marți, 4 iunie 2019

Unde-i „iubirea” și dovezile de iubire ? - Silvia Urlih


Când ești într-o relație, să spunem solidă, te obișnuiești cu partenera așa de mult, încât uiți să mai fii ca la început. Nu mai observi nimic din ceea ce ea face, pentru a-ți atrage atenția, pentru a ieși din monotonie și din rutina zilnică.
Nu vezi că ea se „face frumoasă” doar pentru tine, nu mai ai ochi să vezi că își dorește să aibă o siluetă perfectă ( și o face pentru tine).
Tu, ori  nu vezi, ori te prefaci că nu vezi, ori ai alte priorități. Ea, așteaptă să-i spui cât de frummoasă este, cât de bine arată și cât de mult o iubești pentru cdeea ce face pentru tine.
Îți gătește doar mâncărurile pe care tu le adori, dar uiți să-i mai spui „ ce bună este””.
La început, îi scriai zilnic mesaje în care îi spuneai : te iubesc ! Acum după doar câteva luni, nici măcar nu-i mai răspunzi la mesajele pe care ea ți le trimite.
Nu mai vezi nimic din ceea ce ea simte. Tu chiar nu vezi că plânge? A plâns și ziua, a plâns și noaptea, în timp ce tu o țineai în brațe.
Tu o mai vezi veselă sau cu sclipiri în ochi ? De ce nu mai vezi toate astea ? Oare te-ai obișnuit cu tot ceea ce ea îți oferă ? Ai intrat într-o rutină ? Unde-i „iubirea” și dovezile de iubire pe care i le făceai atunci când te străduiai să o cucerești ? De ce după ce ea te-a acceptat în viață, ți-ai schimbat atitudinea ?
De ce nu-i mai apreciezi dragostea, iubirea, bunătatea și dăruirea ? Ce s-a întâmplat între timp ? Ce s-a întâmplat cu tine ?
De ce când ea îți spune „te iubesc” tu-i răspunzi sec „da, știu asta” și uiți să-i spui și tu că o iubești ? Știi cuvintele pot fi balsam pentru suflet.
Te-a certat vreodată? Ți-a făcut reproșuri nefondate? Te-a umilit vreodată? A încercat să-ți submineze personalitatea? A strigat la tine? Ba din contra, a făcut tot posibilul să te determine să-ți crești stima și încrederea în tine. De ce nu vezi toate astea ? Sau, de ce nu mai vezi ?
Știi unde vor duce toate aceste indiferențe și „nevăzute” ale tale ? Va obosi să tot „lupte” pentru relație și va pleca din viața ta. Nu va pleca pentru că va dori, ci pentru că tu ai gonit-o din viața voastră prin indiferența pe care o afișezi. După o perioadă de singuratate, va alege un alt bărbat, care va ști să o aprecieze. Va alege pe altcineva, pentru că tu ai „forțat-o” să facă o altă alagere.
Ce vei face tu atunci ? Te vei trezi din amorțeală și-ți va părea al naibii de rău că ai pierdut-o. Dar, degeaba îți va părea rău, degeaba vei regreta, pentru că deja ai pierdut-o. Degeaba o vei mai ruga să refaceți ceea ce deja s-a rupt. E o femeie puternică, care s-a dăruit, dar care a oboist să tot „muncească” la construcția relației. Poate nu știai, dar o relație se construiește zi de zi.
Ai mare grijă cum te comporți cu femeia pe care o iubești (dar uiți să i-o arăți) și care te iubește. Dacă o pierzi, nimic nu o va mai aduce înapoi lângă tine.
P.S: Ceea ce am scris mai sus, e valabil și pentru bărbații. Dragelor, nu-l determinați pe bărbatul care vă iubește să plece, pentru că voi „îl goniți”, nu-l determinați să aleagă să plece din viața voastră, penttu a se regăsi și reîmplini, ori în singurătate, ori în brațele altei femei.
Poate că veți realiza la un moment dat ce ați pierdut și veți regreta. El, nu se va mai întoarce acolo unde s-a simțit neîmplinit, acolo unde a fost rănit sau umilit.
fragment din cartea „ Gânduri pribege” - Silvia Urlih
04.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu