joi, 27 iunie 2019

Mulțumește-I lui Dumnezeu că ești sănătos - Silvia Urlih


Uneori, viața ni se pare nedreaptă și grea, dar, trebuie să conștientizăm că trăim într-o lume nedreaptă și în continuă schimbare.
Trebuie să înțelegem și să conștientizăm că, toate momentele grele prin care trecem, sunt temporare.
Și, dacă tot trăim în această lume nedreaptă și în schimbare, nu crezi că și tu te schimbi? Nu crezi că cei ce te înconjoară te determină să- te schimbi?  Îți poți schimba viziunea asupra vieții, asupra prietenilor, asupra familiei, chiar asupra celor pe care i-ai iubit și-i iubești. Îți poți schimba gândurile, opiniile, trăirile, sentimentele, principiile, comportamentul și chiar întreaga viziune asupra vieții.
Nu-i așa că în nenumărate ori ai trecut prin momente pe care aveai impresia că nu le vei putea depăși? Dar, le-ai depășit, nu-i așa ? Aveai impresia că nu-ți mai poți controla viața și că vei claca. Nu-i așa că ai reușit să treci și peste aceste momente? Le-ai depășit uneori foarte greu, dar, le-ai depășit. Ce s-a întâmplat însă cu viața ta, cu principiile tale? S-au schimbat, viața ta s-a schimbat și te-a determinat și pe tine să te schimbi.
Au intrat și au ieșit din viața ta oameni pe care i-ai crezut integri, oameni în fața cărora ți-ai pus sufletul pe tavă, oameni în care ai crezut. Au intrat și au ieșit, pentru că te-au dezamăgit. Unii ți-au lăsat răni adânci în suflet. De alții abia de ai putut scăpa.
Știi ce nu s-a schimbat și nu se va schimba niciodată în ceea ce te privește? Esența sufletului tău. Chiar dacă ai devenit un om dur, ferm și rece, sufletul îți este încă pur. Tu nu știi să ataci, nu știi să faci rău, nu știi să te răzbuni, pentru că nu ăsta îți este caracterul, nu asta îți este educația, nu ăsta îți este sufletul, dar, trebuie să te aperi cumva în fața răutăților.
Dacă vei întâlni personae care îți sunt asemeni sufletului tău, vechile sentimente de devotement, de respect și de iubire, vor reveni.
Îți amintești cum erai în copilărie? Copilul din tine încă nu nu a dispărut și nici nu va dispărea vreodată. El este acolo, în adâncul sufletului tău, doar că a cresut într-un mediu care l-a determinat să se ascundă în spatele adultului care trebuie să se apere. Este acolo și abia așteaptă să găsească mediul prielnic pentru a ieși iar la suprafață. Crezi că va conta vreodată ce scrie în bulletin? Nu, nu va conta niciodată. Copilul din tine nu știe să îmbătrânească. El știe că vrea să fie vessel, să iubeasă și să fie iubit, necondițioant, el știe că vrea să fie fericit.
Omule, care ai devenit dur, rece și ca o stâncă, uită-te în suflet și-ți vei regăsi copilul inocent. Dacă-ți vei regăsi copilul, vei înțelege că nu te-ai pierdut. Vei înțelege că încă îți ești, doar că aștepți pe cineva care să te determine să fii iar tu însuți.
Da, știu, este dificil să descrii în cuvinte sentimentele pe care le-ai retrăit în ultimul timp. Este foarte greu să-ți recunoști că iar ai pierdut controlul (pentru o clipă) asupra vieții. Dar, omule, crede-mă, perioada asta se va termina cât de curând, așa cum s-au terminat și alte perioade nefaste din viața ta. Ai încredere în tine și-n Dumnezeul tău. Te-ai născut pentru a fi un învingător.
Ai mai trecut prin speranțe neîmplinite, prin obiective nerealizate, prin relații toxice, prin dezamăgiri și prin înfrângeri. Vei trece și peste acest moment în care simți că mori, puțin câte puțin.
Te învinuiești ? Iar te învinuiești că ai dat greș ? Omule, ești precum pasărea phoenix. Vei trece și prin această experiență nefavorabilă ție, vei renaște iar din cenușă. Nu te lăsa iar îngenunchiat.
Știu și știi că vei renaște iar, știu și știi că vei alege să mergi mai departe, așa cum ai făcut-o mereu.
Poate că, așa ți-e ție viața. Viața ta e o luptă cu tine însuți, pentru a-ți dovedi că POȚI și vrei să-ți depășești limitele.
Și, încă ceva, viața nu e nedreaptă. Prin ceea ce ai trecut și treci tu, mai trec, chiar în aceste momente mii, sute de mii de oameni, doar că tu nu le cunoști poveștile…. Nu-i cunoști.
Ție ți-e greu că nu te poți abține de la mâncare pentru a scăpa de obezitate, sau că nu te poți lăsa de fumat, sau că nu poți renunța la băutură sau la jocurile de norc, sau la droguri? Ție ți-e greu să ieși dintr-o relație toxică în care el sau ea îți produce suferință ? Ești într-un impas financiar. Oare asta-i suferință, atâta vreme cât ești încă sănătos ? Te-ai putea pune în situația unora care luptă cu boli incurabile precum cancerul, sau care sunt țintuiți într-un scaun cu rotile?
Știi ceva, omule drag, nu-ți plânge de milă și, hai, mergi mai departe, pentru că sunt mulți alții mai nefericiți decât tine.
Mulțumește-I Dumnezeului tău că ești sănătos și mergi mai departe pe drumul tău.
Dumnezeu nu poate face nimic în locul tău. L-ai chemat la o poveste ca-ntre prieteni adevărați? I-ai spus ce te doare ? Cum ar putea Dumnezeu să te audă, sau să te vadă, dacă nu-L chemi ? Cum ar putea Dumnezeu să-ți audă chinul prin care treci, dacă nu aprinzi o lumânare și apoi să-ți deschizi sufletul în fața Lui ? Fii sincer cu tine și ai curaj, măcar în fața Tatălui tău suprem, să-ți deschizi sufletul.
Dumnezeu are foarte mult de muncă, cu miliarde de oameni. Cum să te vadă și să te audă printre atâtea chemări ? Lumânarea pe care o aprinzi, e culoarul prin care ajungi într-o secundă în legătură direct cu Dumnezeul tău.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
27.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu