luni, 3 iunie 2019

Ce cauți de fapt la un bărbat? - Silvia Urlih


Multe dintre femei își doresc alături de ele și în viața lor, un „bărbat adevărat”. V-ați pus vreodată întrebarea ce e acela un bărbat adevărat? Cum vi-l imaginați  Marea majoritate ar spune : să fie înalt și bine făcut, cu mușchi luctați la sală, să aibă bani sau o funcție bină plătită, să aibă o afacere și o mașină scumpă, să aibă cel puțin o vilă proprietate persoanlă, să vină cât de repede acasă, să știe să gătească, să calce, să nu sforăie, să-ți aducă flori și cadouri, să te ducă în călătorii prin țări străine, să-ți ofere o viață de lux și fără grija zilei de mâine, să te resfețe ca pe o prințesă căreia nu-I lipsește nimic și care, atunci când își dorește un inel, sau o altă poșetă de firmă, să primească în secunda doi… și câte altele.  Care-i numitorul comul la aceste doleanțe ? AVERE, BANI.
Ups, stai că am uitat cel mai important lucru : să te iubească. Oare de ce am uitat ? Pentru că nu te interesează acest aspect. Ce-i aceea iubirea (spui tu în accepțiunea ta) să-ți ofere ce-ți dorești și… vai ce fericită ești.
Poate că astea se pot întâmpla la început, dar, anii trec și constați că, doar banii, vila și mașina nu te mai mulțumesc. Îți dorești altceva… Ce cauți ? Cauți afecțiune și iubire ( mai ales că acum e la modă, iar tu participi la tot felul de evenimente mondene cu character motivațional. Te-ai săturat să fii „alintată” și răsfățată cu tot felul de avantaje materiale. Vrei altceva. Vrei să fii iubită. Ce se întâmplă atunci ? Începi să ridici pretenții și normal că-ți schimbi comportamentul față de acel „bărbat adevărat”. Unde duce asta? La certuri. Te-ai săturat de prea mult bine și realizezi că vrei ca relația să se bazeze și pe sentimente, să se bazeze pe iubire.
Dar, din nefericire pentru tine, deja e mult prea târziu, pentru că așa l-ai format, așa l-ai obișnuit să fie. El trebuie doar să producă banii pe care tu să-i „toci” pe tot felul de haine scumpe, prin tot felul de saloane de înfrumusețare. Însă el, ți-a dat doar ceea ce i-ai cerut.
El, normal că-ți vede schimbarea de comportament și nu mai înțelege absolut nimic din ceea ce trăiește. Nu înțelege ce-ți dorești, pentru că el, îți satisface și cele mai naïve dorinți. Așa l-ai învățat, așa a înțeles el de la tine că trebuie să-și arate iubirea referitor la tine. Normal că se întreabă ce se întâmplă cu tine. Ce nu-ți ajunge.
Plângi, te lamentezi, te dai cu capul de tavan și de podea, faci scene de isterie, iar el e din ce în ce mai bulversat. Unde duc toate astea ? La despărțire. Ce ai realizat tu de fapt ? Cu ce rămâi după ce te„trezești” și-ți dorești ceea ce orice om normal își dorește ? Cu nimic. Nici bărbat, nici confort, nimic.
Deci, draga mea copilă, ai mare grijă ce-ți dorești atunci când îți dorești un „bărbat adevărat”.
Un „bărbat adevărat”, este acela care te iubește și-ți și arată asta. E un om cu principii solide despre viață, e un om educat și stilat. E acel om care, atunci când te ia în brațe le simți căldura, simți că te protejează, simți că într-adevăr te iubește. Nu-i „Făt frumos”, nu-i  foarte bogat financiar, dar e bogat sufletește. Nu are afaceri puternice, nici mașini luxoase și nici vile, dar, se străduiește să aducă bunăstarea în cadrul cuplului.
Uneori, mai și sforăie, dar o face pentru că-i obosit după o zi lungă de muncă. Însă, la culcare, când îți pui capul pe pieptul lui, iar el te ia în brațe, simți că tot ceea ce face, o face pentru voi, sau chiar doar pentru tine.
fragment din cartea „Gânduri pribege” - Silvia Urlih
03.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu