luni, 17 iunie 2019

Ce înseamnă „a iubi” cu adevărat?- Silvia Urlih




Mulți dintre oameni își doresc și visează la o iubire adevărată, o iubire cum doar în filme mai vezi.
Mulți își imaginează cum e să fii iubit cu adevărat. Sigur că știți (sau nu știți), dar iubirile adevărate din filme, sunt inspirate din fapte reale, din fapte trăite de câte unii care chiar s-au iubit cu adevărat și au trecut peste multe dintre barierele pe care viața le-a pus în cale.
Câți dintre oameni însă, pun în practică ceea ce își doresc să dăruiască și să primească ? Mulți au învățat din multitudinea de texte cu caracter motivațional și le spun ca pe-o poezie. (doar actorii experimentați pot recita o poezie în așa fel încât să și transmit emoții)
Ce înseamnă în concepția multora, „a iubi” ? Mă refer acum la „a iubi” într-o relație de cuplu.
A iubi, nu se rezumă doar la a face dragoste. Nu înseamnă să vă întâlniți în dormitor, să vă descărcați hormonii și să vă vedeți mai departe de…„viață”. A iubi, nu e atunci când sunteți dominați de plăcerile trupului.
A iubi, nu înseamnă să vă spuneți „te iubesc”, ca și cum v-ați spune „bună dimineața”.
A iubi, nu înseamnă să vă sărutați în fugă și apoi să vă vedeți fiecare de treburile și tabieturile voastre.
A iubi, nu înseamnă că vă dăruiți cadouri scumpe, sau că mergeți în călătorii de lux.
A iubi, nu înseamnă doar să vă spuneți în grabă, la telefon , după o convorbire, „te iubesc”, sau să vă trimiteți mesaje, din când în când cu „te iubesc”.
A iubi, înseamnă să vă țineți de mână la greu, să vă fiți alături atunci când unul dintre voi are probleme de sănătate , sau la serviciu.
A iubi, înseamnă să vă susțineți și să vă înțelegi reciproc. Înseamnă să vă încurajați și să vă ștergeți lacrimile unul altuia, să vă fiți alături în a vă duce visurile la împlinire.
A iubi o femeie, înseamnă să nu-ți fie frică atunci când ea vrea să fie cea mai bună versiune a ei. Dimpotrivă, trebuie să fii mândru de ea, să o încurajezi și să o lauzi.
A iubi un bărbat, înseamnă același lucru; să fii mândră că el își doreește să-și depășească limitele, să fie cea mai bună versiune a lui, și, bineînțeles, să-l lauzi pentru strădințele lui.
A iubi, înseamnă să fiți mândri că v-ați dăruit copii frumoși, sănătoși și de valoare.
A iubi, înseamnă să vă îmbrățișați când sunteți obosiți, sau când vă doare ceva și împreună să depășiți situațiile dificile.
Doamne, cât de simplu este să iubești cu adevărat ! Iubirea se arată prin fapte. Iubirea se transmite și se simte.
Și, ca și concluzie: acolo unde este iubire, vine și Dumnezeu cu iubirea Lui.
fragment din cartea „ Gânduri pribege”- Silvia Urlih
17.06.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu