miercuri, 26 iunie 2019

Acolo unde încredere nu e, nimic nu e.- Silvia Urlih


Mulți dintre oameni sunt geloși. Unii suferă de o gelozie firească, alții însă, de o gelozie patologică, bolnavă. Un pic de gelozie într-o relație, nu strică. E normal ca atunci când iubești, partenerul să-ți dovedească asta.
Însă, atunci când gelozia devine boală, deja e grav. Gelozia, din punctul meu de vedere, reprezintă o trăire emoțională, care apar în comportamentul unei personae, atunci când iubește cu adevărat. Iubești, deci nu poți accepta să împarți persoana pe care o iubești, cu o altă persoană.
Uneori, acest sentiment de gelozie, ia proporții și, în fiecare persoană cu care se vede partenerul, vezi un potențial rival.
Știi de ce gelozia devine o maladie, o boală ? Pentru că acea relație nu se bazează pe încrederea absolută între parteneri. Cum să fim geloși pe un/o fost  coleg de școală, sau de muncă ? Cum să poți fi gelos pe un/o partener de afaceri?
Oare gelozia este frica de a pierde ceea ai, pentru că există un pericol iminent?
Cum poți ține pe cineva lături de tine, sugrumând-i și sufocându-i libertatea de acțiune? Nu crezi ca la un momentdat, persoana sufocată va alege să plece? Ce vei crede tu, cel gelos/ geloasă? Că te-a lăsat pentru altcineva, deși nu e adevărat. A ales să plece, pentru că nu mai suporta să fie „vinovatul fără vină”, pentru că a obosit să-și tot justifice „întâlnirile” sau „convorbirile telefonice”
 Ce preferi? Să fii mințit, sau să știi adevărul ? Dacă el/ea îți spune că se va întâlni la un ceai cu un potențial client, sau cu o fostă/fost colegă, de ce să fii suspicioasă/ suspicios?  Ce crezi că rezolvi dacă îți ții partenerul sub control exagerat ? 
În concluzie, pe ce se bazează de fapt această relație? Pe iubire, pe încredere, sau pe neîncredere?
Eu cred că, de fapt, cauza geloziei, nu se află în comportamentul partenerului, ci în structura și gândirea personalității tale. Sau, poate, și mai grav, conform zicalei „hoțului de hoț i-e frică”, dacă tu înșeli, trăiești cu impresia că ești înșelat.
Știi ceva? Tu ești singurul responsabil pentru gelozia (boala) pe care o simți. Trăirile și simțirile tale, sunt doar propriile tale trăiri.
Știi unde va duce gelozia ta nefondată? Îl vei determina pe partener să-ți ascundă unele adevăruri, pentru că se va simți în permanență încolțit, agresat și constrâns. Va fi nevoit să-ți ascundă adevărul, doar de dragul sau de frica de a nu-l învinui de înșelăciune sau trădare și pentru a păstra liniștea relației. Nu te înșeală, dar, ocolește unele adevăruri, pentru a nu mai fi obligat să se justifice.
Constrângerile, vor duce în mod inevitabil la pierderea independenței și a libertății personale, iar acuzațiiloe nefondate de infidelitate, pot duce la un moment dat, la trădare:„dacă mă tot suspectezi de infidelitate, măcar să o fac, pentru a nu mai fi acuzat/acuzată pe nedrept”. Și, unde va duce asta la un momentdat ? La amantlâcuri, la infidelități, la a trăi deadevăratelea în minciună, apoi, cu siguranță la despărțire.
Uite ce-i, încetează să-ți mai suspectezi partenerul, încetează să-i mai spui partenerului :„ Nu-mi spune tu mie, că te-ai întâlnit absolut întâmplător cu fostul/fosta tău coleg, că și turb”, „pentru tine nu reprezint nimic, tu nu mă iubești, preferi să te vezi cu X,Y sau Z, în loc să vii să stai cu mine” sau„ îmi aparții, deci, din acest moment nu te mai vezi cu nimeni”,„lasă că știu eu că mă minți”
Din nefericire, în ultimul timp, mult prea mulți bărbați își maltratează, sau chiar își ucid partenerele de viață, pentru că au ales să nu mai trăiască alături de torționari care le-au umilit și susăpectat în mod nefondar. Unii nu știu să piardă. Nu realizează că umilințele nefondate le-au determinate pe ele să aleagă să plece, să renunțe la relație(familie). Prea mjultă gelozie nefondată, strică, mai ales când accesele de gelozie sunt activate de băutură.
Dragii mei, o relație de iubire care se bazează pe adevăr, pe încredere și pe respectarea libertății celuilat, va dura o veșnicie.
Lăsați naibii gelozia în exces deoparte. Gelozia în exces este o boală grea. Ori vă tratați, ori plecați în pustie sau lăsați-vă partenerul să-și vadă de viața sa.
Lăsați-vă iubiți și iubiți sincer. Acolo unde încredere nu e, nimic nu e.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
26.06.2019

Un comentariu:

  1. Dacă trebuie să spargem de la distanță telefonul, baza de date, site-ul web al soțului sau să ștergem cazierele, contactați extremeinfiltrators@gmail.com Este strict confidențial

    RăspundețiȘtergere