luni, 23 martie 2020

A trăi-trăire-30- Silvia Urlih


Mă întrebam adeseori ce este fericirea. Nu știu încă dacă am ajuns să-mi dau un răspuns categoric. Ceva totuși am înțeles: fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui, ceea ce simți și ceea ce faci. Fericirea e atunci când dimineața te dai jos din pat, te uiți pe fereastră și vezi soarele, sau norii, sau ceața, sau zăpada, sau ploaia.
Am înteles că-ți trebuie atât de puțin pentru a te face fericit ! Sunt atât de mulți oameni mai nefericiți decât tine ! Spune-ți cât mai des : Mulțumesc Doamne pentru ceea ce-mi oferi ! SUNT FERICIT ! Sunt feicit dacă tu, omule de lângă mine ești fericit !
Mi-am propus să continui să-i accept, să le transmit iubire și să-i înțeleg pe cei care nu-mi cunosc încă sufletul, inclusiv pe cei care mă văd într-o lumină nefavorabilă. Mulți nu au cum să-mi ajungă la suflet, pentru că așa am decis eu. Ani în șir mi-am pus sufletul pe tava cui nu merită și am ajuns la concluzia că puțini sunt și vor fi cei care îmi pot ajunge la suflet.
O să continui să iubesc oamenii, însă, bineînțeles că o să continui în primul rând, tot cu mine. Eu îmi voi fi prioritate. De ce ? Pentru că dacă eu nu sunt bine cu mine, dacă eu nu mai am nimic să-mi ofer, nici cei de lângă mine vor avea de suferit. Cum să le dăruiesc din nimicul ce-l am ?
O să mă iubesc atât de mult, încât nu o să mă mai las să sufăr pentru persoane, lucruri și evenimente care m-ar putea afecta în mod direct.
            O să-i iubesc pe cei care îmi sunt mereu aproape şi atunci când râd dar şi atunci când plâng, pe cei care îşi găsesc mereu timp pentru mine, pe cei care îmi cunosc sufletul şi mă apreciază pentru ceea ce am reușit să-mi fiu.
            O să-i iubesc, o să le doresc sănătate și o să mă rog să le lumineze Dumnezeu mintea și pe cei care mă rănesc, jignesc, umilesc. O să am puterea să-i iert,(o să ajung să-i ignor) pentru că prin răutatea lor, nu au făcut altceva decât să-mi arate că nu sunt un om slab care poate fi îngenunchiat cu ușurință.
O să iubesc tot ceea ce îmi aduce un zâmbet pe buze și tot ceea ce mă face fericită.
O să iubesc și o să dăruiesc ceea ce Dumnezeu mi-a dăruit ! IUBIRE !
Faceți ca mine și nu vă va părea rău !
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu