duminică, 16 noiembrie 2014

M-am iertat, m-am împăcat cu mine.- Silvia Urlih




Rătăcim , orbecăim, căutăm, ne ascundem , ne scufundăm în oglinda timpului, suntem prizonierii propriilor noastre secunde. Clepsidra s-a spart, iar timpul grăbit , nevăzând cioburile, s-a împiedicat și s-a consumat pe zeci de drumuri. Orbecăim prin lumea umbrelor, căutând drumul spre lumina divină. Ziduri reci și goale ne strâng, ne sufocă.    Întunericul curge prin noi, se prelinge prin artere, prin vene și ne acoperă tot trupul. Nu reacționăm nicicum, pentru că ne simțim bine în întuneric. El ne ascunde defectele, frustrările, fricile. Fugim de lume, dar uităm că nu ne putem ascunde la infinit. Ne ascundem de toți și de toate… dar de noi ?! De noi ne putem ascunde ? Unii oameni, își ascund frustrările în alcool, alții în muțenie, alții în droguri, alții în nebunie. Speră că alcoolul sau orice alt drog îi poate vindeca de realitate, de ei, de nereușitele lor. Nu înțeleg că aceste stări sunt de scurtă durată, că realitatea este cu totul alta, că ea ESTE și că schimbarea se află în ei..
NU suntem fericiți, dar nici nu facem nimic… ba mai mult, mânia, furia, frica pe care o păstrăm ca pe o floare rară în suflet îl alungă pe cel ce ne poate aduce zâmbet în privire. Ridicăm mâinile spre cer și  cerșim iertare. Căutăm o rază din lumina iubirii. Uneori o simțim și ne agățăm de ea cu speranța că ne va conduce spre divin.
                Dar… dar divinul se află în noi… iar sufletul urlă că vrea lumină. Trupul, mintea, se revoltă și pornesc bătălia. O bătălie în care doar unul este învingător. Sufletul vrea lumină, trupul , întuneric.
Sunt încă multe răni care trebuie vindecate în suflete. Simți mânie... poate că ai ajuns la capitolul ”mânie”?! Cum ai ajuns la acest capitol ? Lipsa identității , a propriului ”eu” duce la mânie. Am simțit mânie, furie . Am apăsat pe taste cu  furie... și mi-am pus pe foaie durerile. I-am scris scrisori lui Dumnezeu, m-am spovedit în tăcere Lui . I-am spus plângând în hohote TOT. M-am spovedit apoi lumii întregi, scriindu-mi  într-o carte, povestea vieții. Am vrut să mă vindec de furie, de frustrări, de spaime, de trecut, de ură, de mânie. Am vrut să-i iert pe toți cei ce mi-au rănit sufletul. Am vrut… Dacă am reușit ? DA! Am reușit ! Am reușit pentru că m-am iertat, m-am vindecat de mânie, de furie, de frustrările și fricile din copilărie. M-am vindecat de răul din mine care mă împingea la … rău. Am înțeles acum, că nimic nu a venit, nu vine și nu va veni în viața mea , fără vreun scop.
Mai am încă momente când simt durere sufletească, când simt mânie... E un sentiment de mânie neexprimat la momentul lui... și e așa de puternic...!!!! E rezervorul meu de furie... e al meu...! Mai am puțin însă  și mă voi vindeca definitiv de furia , de revolta de nesupunerea care îmi macină mintea. Voi învăța să-mi reprim definitiv acest sentiment care îmi poate ucide sufletul.
M-am urât și m-am disprețuit, pentru că am disprețuit și am urât. Am strâns mânia și furia împotriva mea într-un imens ghem. Am început de ceva timp să depăn ghemul durerilor ascunse . Știu că-l voi descurca și-mi voi aranja amintirile, durerile și suferințele cât mai departe de anii ce vin. Pot, pentru că am săpat adânc spre mânia dinăuntrul meu și am forțat-o să iasă la suprafață pentru a o răpune definitiv. Aceasta este o experiență incredibil de pătrunzătoare dar foarte dureroasă.  Este mai năucitoare decât durerea însăși. Am scos unul din „monștrii” la suprafață . Dar… uite că , uneori iar vrea să mă dărâme... și mă lupt permanent cu întunericul din mine... Întuneric care udă la rădăcină furia, nemulțumirea, fricile. E incredibil câtă mânie, câtă furie am ținut în mine... acolo , într-un loc din suflet... Mi-am pângărit sufletul… Da, această furie era acolo și mă manipula și mă chinuia, fie ca frică, fie ca închipuire... Mi-am urât părinții pentru că nu m-au dorit și mi-au chinuit copilăria . A venit apoi clipa când i-am înțeles, când le-am dat circumstanțe atenuante și am înțeles sensul cuvintelor ”Iubire” și ”iertare”.
M-am iertat, m-am împăcat cu mine… pentru că nu mai am timp să mă lupt cu clipa, nu mai am timp să alerg printre secunde… pentru că timpul mă vede și nu mă mai iartă.  Acum pot ierta pe cel ce mi-a greșit , pe cel ce-mi greșește, pe cel ce mă judecă pe nedrept, pe cel ce mă urăște, pe cel ce mă invidiază și mă disprețuiește, pentru că acum nu mai port în suflet furia , mânia, ura, care mă măcinau împotriva mea. Acum am găsit drumul spre lumină și merg pe el lăsând în urmă TOT ceea ce mi-a înnourat sufletul și mi-a schimonosit trupul. Acum știu să iau faptele așa cum vin, știu să iau oamenii așa cum sunt.
Am învățat să-mi iubesc sufletul , pentru că sunt o picătură din iubirea divină, din Dumnezeul meu. Am înțeles acum, după ce am pășit în cealaltă jumătate de secol , că viața este un dar divin, că Dumnezeu îmi spune ce trebuie să fac, doar că eu și mintea mea dispunem.
                        
NU MAI AM TIMP
Nu mai am timp
să răstorn anotimpul,
am obosit
să brăzdez înc-un an,
am obosit
să mă lupt cu timpul
ce mă privește din trunchi de castan.

Nu mai am timp…
clipa se stinge,
clepsidra se scurge,
nisipul se cerne ,
curg gânduri ,
nimic nu le-ajunge
în fuga lor prin ape terne.

Nu mai am timp
să m-ascund în secunde
nu mai am timp
să rătăcesc,
timpul mă vede,
mă vede oriunde
și mă trezește din somnul
pământesc.

GLASUL PĂDURII VII
Din cuibul pământului
am răsărit
abur nestins,
din flori de soc
am înflorit …
ursită,
din mărul iubirii
am mușcat
sâmbur aprins,
și-am rătăcit în suflet...
m-am zămislit
din rădăcină ruptă.

Cu palmele
am căutat în stânci sărace,
ogoare de scaieți
mi-au scrijelit piciorul,
în soare
mi-am sculptat privirile
opace,
să nu mai văd pământul
ce și-a golit în asfințit
ulciorul.

De univers
m-am ancorat
cu sânge-albastru
prin vene
să îmi curgă lumină
din templul aurit,
am colindat prin timpuri
și azi
am auzit din astru
glasul pădurii vii
ce-n clipa zilei
a-nverzit.

MISTER DIN INFINIT
Tăcute seri mă învelesc
în depărtat ecou,
glasul pământului
mă-nvăluie-n mistere,
în tălpi
îmi cresc
verzi rădăcini din nou,
să mă ridic
din greutatea crucii
cu mir de înviere.

M-adună munții
din îngenunchere,
îmi strâng
în coșul vieții
pietrele pe fugă,
se-aprind în mine lumini
de priveghere,
ce-mi spală cu izvorul
genunchii roși de rugă.

Înnod secundele
într-un minut prezent,
pornesc în fugă
spre ora
stinsă-n ticăit ,
adun în mine pământul
ce-a fost în faliment,
pe munte să răsar
să fiu misterul
venit din infinit.

DE MÂNĂ CU RĂSĂRITUL
S-a rătăcit
apusul meu
prin universul din pârâu,
își caută un loc
cu pace
și lumină,
vrea să se culce în blondul spic de grâu
și să aștepte-n ziuă,
ziua ce-o să vină.

S-a rătăcit
apusul meu,
l-am alungat din gând,
i-am spus cuvinte grele
și-apoi
l-am îngropat ,
l-am rupt, l-am zgâriat…
când l-am văzut plângând
mi-am luat de mână răsăritul
și-am plecat.

E trist apusul meu,
își caută sfârșitul,
își plânge locul
din sufletul care l-a părăsit…
când l-am văzut ultima dată,
era la braț
cu infinitul,
dar i-am zâmbit,
i-am spus adio,
m-am luat în palme

și-am fugit.

Fragment din cartea ”Nu mai am timp” de Silvia Urih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu