sâmbătă, 14 martie 2020

Comunicarea „mama înțelepciunii”. - Silvia Urlih


Orice om își dorește atenţie și afecţiune într-o relaţie. Sentimentul că aparții cuiva drag, că te dăruiești persoanei care te iubește și… relația intimă bazată doar pe iubire și dăruire, reprezintă pilonii unei relaţii care se bazează doar pe iubire dezinteresată. Dacă sentimentele reciproce se  pierd, apar fisurile în rezistenţa cuplului, fisuri care, mai devreme sau mai târziu, distrug relația din temelii.
Dacă nu îi arăţi partenerului că îţi pasă de el, dacă nu îi acorzi atenţie, dacă nu ești atent la dorinţele și nevoile lui, dacă nu petreceţi timp de calitate împreună, dacă nu comunicaţi despre trăirile voastre, dacă nu vă oferiţi reciproc afecţiune, în ce se transformă acea relaţie?  Cu timpul, se transform într-un „parteneriat domestic”. Când se ajunge în acest punct, să nu te miri că partenerul tău va căuta să obţină din altă parte ceea ce-și dorește, sau că va deveni frustrat, agresiv, nemulţumit și nefericit.
Fiecare om intră într-o relaţie cu un partener compatibil pentru că își dorește atenţie, afecţiune, apartenenţă și intimitate. Își dorește să fie ascultat, își dorește ca nevoile sale să fie întâmpinate de partener, își dorește să ofere și să primească iubire.
Oamenii sunt diferiţi, au dorinţe și nevoi diferite și se simt iubiţi atunci când partenerul se comportă într-un anume fel. Unora le plac cadourile, alţii își doresc timp de calitate petrecut împreună, unii se simt iubiţi când partenerul le face servicii, alţii când sunt îmbrăţișaţi, iar unii când aud cuvinte frumoase.
Dacă vrei ca relaţia ta să dureze, fii atent la partenerul tău și oferă-i ceea ce își dorește. Ai intrat în acea relaţie pentru că ai simţit că sunteţi compatibili, pentru că aţi fost atrași unul de celălalt, astfel că relaţia voastră are multe șanse de reușită.
Însă relaţia nu poate să reziste și să fie una împlinită dacă nu există implicare și interes din partea amândurora.
Fiți foarte atenți la dorințele partenerului șo oferiți-le ceea ce-și doresc. Altfel…. Altfel va căuta în altă parte ce nu găsește acasă.
fragment din cartea „ Printre infinituri” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu