luni, 23 martie 2020

A trăi-trăire- 26 - Silvia Urlih


Eu am o teorie proprie pe care le-o spun din când în când celor dragi sufletului meu. Uneori, când trupul dar și creierul nu mai răspund la „comenzi”, de atâta oboseală provocată de mult prea multă muncă, când nici sufletul nu se mai regăsește în trup, când nu mai ești atent și apeși pe pedala accelerației vieții mult prea tare și-ți forțezi trupul să facă mult prea mult decât poate duce, totalitatea ta (trup, minte, suflet) caută să evadeze. Unde evadează ? În boală.
Uneori, totalitatea, își alege boli cumplite și crunte, pe care nu le mai poate controla și de care nu se mai poate vindeca.
Mă întreb eu acum, (extrapolând la mama natură), cu tot ceea ce se întâmplă în lume: CORONAVIRUS (virusul fără leac). Oare nu cumva micuțul nostru glob pământesc, a obosit de atâtea crime, răutăți, invidii, ură, mizerii, dureri, păduri tăiate, ape infectate, poluare, etc.. ?
Oare nu cumva natura a obosit să vadă și să simtă atâtea nedreptăți, lupte politice și de putere și a ales să-și ia un timp pentru regenerare ?
Oare nu cumva oamenii au obosit să tot alerge de colo colo doar pentru bani și au uitat de ei înșiși, de cei dragi lor și de Dumnezeul din ei ? 
Oare nu cumva acest CORONAVIRUS  vine peste noi pentru a ne determina să ne dăm puțin din timpul nostru pentru a ne odihni și împăca cu noi și cu mirificul nostru univers ?
Dragii mei, se tot postează pe site-uri de socializare și pe net, texte care propovăduiesc IUBIREA. Câți dintre cei ce le citesc sau le distribuie chiar înțeleg acele texte ?
Câți dintre voi înțelegeți că a iubi nu înseamnă a urâ, a răni, a fi posesiv, a jindui la bunurile altora, nu înseamnă a judeca, a arunca cu piatra, a arăta cu degetul spre celălalt și nici a blestema ?
Sunteți plini de ură și răzbunare, oameni buni ! Sunteți plini de ură față de voi inșivă. Îi urâți inclusiv pe cei care ne conduc țara, indifferent de coloratura politică. Pe conducătorii țării noastre, eu, tu, noi, voi i-ați ales.
De ce vă mirați că lumea se dă de-a dura și că iarna nu mai e iarnă, iar vara nu mai e vară ?  Dacă voi, oamenii,  nu ați înțeles cât de plini de ură sunteți, vine un cataclism (cutremur, inundații, alunecări de teren, ard păduri, ard orașe, ard case sau fabrici) sau un virus, care vă dă timp de odihnă și vă obligă să vă analizați comportamentul și simțirile sufletului.
Sunteți plini de orgolii, de ură și de frici, oameni buni! Vindecați-vă dragilor de frustrările voastre și lăsați-i pe cei care deja s-au vindecat să-și vadă de viața lor.
Dacă nici din ceea ce universul vă transmite nu înțelegeți nimic, atunci… atunci, înseamnă că v-ați născut degeaba. Nu mai acceptați să rămâneți în întunercul vostru și cereți-le oamenilor luminii să vă ajute.
Cine știe, poate că dacă din 100 de oameni ai întunericului se „trezesc” ȘI VĂD LUMINA doi, deja este un mare pas înainte.
Eu cred că această încercare cu virusul, e un test universal din care fiecare TREBUIE să înțeleagă ceva. Ce ar  trebui să înțeleagă ?
Hai să vedem partea plină a paharului, partea frumoasă a ceea ce trebuie să trăim în aceste zile. Mai puțină poluare, mai mult timp pentru noi înșine.
ÎNVĂȚAȚI SĂ IUBIȚI, SĂ VĂ IUBIȚI și SĂ IERTAȚI pe cei  care v-au greșit în vreun fel.
Vă iubesc și vă îmbrac cu lumină !
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu