joi, 26 martie 2020

A trăi-trăire- 39 - Silvia Urlih


Trebuie să spui ceea ce simţi (nemulțumire, nervozitate, suferință, bucurie, fericire). Mare grijă însă, trebuie să păstrezi un limbaj și un comportament adegvat atunci când ești nervos sau nemulțumit. Te va ajuta dacă-ți deschizi sufletul, dacă te deschizi precum o floare pe care o udă ploaia. Nu te sfătuiesc să spui oricui ceea ce simți, pentru că ai pica în ridicol și în derizoriu, apoi te-ar ocoli toată lumea. Te sfătuiesc să fii deschis față de partener sau de cel mai bun prieten, (asta dacă îl ai)

Dacă te împaci cu tine însuți, dacă persoana de lângă tine te acceptă cu defectele și calitățile tale, cu timpul înveţi să fii tu însuți, înveți să-ți dai voie să visezi , începi să-ţi doreşti.
Nu refuza și nu te teme să ai încredere în persoana de lângă tine, fie ea prieten, fie ea partener, chiar dacă realitatea nu este aşa frumoasă cum ți-ai dorit  tu . Trebuie să înveţi să o accepţi ca atare și să-ţi croieşti propriul drum, sau un alt drum.
Nu refuza comunicarea, nu te închide în tine și în lumea ta, în lumea pe care tu ți-ai creeat-o, o lume de vis sau iluzorie.
Nu refuza ajutorul din partea celor apropiați sufletului tău. Visezi la „ce bine ar fi dacă ”, dar refuzi comunicarea. De ce să spui ce simți? Pentru că cei din jur te pot ajuta cu o vorbă bună.Un simplu cuvânt poate să-ţi umple sufletul de bucurie sau cel puţin să-ţi aducă zâmbetul pe buze .
De obicei, comunicând se întâmplă ca prietenii să-ţi dea nişte idei care să te ajute să treci peste problemele tale. Tu îi asculți, le dai dreptate dar îți spui : „zic ca el şi fac ca mine". Nu e rău, dar măcar gândește-te la ce ți se sugerează.
Se spune că frumuseţea este trecătoare, iar caracterul este nemuritor ; tu încearcă să fii atent la e ice vor cu adevărat să te ajute.
În viaţă nu există frumuseţe fără defecte, bun fără rău, cultură fără prostie dar mai presus de toate fericire fără tristețe.
Înfrângerea și nereușita te fac mai puternic, mândria şi comportamentul te fac demn, iar abilitatea de a te surprinde ridicându-te iar și iar este esenţială în viaţa unui om. Orgoliul însă, te face din om neom.
Ai încredere în tine !
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu