani, doar voi știți, pentru că eu nu am vrut să fiu parte a vieții voastre de cuplu. Știu însă că, deși eu mi-am crescut băiatul, așa cum m-am priceput mai bine, a venit vremea ca tu să-mi iei locul și acum, îi ești și mamă și prietenă și soție.
Mi-am educat băiatul așa cum mi-ar fi plăcut să se comporte soțul meu cu mine. Mi-am dorit, și l-am educat să fie responsabil, atunci când va avea o familie. L-am educat să-și respecte și să-și iubească femeia care îi va dărui copii.
De când te-am cunoscut, mi-am dorit ca fiul meu să te vadă ca pe un dar. Mi-am dorit să ajungeți să aveți copiii și să îmbătrâniți împreună. Ți-am spus tot ceea ce îi place și ce nu-i place fiului meu. Am fost sinceră cu tine și te-am învățat cum să-i fii pe plac, fiului meu. L-am certat atunci când ți-a greșit, te-am lăudat atunci când a fost cazul.să te laud.
Ce-mi mai doresc acum de la voi și pentru voi ? Îmi doresc să îmbătrâniți împreună, să vă iubiți, să vă respectați. Aveți două fete frumoase și foarte bine și frumos  educate. Vă felicit pentru modul în care vă creșteți fetele. Probabil că, tu, fiul meu drag, ai învățat de la mine cum se educă un copil. Probabil că, tu, fata mea dragă, ai învățat cum să-ți educi fetele.
Eu cred că relația dintre o soacră și o noră, nu e neapărat amară. Poate fi și dulce, atâta vreme cât soacra își vede de viața ei și le lasă libertatea de a-și vedea de viața lor și copiilor lor.
fragment din cartea „ Gânduri pribege”- Silvia Urlih
29.06.2019



vineri, 28 iunie 2019

Doar așa poți evolua spiritual - Silvia Urlih


Dacă cineva te rănește, iartă! Dacă cineva îți frânge inima, iartă! Dacă cineva te jignește, iartă!
Toate „durerile” la care ești spus, își au rostul lor. Ele, durerile și dezamăgirile, te ajută să te creezi, sau să te recreezi, te ajută să urci mai repede și mai ușor spre universul tău, apoi spre ultima treaptă a destinului tău. Urcușurile, dar mai ales coborâșurile, te întăresc și te ajută să devii omul la care ai visat să ajungi de-o viață.
Dacă cineva te iubește cu adevărat, iubește! Poate că ai fost corigent la lecția iubirii, poate că încă din copilărie ai fost privat de această lecție. Dacă acel cineva îți arată că te iubește și-ți cere să-l iubești, nu mai rămâne ancorat în neiubirea din copilărie, dă-ți voie să fii tu însuți, dă-ți voie să iubești, dă-le voie sentimentelor pe care le-ai îngropat ani de zile, să iasă la suprafață.
Învață de la tot și de la toate. Învață de la natură, învața de la oamenii frumoși.
Dă-ți voie să iubești și să fii iubit. Spune-ți mereu că ești cine ești, pentru că ai vrut și vrei să fii cine ești. Ai încredere în tine, pentru că, dacă tu ai încredere în tine și ceilalți vor avea. Fii un om puternic, iar cei din jurul tău, te vor vedea exact așa cum ești. Nu-ți lăsa vulnerabilităție la vedere, pentru că e posibil ca, unii mai versați să ți le vadă și să te atace exact acolo unde ești tu mai expus.
Creează-ți propriul univers, propria viață în care să crezi și trăiește-o fără nici un regret și fără nici o temere.
Înțelege, omule bun, că poți să-ți creezi viața, exact așa cum ți-o dorești. Da, nu-i ușor, dar nici imposibil nu este.
Dă-ți voie să afli care îți este menirea și misiunea pe acest pământ. Dă-ți voie să înțelegi ce-ți dorești și de ce ai revenit pe acest pământ. Dă-ți voie să fii tu însuți și să nu te mai lași manipulat de unii sau de alții. Dă-ți voie să înțelegi de ce ți s-au întâmplat toate cele ce ți s-au întâmplat în trecut. Doar tu poți afla misterul  și scopul celor întâmplate.
Dă-ți voie să scapi de suferințele trecute și umple-ți golul cu fericirea la care ai tot visat.
Tu, omule drag, poți crede că nu ești singura persoană care se confruntă cu întrebările pe care le ai vis-à-vis de existența ta și care te apasă din ce în ce mai mult? Nu ești singur, omule! Nu ești singurul care se întreabă : cine sunt, de ce sunt, ce trebuie să fac, până când să mă mai doară.
Omul care ajunge la a se cunoaște, omul care ajunge la o anume cunoaștere, nu mai poate fi manipulat sau controlat, de absolut nimeni. Și când spun nimeni, e nimeni.
Dacă cineva te rănește, iartă! Ignoră-l pe cel ce te-a rănit și vindecă-ți rănile continuând să ai încredere în oameni.
Într-un camp de maci se mai găsște și câte un spin. Asta nu înseamnă, că datorită unei înțepături, poți ignora frumusețea roșului pe care îl emană macii. Doar așa poți evolua spiritual.
fragment din carea „Gânduri pribege” - Silvia Urlih

joi, 27 iunie 2019

Mulțumește-I lui Dumnezeu că ești sănătos - Silvia Urlih


Uneori, viața ni se pare nedreaptă și grea, dar, trebuie să conștientizăm că trăim într-o lume nedreaptă și în continuă schimbare.
Trebuie să înțelegem și să conștientizăm că, toate momentele grele prin care trecem, sunt temporare.
Și, dacă tot trăim în această lume nedreaptă și în schimbare, nu crezi că și tu te schimbi? Nu crezi că cei ce te înconjoară te determină să- te schimbi?  Îți poți schimba viziunea asupra vieții, asupra prietenilor, asupra familiei, chiar asupra celor pe care i-ai iubit și-i iubești. Îți poți schimba gândurile, opiniile, trăirile, sentimentele, principiile, comportamentul și chiar întreaga viziune asupra vieții.
Nu-i așa că în nenumărate ori ai trecut prin momente pe care aveai impresia că nu le vei putea depăși? Dar, le-ai depășit, nu-i așa ? Aveai impresia că nu-ți mai poți controla viața și că vei claca. Nu-i așa că ai reușit să treci și peste aceste momente? Le-ai depășit uneori foarte greu, dar, le-ai depășit. Ce s-a întâmplat însă cu viața ta, cu principiile tale? S-au schimbat, viața ta s-a schimbat și te-a determinat și pe tine să te schimbi.
Au intrat și au ieșit din viața ta oameni pe care i-ai crezut integri, oameni în fața cărora ți-ai pus sufletul pe tavă, oameni în care ai crezut. Au intrat și au ieșit, pentru că te-au dezamăgit. Unii ți-au lăsat răni adânci în suflet. De alții abia de ai putut scăpa.
Știi ce nu s-a schimbat și nu se va schimba niciodată în ceea ce te privește? Esența sufletului tău. Chiar dacă ai devenit un om dur, ferm și rece, sufletul îți este încă pur. Tu nu știi să ataci, nu știi să faci rău, nu știi să te răzbuni, pentru că nu ăsta îți este caracterul, nu asta îți este educația, nu ăsta îți este sufletul, dar, trebuie să te aperi cumva în fața răutăților.
Dacă vei întâlni personae care îți sunt asemeni sufletului tău, vechile sentimente de devotement, de respect și de iubire, vor reveni.
Îți amintești cum erai în copilărie? Copilul din tine încă nu nu a dispărut și nici nu va dispărea vreodată. El este acolo, în adâncul sufletului tău, doar că a cresut într-un mediu care l-a determinat să se ascundă în spatele adultului care trebuie să se apere. Este acolo și abia așteaptă să găsească mediul prielnic pentru a ieși iar la suprafață. Crezi că va conta vreodată ce scrie în bulletin? Nu, nu va conta niciodată. Copilul din tine nu știe să îmbătrânească. El știe că vrea să fie vessel, să iubeasă și să fie iubit, necondițioant, el știe că vrea să fie fericit.
Omule, care ai devenit dur, rece și ca o stâncă, uită-te în suflet și-ți vei regăsi copilul inocent. Dacă-ți vei regăsi copilul, vei înțelege că nu te-ai pierdut. Vei înțelege că încă îți ești, doar că aștepți pe cineva care să te determine să fii iar tu însuți.
Da, știu, este dificil să descrii în cuvinte sentimentele pe care le-ai retrăit în ultimul timp. Este foarte greu să-ți recunoști că iar ai pierdut controlul (pentru o clipă) asupra vieții. Dar, omule, crede-mă, perioada asta se va termina cât de curând, așa cum s-au terminat și alte perioade nefaste din viața ta. Ai încredere în tine și-n Dumnezeul tău. Te-ai născut pentru a fi un învingător.
Ai mai trecut prin speranțe neîmplinite, prin obiective nerealizate, prin relații toxice, prin dezamăgiri și prin înfrângeri. Vei trece și peste acest moment în care simți că mori, puțin câte puțin.
Te învinuiești ? Iar te învinuiești că ai dat greș ? Omule, ești precum pasărea phoenix. Vei trece și prin această experiență nefavorabilă ție, vei renaște iar din cenușă. Nu te lăsa iar îngenunchiat.
Știu și știi că vei renaște iar, știu și știi că vei alege să mergi mai departe, așa cum ai făcut-o mereu.
Poate că, așa ți-e ție viața. Viața ta e o luptă cu tine însuți, pentru a-ți dovedi că POȚI și vrei să-ți depășești limitele.
Și, încă ceva, viața nu e nedreaptă. Prin ceea ce ai trecut și treci tu, mai trec, chiar în aceste momente mii, sute de mii de oameni, doar că tu nu le cunoști poveștile…. Nu-i cunoști.
Ție ți-e greu că nu te poți abține de la mâncare pentru a scăpa de obezitate, sau că nu te poți lăsa de fumat, sau că nu poți renunța la băutură sau la jocurile de norc, sau la droguri? Ție ți-e greu să ieși dintr-o relație toxică în care el sau ea îți produce suferință ? Ești într-un impas financiar. Oare asta-i suferință, atâta vreme cât ești încă sănătos ? Te-ai putea pune în situația unora care luptă cu boli incurabile precum cancerul, sau care sunt țintuiți într-un scaun cu rotile?
Știi ceva, omule drag, nu-ți plânge de milă și, hai, mergi mai departe, pentru că sunt mulți alții mai nefericiți decât tine.
Mulțumește-I Dumnezeului tău că ești sănătos și mergi mai departe pe drumul tău.
Dumnezeu nu poate face nimic în locul tău. L-ai chemat la o poveste ca-ntre prieteni adevărați? I-ai spus ce te doare ? Cum ar putea Dumnezeu să te audă, sau să te vadă, dacă nu-L chemi ? Cum ar putea Dumnezeu să-ți audă chinul prin care treci, dacă nu aprinzi o lumânare și apoi să-ți deschizi sufletul în fața Lui ? Fii sincer cu tine și ai curaj, măcar în fața Tatălui tău suprem, să-ți deschizi sufletul.
Dumnezeu are foarte mult de muncă, cu miliarde de oameni. Cum să te vadă și să te audă printre atâtea chemări ? Lumânarea pe care o aprinzi, e culoarul prin care ajungi într-o secundă în legătură direct cu Dumnezeul tău.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
27.06.2019

miercuri, 26 iunie 2019

Fericirea ta, depinde doar de tine! - Silvia Urlih


Nu-i așa că uneori ne gândim la fericire, ca la un ideal la care vom ajunge la un anumit moment? Mulți nu știu ce e aceea să fii fericit. Pentru mulți, fericirea are multe fațete.
Din nefericire, pentru foarte mulți, a fi fericit înseamnă a avea bani, casă, mașină și un partener ideal. Dar, banii îi poți avea doar prin muncă asiduă, iar partenerul…hmmm… unde o fi partenerul ăla ideal ? Cine e fără defecte ?
Mulți gândesc că a fi fericit, este un scopt greu de atins, poate că va fi cânva, în viitor, un obiectiv pentru care trebuie să muncească pe brânci, pentru care gtrebuie să-și sacrifice zilele, nopțile familia, prietenii.
V-ați gândit vreodată ce dăruiți voi pentru a fi fericiti? Cât timp vă dăruiți pentru a simți puțină fricire? Nu mă refer la sacrifiul orelor muncite. Mă refer strict la ce v-ați oferit voi, vouă înși-vă.
V-ați pus propria fericire pe un piedestal și munciți, zi-lumină să ajungeți la ea. Din nefericire, pentru că nu v-ați alocat puțin timp și pentru voi, a-ți detronat fericirea. Nu doar că v-ați detronat-o, ați îngropat-o în lipsa de timp pe care ar trebui să vi-l alocați vouă. Ați devenit scavul muncii și al sacrificiului.
O fi atât de greu să-ți aloci ție măcar jumnătate de oră de „răsfăț”? Pentru voi, fericirea a devenit un fel de „Fata Moprgana” care apare din când în când, apoi dispare o vreme.
Ascultă-mă bine ! Fericirea ta stă în alegerea ta. De tine depinde cât timp îți aloci ție însăți pentru a te bucura de ceea ce te înconjoară (natură, un ceai cu un bun prieten, un masaj, o vizită la salon de înfrumusețare sau la sala de sport).
            Fericirea, sau nefericirea este ceea ce trăim în fiecare zi a vieții noastre, în funcție de cum alegem să fim și ce alegem să facem în această lume.
Omul fericit este acea persoană care știe să se bucure de un răsărit, sau apus de soare, care se bucură de mugurii pomului, sau de îngălbenirea frunzelor.  
Omul este fericit când este împăcat și asumat cu sine însuși. Este cel care devine și este așa cum își dorește să fie, indifferent de felul în care ar fi privit de cei din jur. Este omul care reușește să-și creeze și să-și mențină starea de echilibru în viață.
Omule, fericirea ta, depinde doar de tine! E-atât de simplu să te bucuri de fiecare clipă ce o trăiești, fără a-ți sacrifica clipele tale altora!
Nimeni nu-ți poate aduce fericirea, decât tu însăți! E alegerea ta !
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
26.06.2019

Acolo unde încredere nu e, nimic nu e.- Silvia Urlih


Mulți dintre oameni sunt geloși. Unii suferă de o gelozie firească, alții însă, de o gelozie patologică, bolnavă. Un pic de gelozie într-o relație, nu strică. E normal ca atunci când iubești, partenerul să-ți dovedească asta.
Însă, atunci când gelozia devine boală, deja e grav. Gelozia, din punctul meu de vedere, reprezintă o trăire emoțională, care apar în comportamentul unei personae, atunci când iubește cu adevărat. Iubești, deci nu poți accepta să împarți persoana pe care o iubești, cu o altă persoană.
Uneori, acest sentiment de gelozie, ia proporții și, în fiecare persoană cu care se vede partenerul, vezi un potențial rival.
Știi de ce gelozia devine o maladie, o boală ? Pentru că acea relație nu se bazează pe încrederea absolută între parteneri. Cum să fim geloși pe un/o fost  coleg de școală, sau de muncă ? Cum să poți fi gelos pe un/o partener de afaceri?
Oare gelozia este frica de a pierde ceea ai, pentru că există un pericol iminent?
Cum poți ține pe cineva lături de tine, sugrumând-i și sufocându-i libertatea de acțiune? Nu crezi ca la un momentdat, persoana sufocată va alege să plece? Ce vei crede tu, cel gelos/ geloasă? Că te-a lăsat pentru altcineva, deși nu e adevărat. A ales să plece, pentru că nu mai suporta să fie „vinovatul fără vină”, pentru că a obosit să-și tot justifice „întâlnirile” sau „convorbirile telefonice”
 Ce preferi? Să fii mințit, sau să știi adevărul ? Dacă el/ea îți spune că se va întâlni la un ceai cu un potențial client, sau cu o fostă/fost colegă, de ce să fii suspicioasă/ suspicios?  Ce crezi că rezolvi dacă îți ții partenerul sub control exagerat ? 
În concluzie, pe ce se bazează de fapt această relație? Pe iubire, pe încredere, sau pe neîncredere?
Eu cred că, de fapt, cauza geloziei, nu se află în comportamentul partenerului, ci în structura și gândirea personalității tale. Sau, poate, și mai grav, conform zicalei „hoțului de hoț i-e frică”, dacă tu înșeli, trăiești cu impresia că ești înșelat.
Știi ceva? Tu ești singurul responsabil pentru gelozia (boala) pe care o simți. Trăirile și simțirile tale, sunt doar propriile tale trăiri.
Știi unde va duce gelozia ta nefondată? Îl vei determina pe partener să-ți ascundă unele adevăruri, pentru că se va simți în permanență încolțit, agresat și constrâns. Va fi nevoit să-ți ascundă adevărul, doar de dragul sau de frica de a nu-l învinui de înșelăciune sau trădare și pentru a păstra liniștea relației. Nu te înșeală, dar, ocolește unele adevăruri, pentru a nu mai fi obligat să se justifice.
Constrângerile, vor duce în mod inevitabil la pierderea independenței și a libertății personale, iar acuzațiiloe nefondate de infidelitate, pot duce la un moment dat, la trădare:„dacă mă tot suspectezi de infidelitate, măcar să o fac, pentru a nu mai fi acuzat/acuzată pe nedrept”. Și, unde va duce asta la un momentdat ? La amantlâcuri, la infidelități, la a trăi deadevăratelea în minciună, apoi, cu siguranță la despărțire.
Uite ce-i, încetează să-ți mai suspectezi partenerul, încetează să-i mai spui partenerului :„ Nu-mi spune tu mie, că te-ai întâlnit absolut întâmplător cu fostul/fosta tău coleg, că și turb”, „pentru tine nu reprezint nimic, tu nu mă iubești, preferi să te vezi cu X,Y sau Z, în loc să vii să stai cu mine” sau„ îmi aparții, deci, din acest moment nu te mai vezi cu nimeni”,„lasă că știu eu că mă minți”
Din nefericire, în ultimul timp, mult prea mulți bărbați își maltratează, sau chiar își ucid partenerele de viață, pentru că au ales să nu mai trăiască alături de torționari care le-au umilit și susăpectat în mod nefondar. Unii nu știu să piardă. Nu realizează că umilințele nefondate le-au determinate pe ele să aleagă să plece, să renunțe la relație(familie). Prea mjultă gelozie nefondată, strică, mai ales când accesele de gelozie sunt activate de băutură.
Dragii mei, o relație de iubire care se bazează pe adevăr, pe încredere și pe respectarea libertății celuilat, va dura o veșnicie.
Lăsați naibii gelozia în exces deoparte. Gelozia în exces este o boală grea. Ori vă tratați, ori plecați în pustie sau lăsați-vă partenerul să-și vadă de viața sa.
Lăsați-vă iubiți și iubiți sincer. Acolo unde încredere nu e, nimic nu e.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
26.06.2019

luni, 24 iunie 2019

Dacă vrei cu-adevărat, poți ! - Silvia Urlih


Dacă vrei cu-adevărat, poți ! Eu am vrut, eu mi-am dorit și, după ani în care am luptat cu mine însămi pentru a-mi depăși limitele, m-am vindecat. M-am vindecat de o boală ereditară, incurabilă : Distrofie musculară progresivă, facio scapulo peronieră.
Probabil că mulți vă întrebați, de ce mă tot dau exemplu, de ce umplu netul cu pozele astea, motivaționale. Nu-mi doresc publicitate, nu sunt „bolnavă” iremediabil de net, nu sunt dependentă de like-uri. O fac pentru cei care sunt bolnavi și în deznădejde. Mă dau exemplu, pentru a fi un exemplu de urmat.
Cum m-am vindecat? Prima și cea mai importantă motivație: copilul meu. Nu-mi mai doream ca fiul meu să trăiască lângă o mamă care nu putea să ducă lingura la gură, care nu putea să meargă, care avea nevoie de ajutor pentru orice nimicuri.
„Credința ta te-a vindecat” ! Da, eu m-am vindecat (fără să știu că fac asta) prin sacroterapie, prin credința în Dumnezeul din mine. M-am rugat zi și noapte, mi-am imaginat cum își revin mușchii la forma lor inițială. M-am visat și m-am văzut puternică, m-am văzut mâncând iar ca un om normal, m-am văzut mergând și chiar alergând. 
Dorința mea a fost atât de puternică, încât am reușit. Am reușit până acolo încât, Iisus să-mi fie prieten. Ne „întâlneam” zilnic și povesteam vrute și nevrute, dar, cel mai important,îi spuneam că-mi doresc, adică, îi spuneam că-mi doresc „să-mi crească mușchii la loc”, îmi doream să-mi redevin femeia care am fost. Spre finalul conversației noastre, punea mâinile pe creștetul capului meu. În acel moment, deși doar îmi imaginam că-s la povești cu El, simțeam furnicături în tot trupul, simțeam cum mușchii se revigorează.
După multe discuții, am reușit să-mi ridic mâinile, am reușit să pot ține în mâini și furculița și cuțitul, am reînvățat să-mi țin echilibrul, apoi să pot face pași de una singură. Am redevenit, după ani de luptă cu neputințele mele, să redevin ceea ce am fost. Ba mai mult, m-am „trezit” mult mai înțeleaptă. Deja vedeam viața cu alți „ochi”.Vedeam viața (și încă o văd) prin prisma divinității.
Atunci, acum 25 de ani, nu știam ce fac, dar, în inconștiența, naivitatea, prostia, curajul și dorința mea, am reușit să mă vindec.
Să nu vă imaginați că m-am culcat paralizată și m-am trezit dimineața mergând. Au durat ceva ani.
După mai mulți ani, am auzit și eu că sunt fel de fel de metode de meditații, rugăciuni și…. altele.
Ca și concluzie ?  Cea mai bună metodă prin care te poți vindeca de orice boală, este rugăciunea. Eu nu am citit psalmi sau alte rugăciuni. Doar am povestit, cu vorbele mele, cu Iisus și cu Dumnezeul meu. Dar, indiferent ce „metodă” de vindecare ai alege, bucură-te de rezultate.
fragment din cartea „Gânduri pribege” - Silvia Urlih
24.06.2019

vineri, 21 iunie 2019

Până când dai vina pe părinți? - Silvia Urlih


Of, Doamne, că încurcate  ne mai sunt cărările…nu cărările Tale, ci ale noastre.
De ce spun asta ? Pentru că mereu oamenii dau vina pe Tine și pentru că nu vor să recunoască, că gândurile sunte cele care ne guvernează viața.
Gândurile, mai ales cele negative, ne îndepărtează de dorințele și visurile noastre. Ne blazăm, (acum când e la modă să dăm vina pe rănile nevindecate ale copilăriei, deci, pe părinții noștri) și nu mai facem nimic pentru a evolua. Am găsit vinovații, deci, suntem așa, pentru că părinții noștri ne-au educat în acest mod.
Nu-i așa că te apasă gânduri care nu-ți dau pace ziua, dar nici nu te lasă să dormi? Pe chipul tău nu se citesc aceste gânduri ascunse, dar ele persistă, stau bine ascunse în mintea ta, în inconștientul tău și, ce-i mai grav, ies la suprafață când nici nu te aștepți.
De câte ori nu ți-ai spus că părinții sunt cei care te-au determinat să fii omul de azi ? De câte ori nu ți-ai spus că e ereditar: boala, obezitatea, nenorocul, sărăcia.
Cică ar fi blestem din familie. Și în spatele blestemului ne place să ne ascundem. Dar, ce e acela blestem ? Sunt tot energii negative transmise de la unul la altul, din tată în fiu, sau de la mamă la fiică, etc.
De câte ori nu ți-a spus că :provin dintr-o familie modestă, cu puține posibilități financiare și, dacă ei nu mă ajută, cum să urc eu pe scara socială? De ce te-ar ajuta părinții ? Părinții te-au crescut, așa cum au putut ei, te-au dat la școală. Unde este inițiativa ta?
De câte ori nu ți-ai spus: părinții mei nu m-au iubit, deci nu știu ce e aceea iubire. Cum să nu știi ce e aia iubire, când, încă de la naștere am fost dăruiți cu acest dar?
De câte ori nu ți-ai spus că: părinții mei nu știau carte, deci, cum să mă îndrume să fac o facultate? Unde este dorința ta de a-i depăși pe părinți în ceea ce privește educația ta?
Ți-a plăcut să-ți cauți vinovați în afara ta.
Nu crezi ce e momentul să încetezi în a-ți mai învinoivăți părinții ? Atât au știu și putut ei, la vremea lor.
Tu, omule care te tot victimizezi, de ce nu „furi” de la viața altora ce-i mai frumos?
Nu-i așa că-i ușor să lași toată  vina neîmplinirilor tale, pe umerii părinților? Ce ai făcut pentru a-ți depăși limitele educației pe care ai primit-o ? De ce nu ai luat atitudine vis-à-vis de dorințele și visurile tale? De ce? Pentru că nu ai făcut nimic pentru tine, pentru a te dezvolta și pe plan social și în plan personal.
Și eu am fost un copil chinuit de părinții mei. Și mie mi s-au impus multe restricții și mie mi s-au pus bariere „Prea multă școală prostește” și eu am fost pedepsită și bătută și eu am fost un copil nedorit și neiubit. Ce crezi că am făcut eu? Nu mi-a plăcut ce am văzut în familia mea, dar mi-a plăcut ce am văzut dincolo de ea. M-am luptat cu mine, pentru a-mi depăși limitele. Am terminat chiar și o facultate. Și, știi ceva? În anii 60-99, nu se „bătea monedă” pe autocunoaștere, stimă și încredere în sine.
Faptul că ai fost privat în copilărie de multe lucruri, de iubire sau mai știu eu ce, nu înseamnă că trebuie la infinit să rămâi închistat în trecut. Tocmai faptul ca ai avut părinții pe care i-ai avut, ar trebui să te determine să înveți ce este acceptarea fața de tine, ce este încrederea de sine, ce este iubirea și multe altele. 
Când îți accepți calea, nu mai căuta vinovați în stânga și-n dreapta, pentru că tu-ți ești singurul vinovat.
Acum trebuie să fii atent la fiecare persoană care-ți intră în viață. Unele te pot redirecționa pe calea cea  bună, altele te pot ajuta să te vindeci de rănile trecutului.
Încetează să-ți mai spui : Îmi e frică de schimări, dacă îmi voi face mai mult rău? Firma nu mă plătește, dar măcar am un loc de muncă. Nu sunt fericită cu soțul meu, dar, ce să fac, avem o casă, o mașină și trei copii. Ce schimbare să fac?
Schimbarea-i dureroasă, evoluția la fel, dar, să nu uiți un lucru esențial: Nimic nu doare mai tare decât să rămâi acolo unde nu simți că ești tu însuți, nimic nu doare mai tare decât să tot porți măști zâmbitoare, în spatele cărora să urlii de durere, cu vorbe.
Am mai spus-o și-o repet. Atunci când sufletul nu se mai simte confortabil în „haina de împrumut a trupului” evadează în boli. Toată lumea știe că față de un om bolnav, toți au milă. Li se oferă atenție.
Greșit, eronat, fals. Toată lumea o face de fațadă. Iar tu, om prost ce ești, ce ai rezolvat? Te-ai îmbolnăvit degeaba. Nu doar că nu primești iubire, primești indiferență. Poate că 1, 2 9 luni, primești atenție mai specială. Repet, atenție și nu iubire. Apoi, toți îți vor întoarce spatele. De ce? Pentru că, fiecare își are problemele lui, fiecare își are rănile copilăriei lui, fiecare are frustrările lui, fiecare e obosit de oboseala lui. Crezi că-i mai trebuie cuiva bolile altuia ? Nici pe departe. Fiecare dintre oameni caută să se înconjoare de oameni sănătoși și veseli , pentru a uita de problemele lor.
Concluzia ?  Muncește tu cu tine pentru a-ți alunga gândurile care-ți blochează evoluția în viață. Eliberându-te de gândurile trecute, (mai vechi sau mai noi), vei lăsa mai mult spațiu sufletului să se încarce cu lumina divină.
Nu-ți mai învinovăți rădăcina, esența nașterii tale, pentru că greșești enorm. Părinții te-au crescut așa cum au știut ei. Restul, alegerile tale, sunt doar ale tale.
fragment din cartea „Gânduri pribege” - Silvia Urlih
21.06.2019

Iubirea, adevărul suprem - Silvia Urlih


După ani de căutări, am ajuns să îl iubesc pe Dumnezeu și, datorită acestui fapt, am ajuns să înțeleg care este adevărul suprem.
Normal că mă vei întreba : care-i adevărul superm și, cum ai ajuns să-L iubești pe Dumnezeu în așa fel încât să înțelegi care-i menirea, sau misiunea ta pe acest pământ?
Nu-i simplu să mă explic. Mi-e greu să povestesc în câteva cuvinte cum am ajuns să înțeleg că sunt una dintre deținătoarele adevărului sunprem.
Pe parcursul vieții, în urma experiențelor trăite, una mai dezastruoase decât alta, am înțeles că există o forță supremă, care guvernează TOT. Ne guvernează alegerile, ne guvernează eșecurile, ne guvernează succesul.
Ceea ce ne guvernează în sens pozitiv sau negativ, sunt gândurile noastre pe care le trimitem în univers. Universul le primește, le procesează și ne trimite ceea ce ne dorim.
 Există însă o forță supremă care nu ne lasă la greu, indiferent de alegerile noastre. Pentru unii, acea forță supremă se numește Dumnezeu, pentru alții Budha, pentru alții Allah… etc.
Care-i acea forță supremă care ar trebui să-i guverneze pe oameni ? IUBIREA. Iubirea față de Dumnezeul din noi, iubirea față de oameni și față de tot ceea ce ne înconjoară.
Iubirea este Lumină ! Este lumina care îi luminează și pe cei care o oferă, dar și pe cei care o primesc. Iubirea este Dumnezeul din noi, este Dumnezeul pe care l-am acceptat în sufletul nostru, iar Dumnezeu este iubire. Pare simplu, nu-i așa ? Acolo unde este iubire, vine și Dumnezeu cu iubirea Lui.
Fiecare dintre noi se naște cu lumina generată din iubire. Ne naștem din iubirea părinților noștri.
Fiecare dintre noi purtăm un generator de iubire, un generator, a cărui energie a iubirii, abia așteaptă să fie eliberată.
Abia după ce o să învățăm să dăruim și să primim iubirea universală, vom putea spune că, da, iubirea învinge TOT.
Iubirea de semeni este chintesența vieții. Oamenii care iubesc, sunt capabil să ierte și să nu urască, să nu invidieze. Unde duce ura, invidia, răzbunarea ? La întuneric. Să ne mai mirăm că natura se răzbună pe noi ? E prea mult întuneric ( energie negativă) generat de oameni.
Oare oamenii vor învăța vreodată să ofere și să primească IUBIRE ( LUMINĂ) ?
Ce am înțeles însă în viața asta, este că, iubirea este adevărul suprem, un adevăr pe care mulți și-l caută în afara lor, când, de fapt, se află înlăuntrul sufletului, gândului și trupului lor.
Nimic fără Dumnezeu! Nimic fără iubire, credință și iertare!
fragment din cartea„ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
21.06.2019

joi, 20 iunie 2019

„casa” relației trebuie întreținută de ambii parteneri - Silvia Urlih


Femeie, versus bărbat. Bărbat, versus femeie. Mereu m-am întrebat, de ce femeile sunt atât de sensibile și de devotate. De ce au mari așteptări de la partenerul său. De ce se dăruiesc trup și suflet relației, uneori, fără să aștepte nimic la schimb ?
Apoi, iar m-am întrebat, de ce bărbatul ar face orice până când te cucerește. Caută tot felul de tertipuri pentru a te determina să te îndrăgostești de el, până îl accepți să fie parte din viața ta.
Mă macină însă o mare întrebare. De ce femeia rămâne statornică în iubirea ei, iar el, bărbatul, după ce îl accepți, își schimbă total atitudinea? Ce metamorfoză se întâmplă în mintea lui ? Adică, după ce și-a văzut sacii în car, trebuie să se culce pe-o ureche? Oare bărbații nu conștientizează că o relație se construiește, cărămidă cu cărămidă, apoi, „casa” relației trebuie întreținută de amândoi?
Tu, „i-ai făcut curte”, ea, te-a acceptat. Ai ajuns să devii prioritate a vieții ei, nu i-a păsat de neajunsurile sau defectele tale (pentru că i se părea că defectele nu-ți sunt defecte). A vrut să creadă despre tine că ești perfect, cu toate imperfecțiunile tale. Spera că dacă o iubești, te vei schimba pentru ea.
Ea ți s-a dăruit cu mintea, trupul și sufletul ei. S-a străduit să nu-ți lipsească nimic, nici mâncare, dar nici momentele în care îți doreai să fii doar tu cu tine. Ți-a respectat momentele tale de libertate. A durut-o, dar a avut puterea să treacă și peste asta.
Doar că, la un moment dat, a costatat că tu te concentrai doar pe prioritățile tale, iar ea, era printre ultimele. Cu timpul, ea a învățat să trăiască în singurătate, însă această singurătate a ei, a îndepărtat-o de tine.
A trecut o vreme, iar tu nu observai cum se ofilește, cum nu mai este veselă, cum nu-ți mai gătește mâncărurile tale preferate. Nu îi observai ochii înlăcrimați.
Te-a făcut prioritatea ei, dar, a obosit să ți se tot dedice.
Ce a făcut ? A ales să plece și să lase în urmă TOT. De ce a plecat ? Pentru că este o femeie înțeleaptă, care știe foarte bine ce-și dorește de la viață și de la un bărbat. Nu te-a vrut în viața ei pentru a o întreține financiar, pentru că se descurcă foarte bine și este capabilă să-și asigure prezentul și viitorul. Te-a acceptat să faci parte din viața ei, pentru că i-ai promis că-i vei dărui, exact ceea ce ei îi lipsea : IUBIRE, PREȚUIRE, RESPECT ȘI DĂRUIRE.
Dacă a ales să plece, este pentru că nu ți-ai ținut promisiunile. I-ai făcut capul mare cu ce îi vei dărui tu. Ai învățat pe de rost sute de citate cu character motivațional și i le-ai recitat. Ea, în naivitatea și credulitatea ei, chiar te-a crezut. Ce ai făcut apoi ? Când a venit vremea să pui în practică acele citate, te-ai dovedit că ești repetentul vieții tale. Ți-ai uitat toate promisiunile.
Iar ea, după un timp în care a oboist să tot aștepte să-i arăți că ești omul care e aproape perfect, a ales.
A ales să renunțe la tine și la promisiunile tale. Decât să împartă iar singurătatea la doi, a preferat să-i fie bine în singurătatea ei.
A plecat, iar tu, abia după plecarea ei ai înțeles ce ai pierdut. O dată cu plecarea ei, ai rămas cu un gol imens. Degeaba ai implorat-o să revină la tine. Ea, în înțelepciunea ei, a înțeles că, așa o dată ruptă, chiar dacă va fi înnodată, se va simți nodul. La ce bun să reexperimenteze aceleași experiențe ?
În timpul relației, ea ți-a tot dat șanse după șanse, a trecut cu vederea multe dintre imperfecțiunile tale. Tu, ai făcut ceva să-mi modifici imperfecțiunile ?
Pentru ca o relație să dureze, este obligatoriu ca ambii parteneri să dăruiască și să nu-și uite promisiunile făcute la început de relație. O relație nu se construiește pe nisipuri mișcătoare. Are nevoie de o temelie dură pe care să se construiască o „casă” durabilă în timp.
P.S. Răspuns la întrebări nu am, deci nu am nici soluții. Ce pot spune însă ? Nu rămâneți în relații toxice la infinit.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
20.06.2019

miercuri, 19 iunie 2019

PLÂNGE CERUL - Silvia Urlih


Se-aruncă din înalt,
furtuni ce plâng prin nori,
se-adună în nămol
sticloasele dureri,
natura plânge-a jeale,
se-nneacă în dureri,
natruta-i fără vină,
noi,
fără de puteri.

Văzând cât de hain
s-a transformat tot omul,
aruncă tot năduful
ce i s-a strâns
pe tâmplă,
ar vrea să-ngroape răul
ce a ciuntit pământul,
natura e plăpândă,
o doare
ce se-ntâmplă.

Vin plângeri din înalt,
dar omul
nu-nțelege,
vin din înalt de cer,
c-o doare nedreptatea,
multe a suportat
şi multe a-ndurat ,
în zile s-angropat
ca să ascundă
noaptea.

E răzvrătirea zării,
pedeapsa dintre ceruri,
s-a spart oglinda noastră,
durerea din pământuri,
natura-i umilită
și strigă
din din adâncuri:
Mi-am revărsat curatul
ca să vă spăl păcatul.

Plânge cerul din înalturi
și încearcă-a ne spăla
plânge cerul cu furtuni
plânge pentru noi cu lacrimi
lacrimi cu taifun, cu fulger
 și cu lacrimile-n frunze
plânge pentru noi cu soare
și cu zări ascunse-n hăuri.
Silvia Urlih
19.06.2019