duminică, 21 decembrie 2014

Fii puternică !


Dragele mele
Am să mă adresez în special celor care încă nu au ajuns la vârsta de 50 de ani. Voi aveți timp să învăţaţi să nu faceți greșelile pe care le-am făcut eu, de-a lungul timpului. Am luptat, mi-am sacrificat zilele și nopțile, am muncit , m-am dăruit , am dăruit, iar mie… mie nu mi-am acordat atenția cuvenită. Am avut mare grijă să arăt foarte bine la exterior; cum sunt îmbrăcată, cum sunt coafată, cum vorbesc, cum mă comport, să nu jignesc, să nu supăr, să nu deranjez. Am avut grijă să învăț să mă rog….să mă rog pentru cei de lângă mine, să le fie bine, să nu le lipsească nimic. Nu am avut timp să citesc în cartea sufletului meu... eram prea preocupată pentru fericirea celor din jur…
Am căzut ruptă de durere în genunchi de foarte multe ori….. tot de atâtea ori am reușit să mă ridic. Am învăţat să merg cu capul sus, să nu-mi fie rușine de mine şi de familia mea.
Am învăţat apoi din repetatele mele greșeli să-mi acord şi mie din ce în ce mai des atenția cuvenită..
Noi femeile ne comportăm ca şi cum am trăi mii de ani! În sine, fiecare zi nu înseamnă foarte mult, însă adunate, aceste zile reprezintă însăși viața noastră. Timpul nu poate fi recuperat, el trece, iar fiecare moment este unic!
                Ne bucurăm de viață prea puțin şi amânăm mult prea mult lucrurile cu adevărat importante pentru noi!
Şi totuși,niciodată nu este prea târziu să facem o schimbare în viața noastră, să ne regăsim pe noi înșine. Cu cât mai devreme cu atât mai bine. Este frumos să fim în căutarea succesului, este bine să ne ocupăm de carieră, este indicat să acordăm multă atenție familiei , însa totul capătă sens numai în momentul în care ne acordăm și noua atenția cuvenită.
 Multe femei ajung la 50 sau 60 de ani şi realizează că nu şi-au acordat lor suficientă atenție şi abia atunci încearcă  să aducă un echilibru în viața lor. Atenție ! niciodată nu este prea târziu.
                Hrănește-ți grădina minţii cu informații, cunoștințe sau experiențe plăcute…. cultivă multe flori în gândurile tale…. vei înflori şi tu pe măsură ce grădina minţii tale va fi plină de flori.
Simplifică-ţi viața şi bucură-te de fiecare clipă. Scoate buruienile, gândurile negative din grădina minții tale! Udă şi îngrijește ceea ce ai bun! 
Vizualizează un viitor luminos! Adu în viața ta, în gândurile, în sentimentele şi acțiunile tale, multă energie pozitivă!
Privește-te în oglindă şi minunează-te de ceea ce vezi ! Chipul din fața ta e vesel sau e trist ? Dacă e trist spune-i să zâmbească. Fii calmă şi răbdătoare cu tine !
Plimbă-te singură prin aer liber ! Ieși la un ceai sau o cafea cu prietenele !
Nu uita că nici una dintre noi nu este de neînlocuit…
Cumpără-ţi o floare sau un buchet imens de flori, ori de câte ori ești deprimată,sau obosită . Pune-le în vază, în fața privirii tale, admiră-le și încarcă-te cu frumusețea, delicatețea și puterea lor !
Învață să fii FII PUTERNICĂ !

POT FI SOARE
Soarele
ce-a fost închis în vremea lui adâncă,
a scos o rază
să-și încălzească-aripa,
și-a rupt din piept
durerile din stâncă
și a plecat cu timpul
să-și întâlnească
clipa.
În golul ce-a rămas
după furtună
și-a pus un pumn de lut
să-i fie leac
pelinul l-a amestecat cu miez
de lună
și l-a băut
cu nuferii albaștri de pe lac.
Din marmuri reci
și nude
a construit castele,
pe carnea ruptă în bucăți
a ridicat ogoare,
m-a scos din stânca goală
și m-a urcat pe stele
mi-a mai șoptit că SUNT…
că-s EU …
și pot fi soare.

DE VORBĂ CU TIMPUL
Știi ce mi-a spus aseară
timpul ?
Mi-a spus
că primăvara asta
e a mea,
că a venit să-mi umple
anotimpul
cu mine…
și cu soarele
din stea.
Știi…
aseară mi-a bătut la ușă
și m-a rugat s-arunc tristețea
în neant,
s-arunc cu aur
peste-a mea cenușă,
o nouă casă
să-mi clădesc
în diamant.
Și ușa
și ferestrele i le-am deschis,
în suflet
l-am poftit
la masă,
i-am pus pâine
și sare
și-o floare de cais
să înfloresc cu mine
în viața mea
din casă.

 Fragment din cartea ”Biserica sufletului meu ” Silvia Urlih

4 comentarii:

  1. Cata maturitate,intelepciune,echilibru...si nu e prea tarziu ,timpul nu poate fi recuperat dar mai avem inca.. putin timp pentru a ne bucura de viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie să regretăm ce și cum a fost. Foarte important este că ne trezim și... „NE VEDEM” așa cum am fost, așa cum suntem. Niciodată nu e prea târziu !

      Ștergere
  2. Condeiul vă scrie cu litere de aur în cartea sufletului și dvs,luați tot ce a trăit el și ni-l dăruiți nouă, adevărul ca să renastem din suferință! Felicitări dragi cu prețuire și admirație!

    RăspundețiȘtergere