miercuri, 26 iunie 2019

Fericirea ta, depinde doar de tine! - Silvia Urlih


Nu-i așa că uneori ne gândim la fericire, ca la un ideal la care vom ajunge la un anumit moment? Mulți nu știu ce e aceea să fii fericit. Pentru mulți, fericirea are multe fațete.
Din nefericire, pentru foarte mulți, a fi fericit înseamnă a avea bani, casă, mașină și un partener ideal. Dar, banii îi poți avea doar prin muncă asiduă, iar partenerul…hmmm… unde o fi partenerul ăla ideal ? Cine e fără defecte ?
Mulți gândesc că a fi fericit, este un scopt greu de atins, poate că va fi cânva, în viitor, un obiectiv pentru care trebuie să muncească pe brânci, pentru care gtrebuie să-și sacrifice zilele, nopțile familia, prietenii.
V-ați gândit vreodată ce dăruiți voi pentru a fi fericiti? Cât timp vă dăruiți pentru a simți puțină fricire? Nu mă refer la sacrifiul orelor muncite. Mă refer strict la ce v-ați oferit voi, vouă înși-vă.
V-ați pus propria fericire pe un piedestal și munciți, zi-lumină să ajungeți la ea. Din nefericire, pentru că nu v-ați alocat puțin timp și pentru voi, a-ți detronat fericirea. Nu doar că v-ați detronat-o, ați îngropat-o în lipsa de timp pe care ar trebui să vi-l alocați vouă. Ați devenit scavul muncii și al sacrificiului.
O fi atât de greu să-ți aloci ție măcar jumnătate de oră de „răsfăț”? Pentru voi, fericirea a devenit un fel de „Fata Moprgana” care apare din când în când, apoi dispare o vreme.
Ascultă-mă bine ! Fericirea ta stă în alegerea ta. De tine depinde cât timp îți aloci ție însăți pentru a te bucura de ceea ce te înconjoară (natură, un ceai cu un bun prieten, un masaj, o vizită la salon de înfrumusețare sau la sala de sport).
            Fericirea, sau nefericirea este ceea ce trăim în fiecare zi a vieții noastre, în funcție de cum alegem să fim și ce alegem să facem în această lume.
Omul fericit este acea persoană care știe să se bucure de un răsărit, sau apus de soare, care se bucură de mugurii pomului, sau de îngălbenirea frunzelor.  
Omul este fericit când este împăcat și asumat cu sine însuși. Este cel care devine și este așa cum își dorește să fie, indifferent de felul în care ar fi privit de cei din jur. Este omul care reușește să-și creeze și să-și mențină starea de echilibru în viață.
Omule, fericirea ta, depinde doar de tine! E-atât de simplu să te bucuri de fiecare clipă ce o trăiești, fără a-ți sacrifica clipele tale altora!
Nimeni nu-ți poate aduce fericirea, decât tu însăți! E alegerea ta !
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
26.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu