luni, 23 martie 2020

A trăi-trăire-31- Silvia Urlih


Relaționăm și interacționăm cu fel de fel de oameni. De cele mai multe ori suntem sincere și deschiși față de toți. Educația primită în familie ne determină să facem asta. Părinții ne-au educat: să nu mințim, să nu furăm, să fim corecți cu toată lumea.
Avem impresia că toată lumea cu care interacționăm ne este asemeni nouă. Eeeee uite că de cele mai multe ori nu este chiar așa. Mulți ne rănesc, ne dezamăgesc.  Dezamăgirile dor, rănile sângerează.
De aceea, fii deschis față de tine însuți, nu suferi şi caută să înțelegi lecția pe care ți-o dă fiecare persoană care îți intră în viaţa. Dacă ești atent și analizezi rațional și sufletește, din fiecare relaţionare, vei conștientiza că ai doar de învățat din experiențele trăite, nicidecum de pierdut, așa cum majoritatea tindem să credem.
Reţine faptul că fiecare om care îți intră în viaţă , este un „învățător”, ne este un instrument divin.
Fiecare situaţie de viaţă prin care trecem ne este o LECŢIE, deci, ia-o ca atare. Astfel, vei învăța câte ceva din tot ceea ce ţi se întâmplă şi vei evolua pe plan emoțional și sufletește cu o mai mare uşurinţă.
NU UITA ! Viaţa este o şcoală la care participăm pentru a conştientiza ce ni se întâmplă şi pentru a evolua. Uneori trecem clasa , uneori rămânem corijenți la anumite materii, alteori suntem chiar premianți. 
Aşadar, fii atent şi prezent la lecțiile vieţii tale. Analizează-ți alegerile.
            Apreciează fiecare om şi situaţie apărută în viaţa ta. Observă și analizează cât de mult te-au ajutat în evoluţia ta aşa zisele situaţii negative, precum şi oamenii negativi și toxici pe care i-ai întâlnit până acum.
NU condamna şi NU-i judeca pe cei care te dezamăgesc. Fi-le recunoscător pentru tot, pentru că doar aşa vei putea cu adevărat evolua!
Dacă stai şi te gândeşti puţin, vei constata că cele mai importante LECŢII de viaţă le învăţăm de la oamenii de care ne atașăm și care ne fac aşa zisul „rău”.
Dacă priviţi în urmă şi observaţi cât de mult v-au ajutat situaţiile dificile prin care aţi trecut din aşa zisa cauză a celor care v-au făcut „rău”, veţi înţelege că de fapt acei oameni NU v-au făcut nici un „rău”, ba din contra, v-au făcut un mare bine, deoarece v-au dat LECŢII foarte importante de viaţă, care v-au ajutat să fiţi mai puternici și mai buni, pentru a vă cunoaşte pe sine mai bine şi să evoluaţi.
E adevărat, situaţiile au fost grele şi dureroase, însă datorită lor, azi aţi ajuns ceea ce sunteţi: mult mai puternici şi mai evoluaţi.
Nimic din ceea ce ni se întâmplă NU este în zadar şi nu au scopul de a ne pune la pământ. Totul are un scop măreţ, acela de a ne ÎNVĂŢA câte ceva şi de a ne ajuta să EVOLUĂM.
Aşadar, să fim recunoscători pentru TOT ceea ce ni se întâmplă, să vedem doar partea bună a ceea ce ni se întâmplă, să le mulțumim chiar şi celor care credeam că ne-au făcut „rău” şi să înţelegem că acest „rău” ne-a fost necesar în procesul evoluţiei noastre!
FOARTE IMPORTANT ! Nu da vina pe Dumnezeu dacă nu-ți merge bine, pentru că tu nu ai fost atent și ai făcut alegeri greșite.
Dumnezeu vine tiptil , ne ia de urechi sau de mână și ne ridică din haosul în care ne aruncăm, din prostie.
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu