sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Cine te conduce ? mintea sau sufletul ? - Silvia Urlih


Tu știi ce-ți dorești în viața asta ? Știi care-ți sunt prioritățile ? Ce te determină pe tine să lupţi în viaţă? Care este ţinta înspre care alergi? Care sunt virtuţile, valorile şi principiile care stau la baza vieţii tale?
Ajungi la un moment dat la o răscruce a vieții și te întrebi :“Ce trebuie să fac?”. Ce bine ți-ar prinde dacă cineva ar răspunde în locul tău ! Ce bine ți-ar fi dacă cineva ți-ar da siguranţa că alegerea pe care o faci , îți garantează câştigul bătăliei ! Oferta gândului pare interesantă, dar ziua de mâine nu-ți garantează nimic din ce îţi propui tu să faci.
 Viața ta nu trebuie să se reazeme de spusele oamenilor, nu trebuie să te bazezi pe ofertele pe care ţi le pune societatea la picioare, deoarece nimic nu e sigur. Alegerile trebuie să fie ale tale. Dacă greșești trebuie să-ți asumi eșecul. Dacă este bine, victoria este a ta. Dar… alegerea este cu certitudine a ta? Nu cumva CINEVA îți arată calea ?
În visele noastre ne vedem undeva , într-un loc unde suntem în siguranţă, fericiţi şi fără nici o problemă. Îți dorești să găsești acel loc sigur, îți dorești să fii undeva sus, unde să nu te atingă nimeni și nimic din ceea ce ți-ar putea face rău, din ceea ce te-ar putea răni. Dar… dar trebuie să cobori de pe norişori, cu picioarele pe pământ. Realizezi că nimic, dar absolut nimic nu îți garantează siguranţa ? Poți înțelege că nimeni în afară de tine nu-și poate asuma eșecurile sau victoriile tale ?
Orice ne propunem să facem, nu este lipsit de obstacole. Cu toate acestea continuăm să visăm. Mulţi și multe ne provoacă să visăm ! În jurul nostru se găsesc destui care să îți ofere garanția  “ÎŢI GARANTĂM CĂ OFERTA NOASTRĂ ESTE CEA MAI BUNĂ!”. Tentant, nu-i așa ?
Tu știi ce îţi doreşti? Ce ai vrea să faci în viaţă ? Ce poți să laşi bun în urma ta? În cine te încrezi? În cine ai încredere ? Cine îți poate garanta reușita ? Principiile şi logica ta corespund cu cele ale societăţii sau cu ale lui Dumnezeu? Care, cine îţi garantează mai multă siguranţă? Mintea, sau sufletul, simțirea ? Ți-e foarte greu la început să te încrezi în tine, în simțirea ta. De ce ? Pentru că omul se simte mult mai bine dacă găsește un vinovat pentru eșecurile și nerealizările lui. Ce bine te simți când arunci vina pe ”cineva”… soț, soție, prieten, copil, părinte, psiholog… pe oricine, numai pe tine nu. Dar, tu știi cine ești de fapt ? știi cine este de fapt în mintea ta ? Dacă nu știi, te ajut eu să afli. Este Dumnezeu, este gândul Lui.
Ştii prietene, de multe ori, o stradă care pare nesigură în ochii societăţii, în ochii lui Dumnezeu poate fi calea cea mai sigură. Sau viceversa, un drum sigur și fără obstacole poate fi de fapt calea greșită.
Oamenii se bazează pe înţelepciunea lor, pe gândirea lor, însă ar fi bine să ne bazăm pe credinţa că avem un Dumnezeu Înţelept, care abia așteaptă să-i deschizi ușa sufletului și să-L poftești la masă , alături de tine ! El este singurul care îţi poate oferi siguranţa că vei câştiga bătălia. Crezi? Mă crezi ? Poate că ceea ce îţi propune Dumnezeu, iniţial nu te face să vezi beneficiile pe care le-ai putea avea de pe urma propunerii Lui. El te îndeamnă să crezi în El, ca mai apoi să-ți arate că a avut dreptate. Deseori Dumnezeu nu-ți arăta planul Său cu privire la viaţa ta, pentru că pur şi simplu ai râde și nu ai putea pricepe nimic. El are modul Lui de a interveni şi de cele mai multe ori, ceea ce ție ți se pare imposibil, neobişnuit , este de fapt posibil și foarte ușor de îndeplinit .
Viitorul care te așteaptă să devină realitate, dar nu îți garantează nimic . Uneori alegi să te încrezi în principiile rigide ale societăţii , dar dacă alegi să te încrezi în Înţelepciunea lui Dumnezeu, s-ar putea să fii uimit cât de minunat poate fi acest viitor al vieţii tale și cât de ușor poate fi realizat. Gândește cu sufletul, privește cu inima și simte… Învață să iei hotărârile fără a trece prea mult decizia prin filtrul minții. Ghidează-te doar pe feelling și vei vedea cât de simplă este viața, cât de ușor poți deveni ceea ce-ți dorești, cât de facil este să dobândești ceea ce-ți dorești.
                Pe tine, cine te conduce ? Mintea sau sufletul ? Cheia răspunsului este la tine.

ÎN IARBA TIMPULUI
În iarba timpului,
îngenunchiat
într-o secundă,
plânge un măr albastru…
plânge încet,
încearcă
suferința s-o ascundă
pictând cu zâmbet
al vieții șevalet.
Zâmbește roșu
printre lacrimi,
e mândru
și frumos
în suferința lui,
a obosit de-atâtea patimi…
îi cere–n rugă
îndurare Domnului.
Îndurerat
e iarăși mărul meu
sufletul vrea din nou ”acasă”….
acasă la străbuni,
la bunul Dumnezeu..
dar viața l-a legat de zile,
nu îl lasă.
Îmi iau în palme mărul
și-i zâmbesc
îi mângâi tâmplele,
privesc într-însul…
văd miezul veșted…
rădăcinile îl ofilesc,
pustietatea
nu-i mai oprește plânsul.
În iarba timpului,
îngenunchiat pe flori în rugă,
un măr albastru
strigă
către mine…
e sufletul-mi
ce vrea s-ajungă
la Domnul meu
peste oceanul
cu suspine.
SUFLETE UNITE-N SUFLET
Cu miros de liliac
și mărgeanuri
din mătănii,
m-a trezit
aseară noaptea
îmbrăcată în zenit,
a îngenuncheat cu mine
lâng-o tufă de magnolii
și mi-a pus în plete ziua
din albastrul răsărit.
Îmbrăcată în magnolii
peste sânii dezgoliți,
mâinile din lună rupte
și priviri
înrămurate,
cu miros de dimineață
din zăpezile
din munți,
mi-am găsit în ziuă
zborul…
din cealaltă jumătate.
Două jumătăți de suflet
braț la braț înlănțuite,
învelite în lumina
lumânării
din altar,
s-au înceruit în sfeșnic
din icoane dăruite
și-au rămas
unite-n suflet…
sufletul

fiindu-mi dar.
Fragment din cartea „Nu mai am timp” Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu