duminică, 2 iunie 2019

Suntem sau nu deschiși la schimbare ? - Silvia Urlih


 „Dacă faci ce ai mai făcut, vei obține ce ai obținut și până acum. Fericirea și împlinirea apare în viața noastră odată ce începem să acționăm, să scăpăm de frici și dileme. Niciodată nu vom avea succes în viață, dacă nu vom încerca să cunoaștem oameni și lucruri noi. Zi de zi trebuie să ne inspirăm de la oamenii care și-au atins scopurile și să nu ne lăsăm manipulați, ci să devenim mai buni și să încercăm a ne depăși propriile limite”. Tony Robbins
Suntem sau nu suntem deschiși la schimbare ? Ne punem, sau nu, bariere când e vorba de a ne schimba comportamental, sau sufletește ? Ce ne oprește ? Ce ne sperie ? Credem sau nu în ceva ce nu vedem, dar simțim ?
De multe ori, nu suntem pregătiți de schimbare, datorită fricii, alteori, nu suntem pregătiți, alteori ne este teamă de ce ne-ar putea aduce o schimbare în viața noastră. De ce atâta frică ?
Oare ne va durea transcenderea spre un alt „eu” al nostru? Uneori, transcenderea doare și doare al naibii de rău. Doare și fizic, dar doare și mai mult în plan sufletesc și psihic. Te doare când constați că te-ai lăsat manipulat de toți cei pe care îi credeai alături, te doare când constați că de fapt, nu au făcut altceva decât să se folosească de tine. Te doare și fizic, dar și psihic. Bolești și nu știi de ce. De ce bolești ? Pentru că lași răul care te-a guvernat ani de zile să iasă din tine. Când l-ai primit, nu te-a durut, pentru că a intrat, precum picătura chinezească, dar când iese, iese tot odată și doare al naibii de tare… se lasă cu febră, frisoane, dureri muscular… etc.
Da, ne este frică de necunoscut, pentru că nu știm cine suntem de fapt. Ne este frică de necunoscut, ne este frică de frica de a ne „lovi” de cine știe ce adevăruri pe care le-am descoperi despre noi sau despre cei din preajma noastră. Dar, toate aceste frici, ne pot fi bariere în dezvoltarea noastră spiritual, în dezvoltarea noastră personal și socială.
Frica îți este dușmanul și asasinul nr.1 din viață. Îți este imposibil să fii fericit și, în același timp, ți-e frică să-i faci fericiți și pe ceilalți.
Ți-e frică de schimbare? Ți-e frică să renunți la a fi umil? Ți-e frică să renunți la tabieturi și vicii? Te-ai întrebat vreodată, de ce ai aceste frici ? Îți răspund eu : de frică. Ți-e frică, ca nucumva cineva să-ți perturbe așa-zisa liniște si comfort. Te-ai obișnuit să trăiești cu fricile tale și, deja îți este bine.
Trebuie să acceptăm schimbările din viața noastră, pentru că, doar așa putem evolua pe toate planurile. Dar, dacă nu înțelegem de ce ne dorim schimbarea, fără să și o conștientizăm, e degeaba. Ne înregimentăm în rândul celor care participă, pentru că e la modă, nu-i așa ? la tot felul de eveminete cu tematici motivaționale. Mergem, plătim și apoi așteptăm. Așteptăm ce ? Crezi că dacă doar participi la tot felul de evenimente cu aceste tematici te și „deștepți”? Fals, foarte fals. Cu bani nu-ți poți cumpăraa schimbarea pe  care ți-o dorești ( dacă ți-o dorești) . Dacă nu pui în practică ceea ce asculți, sau citești, e degeaba. Va fi ca și rugăciunea „TATĂL NOSTRU” pe care o citești ca pe o pozie. Rugăciunea nu-i rugăciune dacă nu-i simți esența, dacă nu pricepi ce vrea ea să-ți transmită.
Strădui-ți-vă să înțelegeți de ce treabuie să vă schimbați, de ce ați fost aleși la a vă schimba. Da, am spus „ați fost aleși””, pentru că nu oricine are privilegiul de a asista la propia lui schimbare.
Cititți tot ceea ce vă pică în mână referitor la schimbare, dar alegeți doar ce se pliază sufletului și personalității voastre.
Prețuiți și iubiți timpul. El, bietul de el, aleargă. Timpul nu-l putem opri. Nu-l lăsați să treacă pe lângă voi fără rost.
Îți dorești să reușești în viață? Atunci depune eforturi și ai răbdare ca schimbarea să se producă în timp, cu calm „Nu poți mânca un elefant dintr-o dată.”
Încercați zilnic să acceptați că vă doriți o schimbare în viața voastră. Astfel, veți observa cum viața voastră va avea un alt sens, iar voi veți evolua și veți deveni mai deschiși la tot ceea ce înseamnă „nou” pentru voi.
fragment din cartea „ Gânduri pribege! - Silvia Urlih
02.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu